Опъвайте ластика!

Румен Белчев

Старо правило е, че при махмурлук една по­пръжня има ефекта на два аналгина – болката понамалява! Мислехме, че това е пиянско суеверие, но се оказа истина – според британска невробиоложка, прославена от „МОНИТОР”, „грубият език успокоява мозъка и дори облекчава болката”!

Бил направен и експеримент – доброволци потопили ръцете си в ледена вода и се оказало, че „ако псуват, издържат така с 50 процента по-дълго”… Ето защо момата англичанка и вестникът препоръчват: „Псуването е полезно дори за децата”. Защо? Ами – „Ако децата бъдат учени да псуват, ще разбират по-добре езика”.
Очевидно.

Така децата ще могат да следят и разбират по-добре освен това, което си говорят чичковците в кръчмите, и парламентарните дебати – според „24 ЧАСА” „Всеки втори българин е чувал реч на омразата”. Изследването е сериозно, има и графики, възниква въпросът – къде са блели хората от другата половина на нацията, та не са чули такава реч? Невероятно е чак толкова много народ да недочува.

А родната полиция въпреки всичко, което се пише и говори напоследък за нея, бележи нови успехи – „Шуменец с дрога счупи зъб на униформен” – информира компетентно „ТРУД”. Полицаи спрели осемнайсетгодишно хлапе за проверка, то се притеснило, че има „угарка от цигара с марихуана” в джоба си и налетяло на бой. Ами да – няма да си дава фаса на всеки срещнат, разбира се!

Това, да се сбиеш с полицай, напоследък се превърна в нещо като национален спорт – предполага се, защото на полицаите не им дават да се сбиват с непознати. А когато решат да вземат участие в мелето, стават бели – „Трима нападнаха полицай, той се простреля в ръката” – твърди „МОНИТОР”. Станала малка катастрофа, от едната кола слезли трима да бият виновния според тях, той пък взел, че се оказал полицай, извадил пищова и без да ще се гръмнал сам…

Сигурно заради това не дават на полицаите да отговарят на агресията – за да не се наранят. И без това са малко!

Но стига с тия произшествия, достатъчно криминални новини ни заливат, дайте малко култура на тоя народ! Ето, дори неизвестната досега певица Антонина се е загрижила: „Никой вече не чете поезия. Спряхме да мислим, много се обездушихме” – заявява девойката пред „ТРУД”.

Последната дума малко напомня на обезвъздушаване на спирачки, май я няма в речниците, но важна е загрижеността на момичето за душевността на нашия народ – седнало, какво ти седнало, от време на време и полягва, за да изпее по-убедително предсмъртните стихове на Вапцаров, писани часове преди разстрела, та да ни овъздуши.

Обезвъздушени от чутото обръщаме с плаха надежда, че нещо свястно може да се прочете поне на спортните страници – ето, Мондиалът започва, четири години сме го чакали!

Първата потресающа новина е че има „Дефицит на проститутки в Русия” (според „ТРУД”). Невинните обяви „Търси се помощничка на мениджър с трети размер гърди и добри познания на английски език” от 800 на брой през февруари в края на май станали вече 8000! И пак няма!

Слава Богу, новите технологии са насреща – „Отвориха публичен дом с роботи в Москва” – четем дни преди първия мач в „24 ЧАСА”. Роботите били с изкуствен интелект, изпълнявали всякакви желания, имали си имена и „решават един от най-старите проблеми в Русия – експлоатацията на жени” – твърди гордият им собственик.

Ако прочитът на всичко това ви е стресирал, опитайте да се преборите чрез техниката, препоръчана от „МОНИТОР”: „Винаги носете ластик на китката си и в стресове моменти го дърпайте”. С каква цел? Елементарно – „за да спрете кръговрата на негативните си мисли”!

А ако нямате ластик и детето не е край вас, може и да теглите една, но тихичко, че през тия тънки стени всичко се чува. Щом помага срещу студ и болка – сигурно помага и срещу вестници!

От Разпечатосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.