www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
сряда, 25 април 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

В очакване на Гошка

9 Януари 2017

 

Български медии издирват нещастната женица по поръчка на господаря Пееф с цел да докажат колко честна е националната ни лотария

Из репортаж на Нова тв за 61-годишната българка Гошка Георгиева, спечелила 68 млн. евро в испанската лотария. Снимка: от екрана

Хамлетовият въпрос изгуби своето значение на фона на зададения от нови български медии въпрос. Това е въпросът на въпросите: къде е Гошка? Високият наратив, с който ни заливат ежедневно, намери своята кулминация в свръхинтелигентната Гошка, която непременно трябваше да бъде открита, за да разкаже какво прави с цели 68 млн. евро в джоба.

В началото на август 2016 г. телевизията на Пееф изпрати спецрепортьорка в Кинтанар дел Рей, за да издири една българска звезда, наскоро превърнала се в милионерка. Обикаляше Яна Николова* цяла седмица в тази витрина на кралството** и с ексклузивните си репортажи ни правеше съпричастни към съдбата на значимата личност. В Централните новини се отделяха по 3-4 минути на Гошка, а световно значими събития получаваха оценка от редакторите — 20 сек. На фона на Гошка бледнеят всякакви културни, икономически и политически събития. Тя като Титан, пряк потомък на майката Земя и царя на небето, вършела чудеса в легендарния Златен век, Златният век на Пееф.
Не остана българин, който да не е разбрал колко велика и готина е Гошка.


Нова година — нов късмет

Започна 2017 г. и нова репортьорка на една нова телевизия се отправи към последния известен адрес на Гошка. Този път Владислава Тричкова* на чист кастилски разговаряше с кого ли не, само и само да изкопчи информация за знаменитата българка. Но този път репортажите вече бяха пораснали на 5 минутни. Както и преди, от милионерката нямаше и следа, но камерата набиваше на факта, че обикновената Гошка може да спечели необикновено много милиони. А вие? Вие няма нужда да ходите чак до Испания, тук има такава лотария, която също дава милиони. Ех, вярно, дава ги на дъщерята на Методи Бачев, която ще ги (по)върне директно на собственика — оня дето кмета на Симитли го… Но защо Вие да не сте Гошка или пък тази дъщеря? Не искате ли да вземете 12 млн.? Само изтрийте не знам къде си и имате уникалния и най-единствен шанс да спичелити***.

Всекидневно рекламираната по всички телевизии национална лотария накара българите да търкат всекидневно билетите. И така статистиката отчете, че ако всяка банкнота от 100 долара в Америка има следи от кокаин, то всяка монета в България има следи от търкане на билети от лотарията. Снимка: от екрана

Нашата национална лотария е много честна. Тук така триумфира случайността, че чак в 2 последователни тиража се паднаха едни и същи числа от тотото. Това мина почти незабелязано, но знаете ли вие каква рядкост е това?! Това не е просто триумф, а направо победа**** на случайността.
Да не говорим, че триумфаторите, организирали тези последователния тегления си останаха докрай по местата, откъдето с телефонен разговор избираха кой да печели и кой не. Сега дори са представители на оня дето кмета на Симитли го… в Левски.

Българската мечта

Пееф не жали средства, за да изпраща репортьорки в далечни страни с далечни командировъчни, за да показват щастливите лото-милионери, без всъщност да покажат тях, а българската мечта — да си лежиш спокойно вкъщи, да изтъркаш някакъв скрач панел и да изкараш милиони. Креативният пееф дух не знае обструкции пред изобразяването на голямата мечта. Трябва малко да разнообрази свидетелските показания на печелившите от неговата лотария, които всяка вечер са различни, все от някакво по-горно или по-долно Нанадолнище и все такива, които никой не познава от живота, а само от синия екран. Печелят хората стотици хиляди левове, а вий се мотате и не ходите до Лафка, за да си купите печелившия билет. Ей, на, вижте Гошка — редовно жената си пуска фиша и упоритостта се възнаграждава.

Не се сърдим на медиите, защото те са наши, наш мълчалив и кротък продукт, които хипнотично и жадно наблюдаване в очакване на Годо, Гошка или Дядо Иван.

Така е по телевизията на Пееф, в лотарията на Пееф, из държавата на Пееф.

*) Имената на репортерките са измислени.
**) В превод от испански език Quintanar del Rey означава преден (представителен) двор на селската резиденция на краля.
***) Съгласно правописния и правоговорния речник на съвременния български език под редакцията на оня дето кмета на Симитли го…
****) Литота.
Етикет: , , ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com