www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
неделя, 25 февруари 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Направи си сам!

7 Септември 2017

 

Румен Белчев

В трудни времена човек трябва да разчита на собствените си сили, сам да се преборва с трудностите, сам да си прави ремонтите, сам да се справя с болежките – на Здравната каса вече всички разбраха, че не може много-много да се разчита.
Затова с възторг научихме от „ТЕЛЕГРАФ” за ново чудодейно и (в повечето случаи – безплатно) лекарствено средство – „Изчукайте се срещу зъбобол” – съветва ни изданието. „Пробвайте да правите секс, когато ви боли глава или дори зъб – болката мигом се изпарява” – твърди анонимният съветник. Според други източници, пожелали да останат анонимни, това твърдение показва, че авторът май никога не го е болял зъб, но ние на анонимните нямаме вяра за пет стотинки, така че второто им предположение изобщо няма да го споменаваме.
„24 ЧАСА” също се е загрижил за душевното ни и друго здраве – макар и по малко особен начин – според също така анонимен автор „6 групи храни скланят към диария”.
Бяхме чували за склоняване към престъпление, но за склоняване към стомашно разстройство (така ние, задръстеняците, наричаме  онова, което свободната от всичко преса назовава с истинското му име) – честно казано – за първи път. Предполагаме, храната се надига от чинията и започва да кандардисва неблагоразумния консуматор, докато той се навие, в смисъл – склони…
Богат е българският език, чудеса могат да се вършат с него, особено при виртуозното му използване! „Китайци строят Черно море” – тържествува на първата си страница „СТАНДАРТ”. Ние си мислим, че имаме море, пък то даже не било построено! А може би – все още си няма акт 16, та китайците ще ни го дооправят? Прочитаме по-дребните буквички под заглавието и с разочарование научаваме, че китайците не само, че нищо не строят в момента, ами и още  даже не са започнали. Дошли да питат искаме ли да ни построят магистралата „Черно море”.
А всички спорове около съдебната реформа вече започват да ни изглеждат безпредметни, след като от „ТЕЛЕГРАФ” научихме, че „Срещу два лева край морето икона решава съдебни спорове”! - „Хиляди миряни се кланят пред чудотворна икона в Бургас, кото има силата да накланя везните на Темида и да решава съдебни спорове”. По съвместителство иконата, дош­ла от братска Одеса, помагала и за зачеване, но опашката очевидно не е за това.
Иконите за съжаление не могат да гасят пожари, но ние си имаме други начини – след като сума ти народ не успя да загаси големия горски пожар в Сакар, дойде Той и го ликвидира моменталически – „Борисов прати 60-тонен булдозер за пожарите в Сакар” - прославя подвига „24 ЧАСА”. Знаехме, че премиерът си има стар мерцедес в гаража, очевидно досега е крил някъде в задния двор и 60-тонно чудовище, за да услужва с него на пожарната!
Докато учебникарите все още спорят как да опре­делят едно петстотингодишно стечение на обстоятелствата – робство, съжителство, присъствие или отсъствие, „ТЕЛЕГРАФ” открива, че сме били имали още едно робство – „България е под 50-годишно шведско робство” – твърди вестникът. Не се плашете, шведите не са ни окупирали незабелязано, става дума за това, че от петдесет години националният ни по футбол не е бил шведския. Мачът още не е започнал, гледайте внимателно, за да можем утре да не се питаме – единайсетте наши присъстваха ли на терена или съжителстваха.
А ако случайно се ядосате на телевизора (на кого другиго), не го изхвърляйте през прозореца, както направи един пловдивчанин по време на последното световно, на което участвахме – „ТЕЛЕГРАФ” ни дава полезен съвет какво да направим с него – „Превръщаме телевизора в бар”! Махаме излишните чаркове и си подреждаме в кутията чашки и шишенца – далеч по-смислено от гледането на новини и риалитита!

Наздраве!

От Разпечатосване
Етикет: ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com