Криминално проявени ли сте?

Румен Белчев

Кой в днешно време не е криминално проявен? Вие?

Я не се излагайте – със сигурност ако още не са ви регистрирали в полицията, това е, само защото полицаите си гледат скъсаните кубинки.

Повдигаме седмичния куп вестници и от него изпада първият труп. Знаете ли колко струва животът ви? Не знаете – ето, от „ТРУД” може да се научи, че се полагат „16 000 лв. за нахапана до смърт от питбули”.

Народната мъдрост, че единственото нещо, което не може да се открадне, са на босия цървулите, намира опровержението си в „СТАНДАРТ” – „Безработен открадна суджука на ром”. Щом и от ромите започна да се краде – спукана ни е работата!

А иначе у нас не само утрините, но и вечерите са тихи – за да не се нарушава нощната тишина при обира, „Момчета душат жена с възглавница за 60 лв.” – четем в „24 ЧАСА”. Особеният словоред на часовите заглавия може да ви въведе в малко заблуждение – не възглавницата е струвала 60 лева, а толкова е имала почти удушената жертва, та са й ги взели. Ако имаше 61 – и левчето щяха да й вземат, но напоследък нещо народът пообедня, каквото и да пише по вестниците, та е нямала повече.

Като си говорим за майсторски заглавия – ето ви и едно от „ТРУД” – „Ловци отстреляха пет трофея с медали”. Очевидно – когато започне ловът, прасетата се прегръщат, пият по едно за последно, изпяват „Корнет Оболенский, надеть ордена”, закачат си всички медали и тръгват на неравна схватка с авджиите. Има и снимка на геройски загинало диво прасе, само че медалите не се виждат – сигурно ловците вече са му ги свили. Крадливо племе, ей!

Виж, англичаните са друга бира – те не крадат. Те честно си купуват.
„Англичани пазаруват от „Герена” – хвали добрите обноски „СТАНДАРТ”. Какво толкова може да се купи от недостроен стадион? Арматурно желязо? Все още непотрошени седалки? Не, естествено – пазаруват си футболисти. Не сме виждали как се пазарува футболист, но сигурно първо му гледат зъбите, после – копитата, повдигат опашката, тупат по гърба и накрая казват – тоя става, увийте ми го в книжка!

Спортната треска продължава в „24 ЧАСА” – „Курортът Албена си възвръща славата на спортно-тренировъчен център” – радва се всекидневникът. Под заглавие „Албена въвежда плажната табла”. Само така! Най-после спортно-тренировъчни игри и по целия плаж ще ехти интернационална реч – дюбеш, шеш-беш, епек!

Придобивката има и друго важно значение – непрекъснатото тропане на заровете и коментарите на кибиците ще пречат на неспортуващите да заспят незаконно върху хавлийките си – защото според информация от друга страница на вестника „Забраняват със закон да се спи на плажа”! Законът, слава Богу, още е само проект, но до лятото има време – тренирайте със заровете, за да не отмъркате случайно под чадъра и да си отнесете глобата! С което моментално ще влезете и в регистъра на криминално проявени, предполага се.

Ако си говорим за рекордьори по регистрации, то „ТРУД” се е добрал до „Еднорък бандит в Нови пазар” – кандидат за републиканско първенство. „Полицаи задържаха апаш с една ръка и 87 криминални регистрации” – регистрира рекорда вестникът. Лесно е да се сметне, че ако имаше две ръце, регистрациите щяха да са 174!

Така че – поогледайте се – ако вашите са по-малко – дерзайте!

От Разпечатосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.