www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
понеделник, 21 май 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Добрият старец Борисов може и да донесе правителство на послушните реформаторчета

19 Декември 2016

 

Както много деца, така и малчовците от една парламентарна група у нас пишат предколедно писма до Дядо Коледа. За разчика от другите деца обаче те не крият какво искат да им донесе добрият старец (Борисов) : искат само едно малотрайно правителство с дистанционно управление от Банкя. Може и от по-далече да е, ако каже Снегурочка.

Добрият старец дълго се дърпал и гневял. “ Как така ще им нося правителство? И елените ми знаят, че няма да на(д)градя онези, които слушкат и папкат прекалено очевидно и ме лишават от правото ми да внеса интрига в очакванията за подаръците”, троснато обявил от Лапландия, известен с брадатата репликата от един аудиозапис по адрес на прокурори, които си “лапкали”.

Лапкането в Лапландия продължило. А по същото време…

Натъжили се реформаторчетата. Откога за прекомерно слушкане и папкане се полага наказание чрез лишаване от правителство? Онези, които се правят на непослушни, се уредиха предколедно изборна победа, каквото беше най-голямото им желание! Ние ли не знаем, че добрият старец изтупа чувала със дефектните играчки и пусна една кукла на конци да се състезава с отвързания от кукловодите льотчик. Как няма да спечели наградата, отредена за него по споразумение между богатира Решетников и злата Корнелия.

Плакали, ридали и се надявали реформаторчетата добрият старец да се смили над тях. Не щеш ли, джуджето Цецо, най-големият помощник на дядото с големия чувал подаръци, намислило една хитрина, за да изглежда и старецът сърдит, и реформаторчетата ощастливени.

Джуджето Цецо взело да качва процентите вероятност да бъде изкован така желаният подарък, но това било само част от плана. За де не изглеждат реформаторчетата чак пък толкова послушни и с това да лишават добрият страец от осанката му на гръмовержец,  джуджето Цецо се появило по една телевизия и се притекло на помощ на опечалените малчовци . “Много трудни ще бъдат преговорите с тях за съставянето на правителство”, предрекло хитрото джудже и намигнало без да му мигне окото на онези, които в такива случай казват “ а плува ли корабче в окото ми?”.

За да улеснят все пак задаващите се сташно трудни преговори, реформаторчетата бързо редактирали писмото си с молбата за дистанционно упраляема власт. На хитроумния ход на Цецо отвърнали с пълна готовност да изпълнят всички условия и желания на всички, от които зависи да получат така желаната играчка.

Най-ентусиазираното реформаторче Лукарски взело пример от тарикатлъците на Цецо и бързо реагирало с обещание към патриотичните джудженца с великанските претенции за бързо порастване (защото работата им много пораснала напоследък). Ще приемем условието ви за пенсиите срещу вашата подкрепа за правителство, веднага обещало джуджето Лукарски, сякаш му е бащиния онова милиардче от бюджета, което добрият страрец и неговият Цецо твърдяха само преди ден-два, че не могат да заделят.

Хитрото джудже Цецо потривало ръчички и се подсмихвало под наболия еднодневен мустак: “ Този номер с очакванията за трудни преговори го знам от едно столетно джудже, министър на икономиката при Станишев. Другарят министър Петър Димитров по същия начин послъгваше колко трудни преговори водил с великана Путин на 19 януари 2008 г. в бар “Синатра” в София (собственост на Мишо Бирата) за цял един процент повече българско участие в лъжепровода “Южен поток”. Подсказаха му този пропаганден фокус от руския комунистически вестник “Правда”, който прогнозира колко тежки преговори очакват Путин в София с твърдите българи, пък твърдостта им се оказа такава, че един руски кореспондент забелязал колко превъзбуден от твърдост бил президентът Първанов при подписването на тройния шлем “.

Хареса ли ви тази (пре)коледна приказка? Чакайте да видите още какви весели истории ще ни вадят от чувала с хибридните номера, на който издайнически личи монограмът ДЯДО МРАЗ”.

От ivo.bg
Етикет: ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com