Празно, та дрънка

Румен Белчев

По празниците вестниците са толкова празни, че направо няма смисъл да се хаби хартия за тиражите. Все пак предпразнично всяка уважаваща себе си редакция прави всичко възможно да задържи читателя – с полезни съвети, препоръки, малко клюкици и пикантни пезевенклъци.

„24 ЧАСА” открива едновременно и топлата, и студената вода с препоръка на цяла страница „Дръжте вилицата с лявата ръка и снимайте храната, за да не пълнеете по празниците”. Наивно си мислехме, че по принцип вилицата се държи с лявата ръка, а ножът – с дясната, но се оказа, че не било така – „Целта е да ви бъде по-трудно и да се храните по-бавно”. А храната трябва да се снима не за спомен, а за да можело специално приложение в мобилния телефон да й сметне калориите.

И – вода, много вода! На глътка алкохол – „поглъщайте по 3 глътки вода”. Като знаем как се лочи по празниците, нищо чудно, че язовирите са празни. Да не говорим, че водата някъде поскъпна така, че трите є глътки излизат солени. Но правителството и лично Той са помислили за всичко – „Вода без пари за бедните” радва ни „СТАНДАРТ”. И уточнява, че не е измислица, а „Това съобщи премиерът Бойко Борисов”!
Щом Той е казал, значи – пийте студена вода до насита, на муфта е!

Предпразнично „ТРУД” се опитва да ни обърка окончателно с твърдението на д-р Илия Илиев, че „Декември е десети месец, Нова година е на Коледа”. Потресени от неграмотността си, се потапяме в историческите справки на доктора, за да научим, че „Предшественик на Христос е легендарният тракийски певец и музикант от Родопа планина Орфей. Син на Бога на Слънцето Аполон, той също захванал да наставлява хората на по-висок морал, опитал да промени религиозната доктрина, влязъл в противоречие с официалната идеология, станало причина за неговата смърт”. Ако си спомняме добре митологията, Орфей е убит от вакханките – очевидно агенти на тогавашното праисторическо Шесто управление.

Междувременно подаръците заваляха отрано – и „За още 15 млн. лв. БАН спря протеста”. „24 ЧАСА” добавя, че „Допълнителните средства ще бъдат разпределени между институтите на БАН на база постиженията им за следващата година”. Пак сме малко объркани – хем парите се дават сега, хем ще се разпределят чак догодина, като се отчетат резултатите от току-що започ­налата. Дано лихвите в банките не падат още, та академията да изкара някой лев отгоре, докато не може да пипа милионите!

„МОНИТОР” също раздава – не подаръци, а безплатни полезни съвети с какво да изненадате любимата за светлите християнски празници – „Зарадвайте я с реалистичен вагинален вибратор”. Предполага се, че любимата ще се зарадва на подаръка така, както жените от рекламите се радват на кутийка с хапчета против деменция и студени крака.

И докато всички почиваме, някои хора работят неуморно за нашето светло бъдеще и добро настроение – както е рекъл пред „ТРУД” Алфредо Торес, „Артистът е като гинеколог – работи там, където другите се забавляват”.
Та, „Покрай втория лифт на Банско премиерът подхваща и темата за ски-съоръженията на Витоша. Той натоварва спортния министър Красен Кралев да проучи въпроса с ремонтирането и стопанисването на ски-влека „Заека“ на писта „Стената“ над София, а финансовия министър Владислав Горанов получава задачата да намери парите за ремонта.” – четем в „СТАНДАРТ”.

Обичаме да се пързаляме, братя и сестри, а още повече – да ни пързалят.

Весела Нова година с най-свободната от всичко преса на света!

От Разпечатосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.