Миналото на бъдещето

Румен Белчев

На първи юни банално обичаме да казваме на децата, че те са нашето бъдеще. Децата кимат учтиво и отнасят сладоледа и балончето към пързалката. От бързане не успяват да ни кажат, че ние сме тяхното минало.
Привилегия на миналото е да се грижи за бъдещето на бъдещето си – затова така треперим над него. Дори силовите министерства ни помагат – „Полиция в детска ясла заради записвачка” – информира „ТРУД”. Грижовна майка зашила микрофонче в дрешката на детето си, грижовна детегледачка претарашила малкия гражданин и като открила бръмбара, викнала полиция – да се научат родителите как се подслушва незаконно. Все пак майката успяла да чуе как шлевят детето є, защото е станало от масата, преди да са му разрешили.
Възмутени, „Учителите плашат със стачка, ако родителите продължат да слагат „бръмбарчета” – продължава темата „МОНИТОР”. Това не е новина, новината е, че г-жа Янка Такева, лидер на учителския профсъюз, открива нов синоним на иначе почтеното понятие „български учител”: „Днес никой не може да си позволи да слага каквито и да е „бръмбарчета” (…), за да се подслушва българския персонал в образователните институции” – заявява тържествено тя.
Учителят се превръща в персонал, а малцината учители, които не са българи, официално вече могат да бъдат подслушвани – това следва от тия мъдри слова.
Образованието, разбира се, не е само в училищата, обитавани от български, персонал, то е навсякъде – по улиците, в театрите, в музеите, призвани освен да образоват, да възпитават в дух на патриотизъм подрастващите. „На изложба в НИМ жени пробват царски гащи” – твърди „ТЕЛЕГРАФ”. Уникална експозиция в Националния исторически музей показва бельото на прабабите ни, като желаещите щели да могат дори да го пробват.
Дано имат от всички размери!
Възпитани патриотично от гащите и кюлотите на предците, вече сме готови да отправим децата към следващите предизвикателства – „Наоколо ври и кипи, да върнем казармата” – настоява евродепутатът Ангел Джамбазки в „СТАНДАРТ”. След няколко клетви към „либералните болшевики“, „соросоидните болшевики“ (те били две различни пасмини), „ненационални режими“ и „генератори на фалшиви новини“, евродепутатът, влязъл в европарламента, прилепнал към партията на г-н Бареков, обосновава връщането на задължителната казарма и между другото признава, че „заради следването ми в СУ „Св. Климент Охридски” нямах възможност да отбия наборна военна служба”.
Ако беше имал възможност да отбие наборната си военна служба, от каквато възможност се възползваха десетки хиляди негови връстници, неуспели да изкръшкат по някакъв повод, щеше да знае какво значи да бъде изпратен да полива розите, но сега не е времето да обясняваме азбучни истини на новобранците.
Та, като си говорим за рози, няма начин да не споменем и другата баналност – че децата са цветята на света. Сред тези цветя, по-точно пред училището им, чалгар снима клипче на песен с вълнуващия текст „Ти ще си ми, мацко, новата тупалка, твойто яко дупе плаче за бухалка. Не ми се оправдавай, че си много малка, твойто секси дупе става за бухалка!”. „ТЕЛЕГРАФ” коректно цитира думичките, както и изявлението на директорката, че давала двора на храма на науката под наем, за да изкара училището някой лев. Публикацията преразказва и някои други клипчета и, за да се избегне подозрението, че не ги харесва, цъфва със заглавие „Задниците на Гери-Никол и Галин възбудиха пуританите”.

Ужасени, че може и да сме се опуританили напоследък, захвърляме вестниците и пускаме музикалните канали – да се разпуританим, докато е време.

От Разпечатосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.