www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
понеделник, 18 юни 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Какво прикрива партия ГЕРБ в убийството с намесено 6-годишно дете?

4 Септември 2017

 

Партия ГЕРБ на партийна конференция. Снимка: Булфото

В новините беше пусната силно съмнителна полицейска сводка, че в с. Виноградец 6-годишно дете е застреляло собственика на заведението, където празнували рожден ден на същото това дете.
За да чуе зрителят и прочете читателят тази новина, тя е написана от пресцентъра на МВР по данни на местните разследващи.

Собственикът на пистолета е задържан само за 24 часа и освободен. Детето не е разпитано два дни. Свидетелка казва, че според нея е стрелял собственикът на пистолета, тя е видяла детето да играе отвън.
Защо тогава бързат да поднесат такава версия в медиите?
Кой може да повярва, че група мъже на маса ще дадат на 6-годишно дете пистолет и няма да му го вземат, ако се опита да го насочи и хване спусъка?
От местните изтече и новината, че собственикът на пистолета е близък с местния прокурор и му е звънял веднага след инцидента.
Това са подробности, които, ако имат желание разследващите, ще ги проучат.

Кое е най-страшното в случая?

Собственикът на пистолета е председател на общинския съвет на Септември, от партия ГЕРБ. Но това не е най-големият скандал. Въпросният Лазар Влайков (44-годишен) има криминални деяния – пребил е човек и е намушкал многократно с нож друг човек, който едва е оцелял. Затова два пъти бил изключван от партията ГЕРБ. Но после изглежда пак е приет и представлява ГЕРБ като председател на общинския съвет.
Не е въпросът в това, че в ГЕРБ битуват криминални мутри. Този не е първият, не е и единственият (както се шегуваха из Фейсбук – откога е пречка да си криминално проявен, за да станеш член на ГЕРБ – та това е необходимо условие).

Най-страшното е, че на един криминален тип, след като е наръгал човек многократно с нож, не са му отнели законно притежавания пистолет. Ако полицията го беше направила, както по правило трябва да постъпи, сега нямаше да има убийство. Защо не са му го отнели? Заради политическа протекция?
Най-страшното е, че въпросния човек още не е осъден за побоя и за опита за убийство с нож. Кой го прикрива? Кой го спасява? Политическата му принадлежност? И сега го разследват същите тези, които са го прикривали при предишните случаи?

Най-страшното е, че сега той е задържан само за 24 часа и освободен. Версията с детето беше пусната в новините от МВР, преди да са проверили разпечатки от разговори на участниците в празненството в кръчмата, преди да са разпитали детето и свидетели, преди да са взели натривки, преди да са установили дали някой от участниците се е мил след случая и т. н.
Това показва, че има намеса на местни и централни власти в това разследване, за да се отклони скандалът от партия ГЕРБ.

Навремето в БКП като изключваха някого за престъпления, никога повече изключения не го приемаха обратно. Сега ГЕРБ изключил два пъти своя общинар от Септември, но понеже услужливо не е осъден, пак е в партията и шеф на общинския съвет.
Това се вика демократична партия. Съставена от цвета на обществото.

Ще проявят ли търпимост медиите и общественото мнение към такова политическо погазване на законите? Склонни сме да понесем прикриване на убийство, заради силните на власт?
Етикет: ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com