Скелети и детски терлички

Румен Белчев

Не е вариант на знаменитата комедия „Арсеник и стари дантели” – това е заглавие на „МОНИТОР” – „Скелети, вещици и детски терлички във Велико Търново”!
Ако не се сещате, става въпрос за пазара на мартенички – с това предлагат да зарадваме децата. И за възрастните има радост – в Стара Загора „Провесиха на конец Тато и Путин”. Чудничко е да ги си провесиш двамата на ревера – против уроки!
Колебливото време пак напълни поликлиниките с грипави и подсмърчащи хора, затова родното вестникарско воинство се загрижи за здравето на населението – „Майки луднаха по Киприяновата молитва” – информира „ТЕЛЕГРАФ”. Молитвата помагала срещу магии, уроки, заекване, кошмари и всякакви други болежки.
Двайсет и първият век обаче си иска своето – и хората се интересуват дали предпазва и от катастрофи по тия поледици. Отчаян свещеник разяснява, че „Да се молиш превантивно на Господ и свети Киприян да пазят автомобила ти от уроки са просто глупости”, но кой да го чуе – все пак молитвата може и да хване дикиш – какво є плащаш – „питка и бутилка вино”!
За хората, на които молитвите не помагат, се грижат високите технологии – все пак – да си припомним кой век сме – „БГ робот праща на лекар по фейсбук” – научаваме от „ТЕЛЕГРАФ”. Роботът следял календарчето и ни напомнял за профилактичните прегледи – който си няма календарче, може да разчита на него.
Тези, които са закъснели с прегледите и в резултат – закъсали със здравето, могат да разчитат на друга умна машинка – „Робот направи нов пикочен мехур на мъж в Плевен” – според „24 ЧАСА”. Споменати са и мимоходом и имената на лекарите, които са свършили работата, но за часовия вестник по-важна е роботизацията на професията.
А ако и роботът – специалист по мехури не помогне, на помощ се притичва друг, прославен от „МОНИТОР” – „Робот замества покойник след смъртта”. Роботът щял да може да „общува с опечалените с гласа на покойника и да води елементарен разговор”.
Зловещичко, но ако го научат и да мие чиниите, ще има някаква файда от изобретението.
За разведряване след траурните теми и подсилване на гордостта, че принадлежим към малък, но много шавлив народ, под руб­риката „И ний сме дали нещо на света” „МОНИТОР” тържествено съобщава, че „Български х*й гордо стърчи пред Айфеловата кула в Париж”. Неизвестен, но сръчен сънародник е успял да остави знаменитото българско трибуквие като следа от пребиваването си в столицата на разврата. Проследяват се и следи от българското нашествие из стария континент – бивш тираджия забелязал в Австрия позабравеният лозунг „КПСС–БКП Вечна дружба!”, а в лондонския Хайд парк очевидно отчаян от простотията на англичаните, които уж са направили парк, в който всеки да може да държи каквато си иска реч, хем не разбират от българска дума, наш сънародник е оставил посланието „Яж ми х… Пешо от Варна”. Барселонската „Саграда Фамилия” пък е влязла в ролята на билборд – с надписа „Христо сводника от Плевен” и приложен надлежно за сведение на интересуващите се телефон за връзка с въпросния Христо…
Ама наистина сме дали много на света!

И на вси европейци – нещо да четат…

От Разпечатосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.