Не отказвайте цветето днес

Жанина Драгостинова

Момичета, честит празник! Не отказвайте цветето днес.

И понеже ставам на възраст, която може да се нарече мъдра, и понеже на този ден преди цели 31 години съм родила големия си син, ще си позволя да раздам някои съвети.

Не приемайте да ви слагат в ролята на „мила ми Венето“ и да ви обичат после отечеството. Направете така, че първо да обичат вас, защото вие сте отечеството.

Не вярвайте на революционерите, те завършват на бесилката, а на вас ви трябват живи мъже до вас. Днес героизмът има други измерения, бъдете модерни жени, учете и знайте миналото, но не живейте в него.

Раждайте деца, не да мрат за родината, а да живеят за нея. Научете ги да обичат кътчето земя, на което сте ги родили, но също така и да не мразят останалите кътчета, където други жени раждат други деца. Ако им дадете криле за широкия свят, те винаги ще се връщат при вас.

Днес светът наистина е заплашен да бъде изпепелен от омраза. Дайте му любов – любов за хората до вас, любов и за онези далечни непознати, които са разяждани от същите страхове като вашите. Светът е такъв, какъвто го правят не другите, а какъвто си го направим ние самите.

От страницата на авторката

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.