Бедни, бедни Симеонов…

Румен Белчев

Хубаво е да чете човек независимата преса, радостно е нейното единодушие, единомислие и единоначалие…
Не, почакайте – единоначалие няма, ние сме свободна страна, в която всяка редакция определя сама своята редакционна политика, но единомислие и единодушие – има със сигурност!
Отваряме вече пораздърпаните вестници от миналата седмица и от вторнишкия „МОНИТОР” научаваме, че „Берберян, Тома Белев и БСП яхнаха протеста на майките”. Наблюдателното око на мониторния репортер е забелязало как „пред сградата на МС в понеделник застана галеницата на Командира Иван Костов Юлия Берберян, чиято дъщеря Мануела Малеева е сред учредителите на обслужващата задкулисието партия „Да(й), България”. На митинга изпълзя и пипалото на Зеления октопод Тома Белев, както и „биволът” Димитър Стоянов. От недоволството на майките не пропуснаха да се възползват също марионетките на Българския Мадоф Цветан Василев от „БОЕЦ”… и пр., и пр…
В същия този ден „СТАНДАРТ” е още по-конкретен: „Пари на Сорос зад протестите” – „Една от организациите, която организира протеста на майките – Център за независим живот с председател Капка Панайотова, се финансира от Институт „Отворено общество” – Ню Йорк”! Тия международни аферисти еша си нямат – само си набелязват до­стоен вицепремиер и веднага плащат някому, за да го свалят!
Не стига това, ами на същата страница се явява и друго компрометиращо протеста присъствие – „И дъщерята на Бъчварова на митинга пред МС”: „За капак – на митинга се появи и дъщерята на началника на кабинета на Бойко Борисов – Румяна Бъчварова, Лора Филева, която е журналистка в „Дневник”…
„24 ЧАСА” изостават само с ден, за да ударят със своите разобличения – „Кой избутва майките?” – пита изданието, питаме се и ние, захласваме се в писанието, за да научим, че някоя си Десислава, жена на неуспял кандидат-депутат от БСП, довела на протеста здравото си дете, а от проучения от изданието неин профил във фейсбук „не личи някога да се е интересувала от проблемите на деца с увреждания. Но е приятелка с Корнелия Нинова, Мая Манолова и други социалистически остриета. Почитателка е на Путин, президента Румен Радев и руските оръжия”.
А „СТАНДАРТ” заби последния пирон в ковчега на злоупотребителите с чуждата мъка – „И Радев сипа сол в „патриотичната” рана” – „Ден след като жената на президента излезе с емоционален пост във фейсбук срещу изказването на Валери Симеонов, което взриви обществото, държавният глава също сипа сол в зейналата „патриотична” рана на властта. Безконтролната власт ражда цинизъм, каза в Пловдив Радев и добави, че с цинизъм не може да имаме ефективно управление…”
Пиронът се оказа наистина последен – още на следващия ден (25 октомври) разобличителните текстове изчезнаха от всички централни всекидневници.
Протестът мина на вътрешните страници, всяко чудо за три дни, време е да се върнем към истинските морални ценности – и „МОНИТОР” ни радва с новината, че „Пенка чака теленце, канят евродепутат за кръстник”. Ако се чудите коя беше тая Пенка, ще ви речем в очите, че освен памет, нямате и сърце – как може да не си спомняте за анабазиса на кравата Пенка до съседна Сърбия и обратно? Сега Пенка си чака теленцето, а щастливият й собственик иска да го кръсти на евродепутата Джон Флак заради застъпничеството му и защитата на правата на животните.
Така се развълнувахме от това събитие, че заедно с всекидневниците направо забравихме за вицепремиера, спонсорираните от задкулисието кресливи опоненти с уж болни деца и смотолевеното от него нещо като изречение, нещо като извинение, нещо като нищо… Така преминава световната слава – днес си на първа страница, утре на втора, после – в хрониката и накрая – в справочника на читателя…
Бедни, бедни Симеонов, защо не си остана в кабеларката…

От Разпечатосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.