Сърдете се на себе си

Румен Белчев

Празниците са омразно време за всекидневниците – в политиката нищо не става, футболистите се оплакват от Малдивите, че там няма дискотеки, телевизиите го удрят на повторения – за какво да се пише?

„24 ЧАСА”, опрени до стената от безсъбитийност, все пак се опитва да внесе малко разнообразие – от първа страница ни препоръчва „Как да кихаме здравословно?”. Изключително полезно четиво, особено в тия грипни времена. Наздраве!

Като си говорим за наздравици, пак часовият вестник изчислява, че сме постигнали рекорд – „2,2 млрд. лв. изхарчени за празниците”. Половината – за ядене, другата половина – за къркане и бензин за колите, с които да се придвижим до голямото плюскане.
После Корнелия се чуди къде са изчезнали двата милиарда от бюджетния излишък – ами – ето ги!

„МОНИТОР” следи внимателно известните – „Благо глези Есмер с пържола от сърна в Париж” – твърди всезнаещото издание. Храбър репортер се е добрал и до менюто – „В листата на ресторанта бутилка шампанско „Дом Периньон” хвръква от 550 евро нагоре. Двамата поглезили небцата за „добре дошли” с кестени с манатарки и трюфели, в основното меню ги очаквали хайвер и ципура в сос тартар, омар с гъби, а за десерт карамелизирани круши и сладкиши асорти”… За да не се чудите кой е този Благо – един жокер – приятелите му го подкачали „Само не драскайте по Айфеловата кула”!

По нашенско трюфелите са кът, домът Периньон идва малко отгоре, затова се наливаме с каквото Бог дал с всички произтичащи от това последствия. „Съдят 34-годишен, наръгал баща си между две бири” – докладва „МОНИТОР”. Друг любящ син „Закла майка си заради студени мръвки”. Мръвките били изстинали, синът се ядосал, пък взел, че заклал майка си. Стават такива работи, нищо особено, според нашата съдебна практика – има грешка, ще има и прошка – „Пиян насъскал кучето си срещу ченгета” – четем в „ТРУД”.

Ял, пил, веселил, пък излязъл да си дири кучето. Минала полицейска кола, направили му забележка, той рекъл „Ще си викам колкото си искам!” – граждански права все пак, след което „Ритнал патрулката, залял я с бира и счупил едно от стъклата на задната врата. Пристигнало кучето му и той го насъскал срещу ченгетата”. И кучето – като най-добър негов приятел – ухапало полицаите…
Любопитно какво би се случило с младежа някъде из Щатите например ако рече да напада полицаи. В случая обаче имаме хепиенд – „Хулиган се споразумя за условна присъда” – заключава изданието.

Вестникът препоръчва и друго горе-долу достъпно удоволствие – „1300 лева глоба за побой над директорка”. Имаме вече и ценоразпис – спестяваме си хиляда и триста лева и отиваме да набием директора на училището, дето тормози децата да учат таблицата за умножение!

Ще речете – това е криминална хроника, не ни ги пробутвайте тия. Да, ама не – „24 ЧАСА” е направил статистика на най-четените истории от изминалата година – „Анита Мейзер и убитият й съпруг културист”, „Циганинът Светослав Стойков, който ритна жена в берлинското метро”, „Христо Стоичков напада журналисти”, „Как умря Тодор Йорданов от Враца”…
Това искаме да четем – и хората се стараят да не излъжат очакванията ни.

Сърдете се на себе си!

От Разпечатосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.