www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
сряда, 23 май 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Божков нещо будалка за хазарта. А медиите му послужиха за мегафон

 

3 Декември 2007

 

Аз де факто съм се изтеглил от хазарта, това е незначителна част от моя бизнес, периферна и аз не я наблюдавам особено добре – това заяви Васил Божков в интервю за бТВ (виж го в е-vestnik от 29 ноември), което всички вестници и други медии цитираха, сякаш е проговорил Господ. Или поне за медиите най-богатият българин е Господ. Те го цитират абсолютно безкритично, без замисляне.
А интервюто му по телевизията остави някои съмнения. Как така Божков, чиято основна дейност беше хазартът, “де факто” се е изтеглил? Кой е влязъл на негово място? На кого е продал бизнеса си? Въпроси без отговор. Това не го попита и интервюиращият Бареков. Може би и не е трябвало, такава е била уговорката. Защото хора като Божков не се явяват в телевизионно студио, освен ако нямат някаква определена цел и пиар стратегия (по подобен начин в медиите се явява министърът Румен Петков, но това е друга тема). В случая стратегията беше успешна – всички вестници повториха като папагали, че Божков се е изтеглил от хазарта. А един - в. “Класа” - ден преди интервюто нарече Божков българския Доналд Тръмп (нерде Ямбол, нерде Стамбол).
Наистина ли така седят нещата с хазарта, обаче?
Като чете човек внимателно интервюто с Божков, се вижда, че той уж не се интересувал, ама е запознат с подробности със скандалния проектозакон, който облекчава данъците за хазарта. Хем вече не се интересува, хем с яд говори, че БСП щяла да ликвидира сектора хазарт, както е ликвидирала банковия сектор. Хем не иска да коментира проекта за промени в закона за хазарта, хем го нарича хубав…
Кои се показаха най-големи защитници на облекчаването на данъците за хазарта? ДПС. Техни представители се изказаха в подкрепа. Защо ли? Кой от тях има интерес? Такива неща не стават току-така…
Веднага след интервюто на американския посланик, който каза, че държавата обслужва един бизнесмен, който печели стотици милиони, в. “Труд” публикува статия “Кому пречи хазартът?”, в която се обясняваше, че главният бизнес на Божков вече не е там - нещо което той сам разви после от телевизионното си явление пред нацията. Сиреч – Божков и хазартът си имат защитници. Медиите го обслужиха като високоговорител, чрез който той обяви това, което искаше.
Неговите профански обяснения как, ако инвестира правилно, печели, ако не – губи, може да се възприемат и като шега. Декларациите му, че няма нищо общо с политиците и грубите му нападки срещу тях може да се отдадат на навик да прикрива истината и на липса на достатъчно възпитание. Но ще каже ли на кого и защо отстъпи хазарта? Или само го е преотстъпил на подставени лица, за да отстрани от себе си вниманието?
А заявлението му, че може да счупи ритуално антиките, които е събрал, на площад “Народно събрание”, вече издава манталитета на нагъл новобогаташ. Той се чувства над законите, над политиците, над държавата, над всичко. Има една поговорка: “Гладна въшка като се наяде, излиза на челото”. Много е подходяща за случая.
Етикет: , , , ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.
 1. 1) Божков нещо будалка за хазарта. А медиите му послужиха за мегафон | .:: ju ::.
  [...] Божков нещо будалка за хазарта. А медиите му послужиха за мегафон | e-vestnik.bg [...]
 2. 2) Gospodin
  Браво на е-вестник! На това му викам безкомпромистност и реалност Крайно време е да се назовава боклука с името си! Дори като начало деликатно както в случая!
 3. 3) Пешо
  - Божков напечели пари от контрабанда и от казина, когато беше монополист (а той още е - само е прехвърлил на ДПС и подставени лица бизнеса). - Неговото застрахователно дружество СИК, което се прероди в Булинс, е мафиотска структура, още е свъръзано с банди за кражби на коли. Който има глупостта да се застрахова там, влиза в базата данни са адреса си. И ако пропусне да си плати застраховка за кражба на следващата година или мине към друг застраховател, веднага му открадват колата. 90% от застрахованите за кражба коли са в Булинс, а само 10% в другите застраахователи. От откраднатите коли ...още

 4. 4) АЗ...
  Браво.....
 5. 5) Л
  само куршума(ите) за него.Никакъв съд и темподобни щуротии!!!!!!!!!!При Кюлев и останалите дето бързаха да плюскат на гърба на несретния и лъган народ!
 6. 6) stefo
  Админ: Кирилица! Четете! bravo naistina ste pravi............
 7. 7) Л
  а бе снайперистите ли се покриха или бандитите се съюзиха 4е така тихо е там долу?до нови размествания в почтения бизнес :-))
 8. 8) pepji_po_2@abv.bg
  При добро познаване на пазара и достатъчна осведоменост по дадени въпроси човек лесно може да сглоби интересна и цветна мозайката на целите в перспектива на този умен човек – Васил Божков. А това, че е умен не се съмнявайте Дами и Господа! Някой интересни факти: 1. Г-н Божков - посредством контролирани от него фирми Нови холдинг и Нови индъстри ЕООД - реално държи и управлява: РВП “Кьоне”, ЖП института в София, Завода за траверси – гр. Свищов, Вагонно ремонтният завод ЛВЗ Русе. РВП “Кьоне” е бивше предприятие от системата на БДЖ занимаващо с жп строителство и ремонт на специализирана техника за ремонт и поддръжка на ...още

 9. 9) Colt
  Мерникат му е вдигнат на Васето!


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com