www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
понеделник, 23 април 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Другата страна на дъгата

17 Юли 2017

 

Румен Белчев

Няма нужда да минавате от другата страна на дъгата, за да разберете какво има там – достатъчно е да си купите вестник – единствената хартия, изцапана с букви, която са в състояние да понесат милиони наши събратя и (не знам дали се казва така) съсестри – там си е описано.
Отдавна вече предметът, наречен книга, отпадна от ежедневието ни, отдавна вече понятия като морал, човещина, ценности, се формират от шарените страници на все по-жълтеникавите издания. Отдавна вече хората, на които децата искат да подражават, за да станат известни, да живеят красиво, богато и спокойно, са тези, чиито снимки виждат на първа страница.
Ето например – един наистина успял човек. Как? Ами – ето ви „СТАНДАРТ” – „Хомосензацията на Вучич”! Може би сръбският президент е минал през дъгата? Не – „За първи път жена, при това лесбийка, може да стане премиер на Сърбия” – твърди изданието. И няколко дни по-късно стана. Образование, кариера, качества – остават второстепенни, важно е с кого се гушка премие­рът.
На фронта на толерантността „ТЕЛЕГРАФ” няма достоен съперник. „Световен шампион вдига гей сватба с колега” – информира ни за водещо спортно събитие газетата.
Има ли културно? Естествено, не ставайте смешни – „Гей тройка сключи брак в Колумбия” – омъжили се (не знам дали така се казва, но все пак всичките поне по документи са мъже) актьор, треньор и журналист. Дето се вика – като се обичат младите, да си се вземат! Как иначе ще попаднат в български вестник!
Продължаваме с международните новини – „Янки бременен с второ дете”! Объркал нещо хормоналната терапия и – хоп – честито!
Стоплихте ли какво трябва да направите, за да станете богати, известни и щастливи, мили деца? Ако още не сте – купете си вестник!
И проучете кога дават пенсията на баба – много важна дата по нашенско. Засега може само да изврънкате петарка за сладолед, но като пораснете – да вземете пример от батковците си – „Деца снимат кражба на банкомат в село Катунци” – радва сърцата ни „24 ЧАСА”. Любопитно е, че снимащите дечица са станали раничко – защото кражбата е станала в 4 сутринта, но пък кражбата е величествена – бандюгите вързали банкомата за джипа си и го влачили два километра по улиците на селото.
Предполага се, че дрънченето е разбудило всички, но смее ли някой да се покаже и да попита къде му носят пенсията… Все пак банкоматът не взел правилно някакъв завой и паднал в канавката, та останал пълен.
За разлика от банкомата на село Брежани, който според „МОНИТОР” успял да изчезне в неизвестна посока заедно с двестата хиляди лева в него.
Не мислете, че родната газетарщина е занемарила патриотичното възпитание на подрастващите за сметка на сексуалното и криминалното – издателската къща „ТРУД” се е погрижила надигналата се патриотарска вълна да се осребри в рамките на възможното и отбелязва 180-aта годишнина от рождението на Васил Левски с пат­риотична залъгалка – „Залавянето на Васил Левски в Къкринското ханче”. Никога няма да се сетите за какво става дума – ще помогнем със заглавието на информацията в „24 ЧАСА” – „Залавянето на Левски, разказано в 192 частици…”
Още ли не сетихте? Елементарно – залавянето е пъзел от 192 части, „част от патриотичната концепция на издателството за оформяне на националното самосъзнание от детска възраст”.
Веднага си представяме патриотичните реплики „Тоя цървул на Левски ли е?”, „Тури тука феса”, „Глей къде му е паднал пищовът”…
За по-големи поръчки имало и патриотична отстъпка.

Абе, българи-юнаци, какво да ви разправяме.

От Разпечатосване
Етикет: ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com