Без компромиси

Румен Белчев

Винаги съм си знаел, че ако има нещо действащо безотказно и безкомпромисно в нашия шантав свят, това е родната правосъдна система – най-строгата, но и най-справедлива и хуманна съдебна система в света!
Искате пример? Ами – вземете „МОНИТОР” и прочетете как „Ирански трафикант на дрога отказа 12 години затвор”!
Хванали човека на границата с двеста килограма хероин – колкото за двайсетина милиона лева „по цени на съдебната ни система”, прокуратурата му предложила споразумение – две години и нещо в затвора. Съдът обаче се оказал строг и справедлив – отхвърлил споразумението, защото за такова количество трябвало да се лежи според закона поне 12 години.
А трафикантът пък отхвърлил решението на съда – „Подсъдимият е категоричен, че такава присъда той няма да приеме”…
Това е някакъв роден принос в правото – осъждат те, а ти им казваш да си гледат работата, защото тая присъда не ти харесва. И съдът послушно връща делото на прокурора, за да се пазари с обвиняемия за взаимно изгодно споразумение, по което и двете страни да нямат възражения…
Абитуриентските балове крият и малки изненади – освен броенето до 12 и леките алкохолни отравяния може да се яви и нещо неочаквано – „Абитуриент келеш се яви с мотор с лика на Хитлер в Еврейското училище” – съобщава „ТАБЛОИД”. Освен портрета на фюрера отстрани е лепната и снимка на д-р Менгеле, има и ценна мисъл – „Вашата толерантност накърнява расистките ми чувства”… Келешът направил две-три кръгчета, колкото да си начеше келешките страсти и отгърмял в неизвестна посока.
Любопитно е, че според вестника „Същият мотор е бил заснет на многохилядното моторджийско шествие, тръгнало от храм-паметника „Св. Александър Невски”… Странно, в някои държави за такива работи малко бият през пръстите, но у нас компромисно уважават расистките чувства на подрастващите…
„СТАНДАРТ” безкомпромисно се забавлява с жертвите на терористични нападения, препоръчвайки ни „10 начина да скърбиш като оглупял европеец след атентат”. Очевидно чувствата на неподписалия се автор също са били накърнени от реакциите на оглупелите европеиди:
„Ти, бидейки страшно интелигентен, толерантен и възвисен човек, отдавна употребяваш за останалите консервативни, агресивно-патриотични и скептични към прекомерното отваряне на граници термина „орки”. Второ качество хора, които въобще не са достиг­нали с примитивния си ум до най-великата от всички идеи на света, а именно – мултикултурното общество (…) Ксенофоби, расисти, патриоти – за теб това е дъното на човешкия материал, мравките на човечеството, над които ти гордо и извисено стъпваш с либерални обувки 44-и номер”…
Защо тъпите либерасти трябва да имат обувки с размер на малки куфари остава загадка за читателя – предполагам, че се разчита на неговата интелигентност и чувство за хумор, което да оцени изтънчената и неразбираема за по-простоватите либерасти ирония.
И, за да бъде забавлението все пак освен приятно и полезно, а авторът не е успял да запълни двете вестникарски страници с препоръките си, дупката е запълнена с реклама – „Нов продукт бори бръчките без компромиси”!

Ами – да борим бръчките безкомпромисно, с вестникарските терористи очевидно тая работа няма да се получи…

РазПЕЧАТосване”, „Стършел

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.