www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
понеделник, 21 май 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Пости по време на пости

27 Ноември 2017

 

Румен Белчев

Постна работа, скука безподобна налегна страната в началото на постите. Малко тупурдия със сменен председател на парламент, малко сдобряване, кьорава лентичка не се задава за рязане, добре, че е един Григор да ни умие очите, та да ни зарадва.
Но един Григор пролет не прави, особено в края на ноември, налага се да дирим радост и из вестниците.
Нов икономически механизъм откриват комшиите – „Марихуана вади Гърция от кризата” – твърди „24 ЧАСА”. Първото, което ще ви мине през ума е, че адски трудно е да се обясни на напушил се човек, че е в криза – няма да повярва. Но замисълът се оказа повече от дълбок – ще се легализира тревата за медицински цели и „Правителството очаква за 10 години да получи около 200 милиарда евро от марихуана”. Цитира се гръцки министър, надяваме се, ненапушил се преди интервюто, така че може да му се вярва.
Спи ли нашето земеделско министерство? Нека не са двеста, но сто милиарда ще ни дойдат добре! Като ще ползваме европейския опит – да не се ослушваме!
За тия, които се притесняват от миризмата на дима на лечебното средство, „МОНИТОР” препоръчва „Чаша вино замества фитнеса”.
Знаехме си ние – затова хората по улиците са такива стройни, сякаш по цял ден помпат мускули и лепят плочки по коремите си! За съжаление някои очевидно разчитат и на почти лечебния глад, с което си докарват неприятности – на следващата страница се оказва, че вече имаме „Арест за мъж, изял тортата на непозната”. Непознатата си седяла в шуменска сладкарница, дошъл въпросният тип, седнал на масата и „безцеремонно посегнал на тортата. Първо отхапал малко, а после я излапал цялата”. Станал скандал, дошла полиция, прибрала човека. Дано в ареста поне да са го нахранили – на чужда торта не се посяга само от глезотия.
Пости – гладория, каквото и да ни разправят, че било духовно пречистване, гладория и дефицити – вече „И шофьорите ни свършиха – 7000 вакантни места за автобуси и тирове” – тревожи ни „24 ЧАСА”. И в склада няма благодарение на демографския срив, съчетан с перманентно постене. Макар и без молитва – всеобщото повишаване на жизнения стандарт, за което говорехме досега и ние, и правителството, си проличава по устойчивото развитие на един клон от търговията – „В старата част на Велико Търново магазините фалират, останаха само сексшоповете” – научаваме от „МОНИТОР”. Една нация, която продължава да се вълнува от тия работи, не е обречена – щом є се размножава, значи кривата на срива скоро ще се фръцне нагоре, в това не се и съмняваме.
Затова, както казва г-н Цв. Цветанов, цитиран от „ТРУД”, „Всички да подкрепяме централния нападател Бойко Борисов”.
Г-н Цветанов, предполагаме, е пообъркал срещите за деня, сигурно си е мислил, че говори пред тигрите от Бистрица, всъщност било пред научната конференция „100 години от Болшевишкия преврат в Русия и влиянието му в България”. Нерде тигри, нерде болшевики, биха рекли от една опозиционна партия, но ние чуждици не употребяваме.
А на всички, пренебрегнали духовното извисяване и постенето, ще поясним защо пържолите напоследък никакви ги няма – според „24 ЧАСА” „От всеки три свински пържоли две са френски, полски или германски”. Как искате от една пържола да цвърне като хората, като тя, бедната, не ви разбира! На френската преди да се сложи на скарата трябва да є се рече „пардон”, на полската – „пше прашам”, на немската – една толкова усукана дума, че даже не знаем как се пише, важното е да разбере, че от нея се иска да се изпече равномерно от двете страни.
Учете езици, дами и господа, мастършефове и шефки – постите ще свършат и пак ще задимят скарите по тротоарите!

От Разпечатосване
Етикет: ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com