www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
неделя, 18 март 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Изборът на „Мис България” е равносилен на политически гаф, скандал с национално значение. И международен ефект

21 Ноември 2017

 

Новата “Мис България” (на двете снимки вляво) и първата й подгласничка (вдясно). Снимки: Валери Захов и сайт на конкурса.

Новата „Мис България” трябва да бъде посъветвана веднага да се откаже от участието си в конкурса „Мис планета”, защото очевидно е избрана поради корупция или недоразумение. А ефектът от участието й ще бъде национална излагация и мъчение за самата нея.

Не може да бъде! Това ли е най-красивата българка? – масово валят такива гневни коментари отвсякъде в интернет при вида на новата “кралица на красотата” Тамара Георгиева.

Не било възпитано, злобно било,

хейтърско и т. н. да говориш за външния вид на това явно недоразумение, което избраха за Мис България. Ами защо тогава провеждат конкурс за красота? Нали правят кастинг и търсят най-хубавата? Къде я търсят? Дори кастингът на финалистките е съмнителен, повечето зрители са убедени, че на случаен принцип от улицата може да съберат повече красиви българки.

Конкурсите за красота са опорочени, това е очевидно, а зрителят вече ги приема като неизбежност, както в политиката са се насадили ужасни партии, неадекватни и противни политици. Но тук му натрапват от екрана като най-красива някаква кърпена от хирург кукла, която е далеч от понятието красива.

Колаж, който веднага се появи във Фейсбук, след избора на новата “Мис България”. Наричат я “Мис Баба Яга”.

Конкурсът Мис България съвсем сериозно прилича на търг за обществена поръчка, с предварителни условия кандидатката да е със силиконови гърди, с видими хирургически корекции по лицето, но все пак да не е красива, а даже напротив, и да има богат спонсор за подкрепа на журито.
И резултатът е това, което се вижда - избрана е най-добрата оферта.
(На двете снимки вляво е новата Мис България, вдясно - подгласничката й).

И на всичкото отгоре не било възпитано да се говори за качествата й. Не може да кажеш, че е грозна. Ами щом е конкурс за красота, се употребяват такива изрази – грозна и красива. Към кои спада новата Мис България? Ако някой не искат да се дискутира вида й, защо не преименуват конкурса? Не за красота, ами за хумор и забава с нежния пол? Нещо, което да съответства на изборните резултати.

Този избор съвсем не е шега

Той удря право по националното самочувствие. Българите ще се срамуват тази да представлява нацията на международния конкурс „Мис планета”. Както се е случвало и друг път. Сегашната участничка в журито Антония Петрова, когато беше избрана за „Мис България” преди години, си спечели прозвището „Мис Крокодил” и предизвика взрив от недоволство. Сега тя като жури избра още по-неадекватна „кралица на красотата”. Която пък и за сметка на това не блести никак и с ума си (виж видеото).

Репликата й пред Нова тв „Факт е, че всеки се обръща след мен, като мина някъде, защото имам много силно присъствие. И носът остава на заден план”, е забележителна.

Преди няколко години на конкурса „Мисис свят”, както е известно, България я представляваше тотално недоразумение с по 500 кубика силикон в гърдите – Анита Мейзер. Която по-късно беше осъдена за убийство по непредпазливост на съпруга си, по време на перверзен секс.
Сегашният конкурс за най-красива българка сякаш продължава да задълбава в най-противното – предизвиква съмнения за корупция, съзвучна с всички други сфери на политиката, бизнеса, държавната администрация.

Упадъкът е тотален навсякъде и избраната „най-красива българка” е като олицетворение и допълнение на този упадък. Криза, тежка криза – като каймак на обществото е изплувала мръсна пяна с фалшив блясък. Неадекватни и необразовани хора заемат висши държавни длъжности, стават политици, задават тон на обществото. Простакът и невежият дават акъл и ти говорят за политика. Логично е, че и един на пръв поглед незначителен конкурс за красота, ти натрапва същото – ти не разбираш, тази е истинската кралица на красотата…
И всичко смърди на корупция и търгашество.
Етикет: ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com