www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
вторник, 22 май 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Пътниците в руския самолет пред избора да умрат от бомба на терорист или по заповед на Путин

12 Март 2018

 

Иво Инджев

Признанието на Путин в един предизборно рекламен за него документален филм, че е наредил да бъде свален пътнически самолет с много невинни хора заради (фалшив) сигнал за бомба на борда се превърна в световна новина. Защо?

Какво ново има в цинизма на Путин, че Ройтерс видя в това новина?

Освен фалшивите новини има и такива, които са напълно верни, но не са никакви новини. Да кажеш, че Путин е казал нещо ново, след като отдавна е доказал с думи и действия, че човешкият живот няма никаква стойност за него, стига да прецени, че има цел, която да оправдае средствата, използвани за решаване някакъв проблем без значение дали ще загинат невинни хора и колко ще бъдат на брой.

Така беше при наредената от него акция (уж) срещу чеченските терористи в московския театър “Север-юг” през октомври 2002 г., където загиналите заради бруталните действия на екзекуторите, изпратени от Путин, бяха в пъти повече от отровените с газ терористи. Така беше и в кавказкото градче Беслан. Там на 3 септември 2004 г. “обезвреждането” на терористите в едно училище струваше по официални данни живота на 344 цивилни, от които 186 деца. Самият Путин си остана непоклатимо и невъзмутимо на власт и до ден днешен след тези касапници.

За сваления малайзийски самолет над Украйна Путин (все още) не се е похвалил, но международното разследване вече се е произнесло достатъчно ясно, че следите водят към Кремъл.

Бившият колега на Путин от спецслужбите на Русия Александър Литвиненко си заложи главата с разкрития, според които Путин и главорезите му стоят зад взривяването на жилищни блокове в Русия, за да се създаде атмосфера, подходяща да бъде смазана Чечня. Заложи си Литвиненко главата и плати с нея.

Ако за малайзийския боинг и взривените жилищни сгради Путин яростно отрича, то за смазването на Чечня се хвали. Постигна целта си без да жали средствата – бомбите и снарядите- с асиметрична военна злоба срещу столицата Грозни, която напълно съответства на едно от знаменитите му изявления за това как смята да се бори с тероризма: като “издави терористите в клозета”. Именно в клозета!

Този цинизъм на кремълския путинизъм получава електорални аплодисменти в Русия вече 18 години. Явно се “кльопа” от достатъчно много хора в страната, където човешкият живот не струва нищо, а държавата и нейното олицетворение начело е всичко.

Кажете ми на фона на тази бегла ретроспекция какво пък чак толкова ново е казал Путин?

Аааа, да: признал си е, че е наредил да бъде свален пътнически самолет. Обаче не се е стигнало до изпълнението на тази заповед и Путин е спокоен, че може отново да се похвали с проявената твърдост. За да гласуват за него и да спят спокойно (като него), онези руснаци, които имат алтернативата да бъдат взривени от терорист с бомба в самолета или от ракета на изтребител, изпратен от Путин - в случай, че имат нещастието да са изправени пред такъв избор. Биха били еднакво мъртви и в двата случая, но си е друго да пукнеш от патриотично насочена ракета по заповед на любимия вожд с цел предотвратяване на смъртта ти от терористичен акт.

Горе-долу такъв е изборът и на президентските избори в Русия: между Путин и Путин.

От ivo.bg
Етикет: , ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com