www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
понеделник, 21 май 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Петя Славова с ново дело за 50 000 лв. срещу редактора на e-vestnik

4 Май 2016

 

Вече ни е неудобно да искаме помощ от читатели

Петя Славова. Снимка: Бургасмедиа

Ново дело, с граждански иск за 50 000 лева заведе банкерката Петя Славова срещу Иван Бакалов, редактора на e-vestnik. Този път искът е за публикацията, която описваше куриозния случай в съда, когато Апелативният съд подари на „Инвест банк” 9 млн. лева. Градският съд беше осъдил банката да плати тези пари на фирма, от чиято сметка в “Инвест банк” са откраднати през 2010 г. Заедно с обезщетения и лихви първата съдебна инстанция присъди банката да плати общо към 9 млн. на фирмата “Месокомбинат Варна” АД. Банката обжалва.

Тогава в съдебно заседание пред Апелативния съд се яви адвокат Чанков и измести адвоката на фирмата. Чанков представи пълномощно от собственичката на фирмата „Месокомбинат Варна” и обяви, че вече той е неин адвокат, а нейният досегашен адвокат повече не я представлява. Адвокатът протестира в съдебната зала и иска отлагане на делото, след като се свързва по телефона с кантората си и с клиентката си. Но съдията го отстранява и дава ход на делото.
Новоназначеният адвокат Чанков веднага внася документи пред съдията, че фирмата се отказва от иска си срещу банката и спечелените на първа инстанция 9 млн. лева. Съдия Стефан Гроздев приема иска и приключва делото. То беше обжалвано във Върховния съд, който го върна за преразглеждане.

Сега читателят да внимава.
Петя Славова се е почувствала ощетена и наскърбена лично от тази публикация, преживяла е големи страдания и т. н. Можем да публикуваме по-нататък исковите жалби и тъжбите й срещу редактора на e-vestnik.

Само че в публикацията никъде не се споменава в някаква роля Петя Славова, нито има някаква квалификация срещу за нея, нито се приписва някакво действие на нея или банката й (виж тук). Освен тя да приема като лична квалификация думите „Съдът подари на банката”, „Адвокат Чанков спести на банката” и подобни.
Статията е за адвокат Чанков и съдия Гроздев, а Петя Славова е спомената и сложена на снимка като основен собственик на банката, която се явява  главният печеливш в този куриозен съдебен случай. Нищо повече, нито едно твърдение. Но Славова претендира, че имало ирония и намеци.
Е, сега редакторът на e-vestnik ще се явява в съда, да го съдят за ирония и намеци.

Впрочем, нека читателят знае, че с негови пари от дарения са покрити съдебните разноски за първите две дела на Петя Славова срещу редактора на e-vestnik (Тя води срещу него едно гражданско дело с иск за 100 хил. лева, и едно наказателно от частен характер).
Вече става неудобно да искаме помощи от читатели, при толкова дела (има още едно от адвокат Чанков срещу редактора, за него ще стане дума по-нататък), но всеки, който иска да помогне, може да го направи, ето тук.

Неотдавна беше осъден на 9 години Петър Маринов, счетоводителят на централния клон на „Инвест банк”, защото кражбите от сметки на клиенти на „Инвест банк” (за които става дума в публикациите на e-vestnik – виж тук) са ставали с неговия подпис върху бордера. Маринов многократно твърди – на пресконференция още през 2012 г., в сигнали и показания до ДАНС и ГДБОП от онова време, в прокуратурата и в показанията си пред съда, че тези му действия със сметки на клиенти са ставали по нареждане на Славова.

Славова твърди, че той сам, в заговор с бивши служители на банката, е крал от сметки на клиентите. Въпросът е – къде са парите? На делото бяха доказани над 5 млн. лева, а в различни показания и свидетелства, се говори за над 10 млн. лева (в български пари) източени от сметки на клиенти. Парите са придвижвани по банков път, за някои има доклади и проверки, и се вижда къде отиват. Това е в компетенцията на прокуратурата.

Засега няма да задълбаваме в тази тема, да остане и занапред сюжет за този сериал, който можеше да се нарече сапунен, ако не представляваше сериозни престъпления.
Етикет: , ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com