Бай Ганьо: Какво ми се пери? Санким честна ли е? Знам ги аз тукашните жени…

Как Кобрата може да олекне с 1-2 милиона долара в съда

Снимка на Пулев преди мача с репортерката Джени Суши се разпространява из социалните мрежи като оправдание за целувката – репортерката показва близост с него. Но въпросът е дали такава обичайна снимка с известен спортист може да послужи като доказателство в съда.

Алеко Константинов без съмнение е уловил българския бай-ганьовски архетип.
Боксьорът Кубрат Пулев повтаря описаното от Алеко Константинов в „Бай Ганьо в операта” (виж по-долу цитати).

Както е известно Атлетическата комисия в Калифорния отне лиценза за щата на Пулев-Кобрата, след като той целуна насила репортерката Джени Суши по време на интервю след победата си над румънеца Богдан Дину. Това става ден след като мениджърът на Кубрат Пулев Ивайло Гоцев коментира пред Нова тв, че възможността да бъде отнет професионалният лиценз на българския боксьор е „нула процента“.

Отговорът на Пулев на критиките в медиите прилича на откъс от „Бай Ганьо“ на Алеко – „Какво ми се пери? Санким честна ли е? Знам ги аз тукашните жени“.

Репортерката е наела Глория Олред, една от най-известните американски адвокатки за права на жените и сексуални посегателства, водила стотици дела срещу известни личности като Арнолд Шварценегер, Доналд Тръмп и др. Кубрат Пулев като нищо може да олекне с 1-2 милиона долара, съобразно финансовия му рейтинг в професионалния бокс. Отделно ще се изръси за адвокати с поне милион.

На Пулев това дело може да коства и края на кариерата. Няма да се измъкне с твърдения, че били приятели с репортерката, снимали се заедно, тя празнувала с екипа му победата и прочие.
Изприказваните от Пулев обяснения пред българските телевизии за случката гарантирано ще бъдат преведени и надлежно приложени като доказателства в съда в Калифорния – щат, където съдилищата са много чувствителни по въпроса за сексуалните посегателства.

Неслучайно адвокатката на репортерката обяви, че до момента от Пулев няма никакво извинение, само обяснения, че били приятели. Смешното идва тепърва, когато след всички мачовски и ганьовски приказки на Пулев, адвокатите ще го принудят и ще почне да се извинява.

От видеото с целувката се вижда, че Кубрат Пулев хваща с ръката си главата на репортерката и я целува насила. Това, че тя се смее след това някои го приемат за съгласие, но американският съд в практиката си оценява по друг начин.

Из „Бай Ганьо в операта”

„Тук на площада поканих бай Ганя да се отбием в една сладкарница, като не предполагах, че характерът на Дон Жуан може да влезе под кожата на бай Ганя. Но цивилизацията какви чудеса не прави! …В тази сладкарница аз ходех често и много добре се познавах с касиерката, една хубавичка и весела мома, весела, но се държеше добре и не допущаше волности. И представете си, господа, влизаме ний с бай Ганя в сладкарницата, приближаваме се до бюфета, момата ме поздравява весело с добре дошъл, аз й отговарям с някои игриви любезности и се връщам да си избера нещо сладко и в това време един негодующ писък оглуши цялото заведение…
– Какво стана, бай Ганьо, ти ли й направи нещо? – извиках аз тревожно и сърдито.
– Не съм бе, брате, какво съм й направил – отговори сплетено бай Ганьо с разтреперан глас.
Момата, разсърдена до висша степен, с пламнало лице, с висок глас ми разправи, че бай Ганьо я оскърбил с действие, похванал я и не само я похванал, ами… Тя искаше да вика полицейския. Скандал!

– Какво ми се пери! – каза с кураж бай Ганьо на излизане. – Санким честна ли е? Знам ги аз тукашните жени. Покажи и кесията – изведнъж гут моргин, ама не е прост бай ти Ганьо!…”

Ето какво казва Пулев за случката

при пристигането си в България:

„За какво да се извинявам? Тя беше толкова щастлива, че я целунах. Има сигурно много жени, поне аз познавам много жени, които биха се изкефили яко да ги целуна, а тя не остана благодарна на една целувка…

…Не виждам проблем. За съжаление много от световните медии избързаха с оценките, което не им прави чест. Какви са те, че да съдят. Да ме извиняват, но те не могат да ме съдят.

Репортерката беше с нас, говореше си с целия ни екип, с всички от момчетата, даже с някои стана по-близка.

Има видеа, на които се вижда, че тя си стои с нас до 5 часа сутринта в лобито на хотела. Пиеше и да не казвам какви други неща правиха в тоалетните.

Всички се уплашиха, включително и адвокатът, който е един от най-добрите, бил е и адвокат на Тайсън. Той работи с много боксьори и познава бокса отблизо. Казах им: „А бе, какво ви става, бе хора”? В САЩ било различно…“

Снимка на Кубрат Пулев с приятелката му Андреа, която се разпространяваше из Фейсбук след мача му с Кличко. Снимки като тази, заедно с приказките му пред българските медии, също могат да послужат като доказателство в съда.

 

А ето какво казва репортерката:

 

„В средата на интервюто Пулев сграбчи лицето ми и ме целуна. Аз бях шокирана и засрамена, и не знаех как да отговоря. След това отидох да прибера нещата в чантата си. Той ме сграбчи за задните ми части с двете си ръце и отмина без да каже нищо. Почувствах се неудобно и разстроена от това, че Кубрат Пулев се отнася с мен по този непрофесионален начин. Не съм го окуражавала, нито съм се съгласявала да ме сграбча за лицето, или опипва отзад“.

Въпросът е – чии приказки ще приеме съдът?

Ето какво казва и Крис Лойд, боксов анализатор на Великобритания, коментирал за водещите британски телевизии стотици боксови срещи:
„Това не е „тежкарско Алфа-мъжкарство“, това се нарича сексуално посегателство. Тази жена отвръща по начина, по който много жени трябва да го сторят, когато са уплашени от мъж. Това се нарича „намаляване на ескалацията на напрежението в ситуацията“. Всеки мъж, който си мисли, че това е приемливо поведение, нека да седне да учи. Защото то не е. И никога не е било.“

Пулев го е загазил. И е просто чудно как около него няма някой, който да го съветва какво да говори.

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.