„Кен лий ли-бу-ди-бу“ стана световен хит. Гледат го 200 000 на ден в YouTube

ken-lee-valentina-hasan.jpgБългария има първия си световен хит – „Кен лий ту-ли-бу-ли-бу-дауч-ю“.

Изпълнението на участничката в българския „Мюзик айдъл“ Валентина Хасан до петък вечер беше гледано от 1,4 милиона души в YouTube.
Клипът е качен със субтитри на английски на 27 февруари. В четвъртък (13 февруари) беше гледан от над 100 000 души за един ден, а в петък – над 200 000. Като се прибавят още 3 варианта на клипа в YouTube, сборният брой на зрителите е 2 млн.

Измисленият език, на който 30-годишната Валентина пее песента на Марая Кери „Without you“ е впечатлил посетители на сайта от цял свят.

В интервюта Валентина казва, че се е явила „случайно“ на предварителния кастинг на Мюзик Айдъл 2, докато с мъжа й са пристигнали за малко в България.

Семейство Хасан живеят от няколко години в Испания, близо до Мадрид, където държат две „кафенца“. Имат 6 годишна дъщеря – Мими.

Валентина се представи на кастинга във Варна пред журито – Филип Киркоров, Есил Дюран, Вили Казасян и Димитър Ковачев – Фънки. Всички те останаха с отворени уста, след като Валентина изпя песента на Марая Кери „Without you“ на измисления си език.
Под клипа й в Youtube до петък вечер имаше над 2100 коментара на посетители на сайта. Ето някои от тях:

Gilan:
– Господи! Моите уважения за българите,… но това наистина ме разсмя!

ХХХ от България:
– Искам само да кажа, че 30-годишната В. Хасан, която изпълнява „Кен лий“, е туркиня по произход. А Милен – вторият, е ром. Нямам нищо против тях, но е хубаво, когато става въпрос за клип от България, да уточняваме кой в него е българин по произход и кой не.

Х от България:
– Няма значение дали са от турски или ромски произход – всички те са български граждани…родени в България, израстнали в България, получили „образованието“ си в България…говорят български език. А въпросната В. Хасан си е българка, омъжена за турчин.

ХХ:
– Не съди по етнически произход! Просто погледни на видеото от комичната му страна и се забавлявай!

000:
-Съжалявам, но на мен не ми е смешно! Дразни слуха и сетивата ми!

Lucas:
-Ужас! Това дали го е виждала Марая Кери?

Ken Lee:
-Ха-ха! Кефи ме! Искам да чуя още една такава песен!

szszd:
-Доста е забавно! Ако някой е тъжен – просто да си пусне тази песен и всичко ще е ОК!

theosbulgari:
-Сигурно ще чуем скоро и интерпретация на Уитни Хюстън. Тази жена няма да спре! Нищо чудно да има договор… с някоя компания!

DafinadO:
– Готино! В крайна сметка това е ТВ шоу, целящо да вдигне рейтинга на телевизията, която го излъчва. Английският на момичето не е особено добър – а как е твоят български?

marcox3:
– Напомня ми на малката ми племенница, когато пее! Ха- ха!

lndubiopromE:
-Основният проблем на момичето са познанията му по английски, което не го прави нито глупаво, нито идиот! В крайна сметка английският може да е международен език, но никой не е длъжен да го знае! Всеки може да си живее спокойно и без него!

kakdasekazvamwe:
-KEN LEE FOREVER!!!!!!!!!!!!!!

Парадоксалното е, че под клипа на оригиналната песен на Марая Кери в Youtube, който е качен през 2006 г. и е гледан от 7,8 млн. посетители, вече текат коментари за българската звезда от „Мюзик айдъл“. Почти във всяко второ мнение е написано Ken Lee или tulibu dibu douchooo!

http://www.youtube.com/watch?v=vOR_jq9M53c

Ето няколко цитата:

lombakazi:
– Искам само да крещя: Кен Лииийййй!

thelycandraven:
– Марая Кери не става за нищо! Няма да има такъв глас в следващите 100 години! Майната и…само „Кен лий..“

dsspntd – Не мога да повярвам! Как „Кен лий“ стана популярна, колкото Марая Кери…Толкова бързо!



Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.