www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
понеделник, 18 юни 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Бул. „Витоша” цъфна след първия сняг, скъпите настилки се разпадат

10 Февруари 2017

 

„Спаси София” доказва със снимки, че пешеходната зона е символ на некадърното управление на града, след 3 години ремонти

Това са парите на софиянци, нашите пари, дадени на “наши” фирми да направят некадърен ремонт, а после да ремонтират ремонта, пак с нашите пари. Снимка: Спаси София

Неправителствената организация „Спаси София” разпространи снимки на пешеходната зона в София, показващи окаяно състояние: разбит паваж, компрометирана основа, плюещи плочки и разкъртени шахти.
Снимките показват, че и трите фази на ремонта на бул. „Витоша”, изпълнявани една след друга в периода 2012 – 2015 г. вече са със сериозни дефекти, за които организацията обвинява недостатъчния строителен надзор, лошия избор на материали и ниското качество на полагане на настилките.

„Добавете към това вмешателството на „тентите” на заведенията, за чийто монтаж настилката беше дупчена и разбивана и започва да става трагично ясно защо това е проект, който е некадърно изпълнен.
(Тентите на заведенията са монтирани съвсем законно, съглусувано с общината).
Не така трябва да изглежда централната улица на една европейска столица. Особено пък, ако е единствената…“, заявяват от Спаси София и напомнят, че пешеходната улица в центъра на София стана обект и на протести заради тротоарното право, раздавано на заведенията за сметка на обществените места за отдих в зоната.

„Многократно сме заявявали, че скоро ще берем плодовете на безхаберието на строителите и надзора и че в крайна сметка ще получим разпадащо се пространство.” От „Спаси София” напомнят, че още в телевизионно участие в ефира на Нова ТВ, представители на фирмата-изпълнител и строителния надзор заявяват, че проблем няма и всичко се прави според технологията, която активистите не познавали.

Дилетантско художествено творчество на инженери и строители с шахтите. Снимка: Спаси София

„Е, надяваме се онези, които тогава с насмешка ни питаха дали сме инженери, сега да покажат техните дипломи колко струват и да поправят грешките си“, заявяват от „Спаси София”. Те допълват, че институциите редовно се оправдават,  че обектът е в гаранция, но това  не помага на софиянци да имат усещането, че градът им се управлява адекватно.

„Прекалено е на фона на подобни резултати Столичната община да иска от софиянци да се примиряват с неспособността ѝ да си върши работата. Разбираме да беше веднъж-два пъти в годината нещо някъде да се скапе или повреди, но такива трагични картинки са ежедневие“ заявяват от Спаси София и допълват, че не виждат адекватни реакции от страна на общината. „Не виждаме желание за промяна, нито и способност ясно да се заяви какви изобщо намерения има г-жа Фандъкова, като кмет, да се справи с проблемите.“

Снимка: Спаси София

„Не сме доволни, че сме излезли (за пореден път) прави, защото правотата ни излиза твърде скъпо на този град.“, смятат от организацията. Според тях Столичната община пропилява възможности и безотговорно харчи обществени средства за проформени ремонти. „Това не е добросъвестно управление. А мълчанието по проблемите вече прилича по-скоро на безочие“, твърдят от организацията.

„Няма да питаме #КОЙ ще понесе отговорността, защото вече знаем отговора - никой. Няма да питаме и докога така, защото и този отговор ни е ясен. Но искаме да ви попитаме нещо друго - с какви очи ще гледате софиянци следващия път, когато поискате от тях да ви гласуват доверие?“, питат кмета от Спаси София.

Снимка: Спаси СофияЕтикет: ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com