Краставици на търкалета

Румен Белчев

Кое ни е наред, та и краставиците – „Краставицата удари цената на пилешкото” – констатира „МОНИТОР”. Успокоително е обещанието свинското да поевтинее през март. Сигурно заради постите – хората ръпат краставици на търкалета и затова цената се вдига.
Краставици на търкалета се опитват да ни пробутат и родните медии.
В „24 ЧАСА” бившият външен министър обявява: „Трябва да ме кастрират за еврокомисар”. Това твърдение навежда на известна размисъл за ролята на българския еврокомисар в Брюксел, но, слава Богу, при по-нататъшния прочит на дописката става ясно, че това е почти дипломатичен опит да се уязвят брюкселските чиновници – „За да стана аз еврокомисар, трябва да си сменя пола или поне да се подложа на кастрация – председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер е казал, че иска жена”… Това пък напомня за „Амаркорд” на Фелини, в който изведен за малко от лудницата чичка се покатери на най-високото дърво, за да крещи на чист италиански: „Искам жена-а-а!”
Твърдят, че препостилият човек търси утеха в други удоволствия, сигурно е така – вестниците държат ръка на пулса на обществото и откликват на неговите трепети и желания – за прегладнелите „ТЕЛЕГРАФ” отразява събитието „Мис Силикон яде пица от цица” – изключително поучителна дописка, има си и снимки – който си е загубил картонената подложка, може да ползва челния опит.
Цицоманията продължава и на културната страница – „Шекспир пипа цици в Народния”, тръби изданието. Слава Богу, уважаемите зрителки са в безопасност, духът на класика не е еротоман, става дума за постановката „Влюбеният Шек­спир”.
От класиката – веднага в съвременните творчески търсения – за нов авангарден спектакъл в Барселона „Актьор търси 19-сантиметров пенис”! Кандидатите с други размери изобщо да не се обаждат!
Като си говорим за кандидати – май един от кандидатите за парламента, позволил си еретични според професионалните патриоти изказвания за българската история, го отнесе най-много. „Снощи вечерта над 10 души са причакали (кандидат-депутата – б.р.) пред дома му въоръжени с телескопични палки и метални боксове и са му нанесли множество удари по главата и краката в следствие на което изродът е приет в столичната болница Пирогов със счупен череп и фактури на краката и ръцете.” – твърди сайтът sekirabg.com. Специализираната страница за фалшиви новини „Истина или не” пусна партенката с мъдрия коментар: „Ако това е вярно става дума за грубо посегателство над личността на този извратен соросоиден субект!” Грубо? Колко да е грубо: „Истина или не, поне звучи добре !”…
Е, ще кажете, единият сайт е жълт, другият се казва fakenews.bg , защо обръщате внимание на откровените призиви някой да бъде претрепан.
Но в иначе не жълтия „24 ЧАСА” съвсем не жълтият проф. Б. Димитров подема своя собствена война: „Той (соросоидът, който трябва да бъде претрепан – б.р.) си е избрал да плюе по Левски. Друга една подобна нему, подвизаваща се в Германия, отрече баташките мъченици…” Спомняме си тая тупурдия отпреди няколко години, когато професорът заедно с други професионални патриоти се нахвърли върху статия, в която се твърдеше, че художникът на знаменитата картина „Баташкото клане”, посетил града години след трагедията, правил снимки на възстановка на клането, за да ги използва при работата си. Съвпадението на тупурдията с наближаващите местни избори бе съвсем случайно, разбира се. Сега според професора работата била още по-дебела – „Чух наскоро, че (субектът, който трябва да бъде претрепан – б.р.) бил получил 2,6 млн. от неговите парички”… Къде го е чул, професорът не казва – предполагаме, на Женския пазар. Важното е да му вярваме, че някой е гушнал от паричките на чичко Сорос, който ставал и лягал с основната си мания – „Унищожаването на националната идентичност на народи, които я имат”.

Тия, които я нямат – могат да спят спокойно, соросоидите няма нищичко да им правят. Блазе на такива народи – техните професори няма да изпитват потребност да им пробутват краставици на търкалета!

От Разпечатосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.