Кьорав карти не играе!

Румен Белчев

Обърка се тоя свят! А откак половете станаха повече от десет, хептен се обърка! От дядово време си знаем, че когато духа вятър и се палят печки, хвърчи прахоляк – сега се оказа, че прахолякът е от прашинки, а  прашинките вече не са само едри, по-дребни и съвсем дребни, ами имало и ей такива мънички, че направо не са прашинки, ами частици, при това фини прахови. И хората се разбунтуваха – искат си въздуха без фини прахови частици!
Добре че са учените и списователите на „МОНИТОР”, та да ни светнат, че „Чистият въздух се оказа опасен за човечеството”! Прахолякът, който вдигаме, противно на досегашните схващания за парников ефект според тях се оказва пречка пред глобалното затопляне – защото пречел на слънцето да ни подгрее както си иска. Така че – бутайте, братя, гумите в печката, така спасявате не само семейството от студ, ами и целокупното човечество!
Обърка се тоя свят! Преди, като хванат някого с лява ръка в десен джоб, се разплакваше горко и обещаваше друг път да не прави така, днес – според цитираната от „СТАНДАРТ” говорителка на главния прокурор „Обвиняем за аферата в Медицинския заплашвал прокурорите”. Как? Ами – обещал им: „Ще плачете с кървави сълзи”.
Бих си платил, за да видя прокурор, облян в сълзи и сополи пред обвиняемия, но май няма голяма вероятност. Пък и у нас правосъдието е безплатно – поне за оправданите.
Изненадващо още една институция започна да работи безплатно – „Шестима изкараха безплатна казарма” – твърди „ТЕЛЕГРАФ”. Това, безплатната казарма, е голям напредък! По наше време дори новобранците бяха платени – по лев и петдесет месечно на редник – достатъчно, за да си осигури по една вафла дневно за целия месец!
За съжаление, медицинското обслужване няма шанс да стане безплатно. Но има и добра новина – според „МОНИТОР” оперативната смяна на пола има промоция – „Операцийте за мъжете – с 6 бона по-евтина”. Малко се объркваме – първо от и-краткото в операциите, после – от единственото число в края, но в тая бъркотия на полове и сексуални наклонности естествено е и родовете и числата да се омешат като кадаиф.
А в спора „за” или „против” нещастната Истанбулска конвенция „ТРУД” вади тежката артилерия – съставя „Джендър хороскоп”. Прибързаното гласуване в Министерския съвет се оказа предопределено свише: „Слънцето в Козирог прибързано подтиква към желание за поредния висок отскок на България чрез решението на правителството, но заради асцедента в Риби в часа на гласуването е пренебрегната опасността от падане след скока с необратими травми – от душевни и физически, до брожения срещу правителството, война”.
Въй, какво се е задало!
Изчитаме с нарастващ интерес разсъжденията за пола на душата и светкавичното є обезполяване след отделянето от тялото, преминаването през „околоземните енергийни нива” и пречистване, за да стигнем до генезиса на онова, което досега се наричаше по един начин, а от януари насам – джендърстване. При прераждането „Душата няма пол във физическия смисъл, но когато се въплъщава в края на четвъртия месец от бременността в плода, тя има съзнанието за мъж или жена. Тази е причината заради недоглеждане на плода в утробата на бъдещата майка Душата да избере грешното тяло – вместо женско – мъжко, или обратното”.
Ами – така е – кой ви е крив, да сте внимавали, джендъри!

Кьорав карти не играе!

От Разпечатосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.