В черната дупка

Румен Белчев

 

Тежко се живее през лятото! Тежко се диша в жегите, тежко се понася мисълта, че хората киснат в морето или в Рилските езера, а някой, издърпал късата клечка, трябва да опъва каиша.
В тия жеги се зададе още едно бедствие – „ТАБЛОИД” реши да излезе в лятна ваканция! „Вярваме, че ще преживеете една седмица без ексклузивните ни материали за българските и световните знаменитости” – надява се редакцията.
Трудничко, но ще се опитаме да преживеем без светската новина, че „Кольо Магарето спи с русата Златка”, политическата „Бойко черпи Заев с моркови и зеле”, да не говорим с изпълнената с респект към великата актриса информация „Стоянка Мутафова се изпуска на улицата”… Можем само да се надяваме на бъдещите студенти тази пропусната седмица да бъде преподавана като черна дупка в историята на българската журналистика.
Слава Богу, че е всекидневната преса, та да запълва дупката!
Два вестника наблягат на канибализма във вселената и по нашенско – под рубриката „Галактически канибализъм” „МОНИТОР” разобличава цяла галактика – „Андромеда крие тъмно минало”! В едно далечно време въпросната галактика излапала една друга далечна галактика – малко по-малка от нашата.
У нас мащабите са доста по-скромни, но все пак смущаващи – „Шефката на агенцията за децата меси баница с хлапета” – твърди „СТАНДАРТ”. Бях­ме чували за баница със сирене, баница с праз, баница с гъби, но баница с деца – това вече ще да е специалитет на Агенцията за закрила на детето. Или на стандартния репортер, на когото словоредът в българския явно не му е най-силната страна.
Смут в редиците на Бирената партия опитва да внесе „ТЕЛЕГРАФ” с твърдението, че „В Полша пуснаха вагинална бира”. Има пикантни технологични подробности за подготовката на биричката, успокоително е, че се консумирала по традиционния начин, нетрадиционна била само цената – около шест евро.
По-традиционно подхожда към традиционните летни сексуални антрефилета „МОНИТОР” – той измъква от старите архиви вече доста старата новина, че „Британка има гадже дух”. И не само едно – за дванайсетте години, след като се разделила с годеника си, успяла да прелъсти не един, а цели петнайсет похотливи призрака!
Британката – пасти да яде, у нас Осигурителният институт е открил цели два милиона и нещо призраци, които не си плащат осигуровките – и в резултат „Хазната губи 6 млрд. лв. от заплати в плик” – резюмира резултатите от явлението „МОНИТОР”. И уточнява на другата страница, че в института били постъпили цели „50 сигнала за пари на ръка”.
Слаба ракия е Осигурителният – ако там четяха вестници по-внимателно, щяха сами да си намерят не петдесет, а двеста и четиридесет нарушители – „По 17 961 лв. приход в плик за депутатите” – научаваме от „24 ЧАСА”.
В смисъл – че „За първи път депутати обявиха официално онези безотчетни 2/3, които получават допълнително към заплатите си”.
Досега официално се знаеше, че ги получават, днес – официално ги декларират! И вече с чиста съвест могат да ругаят мушмороците, които си вземат заплатата в плик, за да не плащат осигуровки, а в резултат – пари за пенсиите няма…
Хубаво нещо е чистата съвест – само от време на време трябва да се препира. Както в братска Америка – там манията по препиране е стигнала такива размери, че властите вече са принудени да вземат мерки – „Опитват да отучат американците да перат презервативите” – популяризира челния опит „МОНИТОР”.
Както се пее в песента – глей как са прай и изпълнявай! Пък ние ще си стоим в черната дупка – това поне си го знаем.


От razpechatosvane.blogspot.com

_черновиМнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.