Иван Ангелов приключи с „Мюзик Айдъл“ – а сега накъде?

ivan_angelov_music_idol2.jpgИван Ангелов вече не е част от „Мюзик Айдъл“. След като в понеделник не се появи на големия концерт, в който участниците пяха хитове от МТВ, продуцентите решиха зрителите да гласуват за и против оставането на Иван от шоуто. 63,5% гласуваха той да си тръгне.

Кой не знае Иван, кой не е чул за него… Напоследък бТВ се превърна в трибуна за изява на един 23-годишен младеж, който раздели публиката на шоуто „Мюзик Aйдъл“ на две. Иван или го харесваш, или не. За някои той има сериозни психични проблеми и страда от неистова нужда от внимание. За други е шоумен, разкъсващ на парченца „статуквото“ на българския музикален бизнес, накъдето Иван се е устремил. http://youtube.com/watch?v=gUiAMCM9d4o

През последните седмици интересът към Иван беше огромен. Клипове в Интернет, „сензационни“ интервюта, взети „ексклузивно“, въпреки че Иван имаше договор, забраняващ интервюта до края на „Мюзик Айдъл“. Имаше дори и коментари от страна на популярни български изпълнители, които предричаха, че това е „новият музикален идол на България“. На този етап обаче това няма да стане, защото Иван изпусна шанса, предоставен му в шоуто, в което той беше абсолютен фаворит.

Ако човек се опита да погледне обективно, което не е много лесно, бъдещето на Иван няма много общо с веселяшките и понякога просташките му етюди в шоуто. Истината е, че полемиката около поведението на Иван ще затихне след месец, най-много два. Всички ние – журналисти, зрители, много се вълнуваме около новите образи, предлагани ни от телевизионните програми напоследък. То не беше „Сървайвър“, „Биг брадър“, „Островът на изкушението“. Не се забравя безумният интерес около тризначките, които също предизвикаха немалко спорове и коментари – малоумни ли са или просто малко умни. Драма голяма беше…, но отмина. Зрителят се радва, смее, презира и след два месеца започва да забравя.

И се оказва, че не поведението на Иван в „Мюзик Aйдъл“ е най-интересно, а това, което ще се случва с него тепърва. Ако Иван беше част от американското общество, досега вече да е със собствено шоу. И това нямаше да е резултат от неговия музикален талант, а доходоносна експлоатация на поведение, предизвикващо крайни реакции (спомнете си Ali G и шоуто Jackass). У нас се случи нещо подобно с участника от първия Биг Брадър – Нед, който псуваше, показваше средни пръсти и пикаеше в хола на къщата. Някои зрители бяха потресени, други викаха в захлас: „Евала, копеле!“ След края на шоуто Нед започна да прави предаване от типа Jackass по телевизия ММ, но първоначално не сполучи. Сега обаче е лице на „Нешоуто на Нед“ по GTV. Значи възможности за „новите бунтари“ има.

Уникалността обаче не е феномен, тя е вродена. Еднаквостта е избор, който сами правим, докато търсим своето място. Да направиш реалната преценка за това, което можеш и възможността, която ти се предоставя – в това е талантът на успелия. Но дали Иван ще намери своето място в „телевизора“ , където толкова иска да бъде – времето ще покаже. Освен с медийно присъствие, Иван като певец, би трябвало да се изявява и чрез музиката. В сайта му www.ivanangelov.com вече се набират средства за „първия и независим музикален албум на Иван Ангелов“. До момента са събрани 14.40 лева от есемеси и 30 долара, преведени чрез PayPall.

Малко е, но все от някъде се започва… Въпросът е да не свърши до там – 14.40 лева и 30 долара.

zashto-gonite-ivan.jpg
ivan-angelov-idol2.jpg
Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.