Дайте още трупове!

Румен Белчев

Забелязали ли сте, че престъпността рязко се увеличава по време на парламентарните ваканции? Е, поне ако се съди по съдържанието на вестниците – докато в коридорите на властта е тихо и из тях се мотаят само чистачките, хартията трябва да се продава!

Естествено, баналното съчувствие към жертвите е абсолютно непродаваемо – чуждата смърт трябва да предизвиква радостни лиги у народонаселението, да му създава положителни емоции и да предизвиква веселие! Един пример – „Жена удари мъжа си с чиния, той умря от инфаркт” – четем в „ТРУД”. Найс, а?
Или в „МОНИТОР” – „Потрошиха баба за 25 лв. в Дупница”. Ех, гиди бабо гърбава…

Още по-голяма е забавата в „СТАНДАРТ”, самоопределил се като „българският вестник”: „За Нова година разстреляха цяла фамилия. Петима плюс кучето с куршум в главата”.
Малко напомня на веселата книжка „Трима в една лодка, без да се брои кучето”, не мислите ли?

Сагата с издирването на заподозрения за убийството беше дъвка цяла седмица – двакаха я прокурори, полицаи, барети, хеликоптери, високопроходими машини и всякакви други техники, но докато го дирят и събират веществени доказателства, някои други доказателства взеха да изчезват – „Митничар обрал над 200 хиляди евро от склад с доказателства” – според „24 ЧАСА”. Събрали хората доказателствата, турили ги в склада – двеста хиляди евро са доста пари, дано са били в едри банкноти, че иначе е тежко за носене, и изведнъж – както ги имаше – така ги няма… И после ще ми говорят, че някой бил оправдан поради липса на доказателства.

Междувременно в последното си заседание правителството разреши на концесионерите да започнат да работят над идейния проект за нов лифт край Банско, концесионерите очевидно са се напънали в почивните дни, не са яли, не са пили, не са гърмели фойерверки от терасата, а са писали, брисали, смятали и изчислявали и още в първия работен ден на новата година ни зарадваха – „Готов е идейният проект за съоръжението”!

„ТРУД”, защитник на правата на българите да се пързалят без опашки, уточнява, че „На отсечено 1 дърво за втория лифт в Банско засаждат по 5 нови”. Това – добре, пет винаги е повече от едно. Но когато отивате към летището в София, погледнете вдясно, там, където 240-те депутати от едно минало народно събрание посадиха 240 кипариса, та да оставят поне нещичко на поколенията. Оцелелите са петнайсетина – горе-долу колкото за една миниатюрна парламентарна групичка. Другите двеста – бяха тук, само че вече ги няма…

В борбата за ума и сърцето на премиера конкуренцията е голяма, но все пак водещи са два всекидневника. Е, понякога се допускат и грешки. „ТЕЛЕГРАФ”, понесен на вълната на патриотизма, защитава правото на родените в Разград малки лъвчета да си живеят в България: „Министър костовист иска да конфискува лъвчетата”. Намесени са и другите врагове на отечеството – министърът „Гази закона, за да обслужи Зеления октопод”.

Разследване на цяла страница разобличава конспирацията: „Сред мрежите на Драгалевския лаборант Димов завързва връзки с другите му пипала като друг от съучредителите на ДСБ – Стефан Попов. Той пък е свързан по грантаджийска линия с Тома Белев и НПО-тата, в които той участва, като фондация „Биоразнообразие” и WWF- България”…

Съдбата на лъвчетата развълнува всинца ни и аха – да се ядосаме на октоподите, които искат да ги прилапат, когато палачинката се обърна – „СТАНДАРТ” радостно съобщи, че „Борисов спаси двете лъвчета”. Как? Ами – щели да заминат „да бъдат отглеждани при подходящи условия в холандски център”. Очевидно Зеленият октопод е обхванал с пипалата си дори премиера…

А на всички, които още не са разбрали какво е това биткойн, „МОНИТОР” съвсем обърква представите с твърдението, че „Биткойнът регулира оргазма” и дори „Ръстът на криптовалутата определя степента на вибриране на вибраторите”.

Хубаво е човек да чете български вестник, още по-хубаво е да си измива ръцете след употреба…

От Разпечатосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.