www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
неделя, 20 май 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Николай Георгиев: Само чувствителност не е достатъчна да си ясновидец

18 Април 2008

 

Николай Георгиев е на 38 години, водещ на предаването “Ясновидци” по бТВ. Израства в Бургас, където завършва Морското училище, специалност навигатор. Продължава образованието си във великотърновския университет, специалност философия. Работил е в Музикалния театър в града.
Първата му телевизионна изява е в шоуто “Руска рулетка” по БНТ. Работил е в Ринг ТВ и TV7.

- Има ли ясновидци?

- Има. Сега се убедих в това, вследствие на контакта ми с тези хора. Вследствие на това, че те се справят с неща, с които други хора не могат. Тримата останали на финала, от които ще изберем един победител доказват, че има хора със специални възможности.
Не ме учудва това, че те съществуват. Това, че аз не съм общувал с такива хора преди, не значи че те не съществуват.

- Май нищо не може да те учуди?

- Не се учудвам и не се удивлявам, само се радвам. Някои от тях наистина успяват да забравят за себе си, за мисленето си и достигат до страшни съвпадения.

- Защо хората се интересуват толкова от шоуто „Ясновидци“?

- Хората очакват да чуят, че всичко ще е добре, хората са несигурни. От друга гледна точка самото шоу като реализация, благодарение на Киро Киров – режисьора и Магърдич Халваджиян, е много динамично. А това е много важно, в сравнение с Русия и Англия, където за мен е по-скучно поднесено.

- При участниците в шоуто можем ли да говорим за свърхестествени способности, или това са просто много чувствителни хора, разкрили умения, които всеки един от нас притежава?

- Не бих казал, че само чувствителност е достатъчна. Но да, почти всеки един от нас притежава такива способности, защото това е работа на мозъка. При тези хора мозъкът е по-открит, те получават информацията, която е навсякъде. А информацията е енергия, импулс, които явно достигат по-лесно до тях. Някои, които тепърва започват да се занимават с такъв тип дейност още не могат да се осъзнаят, че го могат. Тоест човек трябва да се научи да канализира тази информация, която трябва да предаде. Защото тя не влиза под формата на изречение – тя е под формата на усещане, и е нужна способността да разчиташ правилно собственото си усещане.
И това не е просто чувствителност. Аз също съм чувствителен, но не мога да пресъздам някаква история, случила се преди време на някакво място, ако нямам способности.

- Участниците преиграват от време на време, докато се опитват да се справят със задачите, които им поставя екипът. Те крещят, коленичат, тресат се.

- Да, тези хора имат способността да улавят невидимото, нормално е в поведението им да има нещо по-различно. Те са много емоционални.

- Често, когато някои участници не се справят с дадената задача, следва дълго оправдаване…

- Никой не е съвършен. Ако те се справяха с всичко, щяха да са богове. Богове няма сред нас. Но явно това поведение ги отпуска, а отстрани изглежда като преиграване. Може би не са много нормални…

- Повлия ли ти контактът с тези хора? На пресконференцията при старта на шоуто продуцентът Магърдич Халваджиян каза, че екипът му е съсипан?

- Да, съсипан, скапан, но аз казах, че не важи за всички. Има физическа умора, донякъде емоционална, защото това са хора, с които трябва да се внимава. Не можем да искаме всичко от тях, защото те не са актьори. И това може би товари донякъде екипа, но ако някой е натоварен в огромна степен, това би трябвало да съм аз.
Аз общувам с тези хора преди, по време и след снимките, и поемам най-голямата част от това натоварване. Може да съм изморен, но съм добре.

- Не са ти повлияли негативно?

- Не. На мен не ми влияят уменията на хората, а хората сами по себе си. Що се касае до техните умения аз вече демонстрирах, че също съм в час и това не е от вчера. Но нямам особени претенции, а и моята работа не е да участвам като състезател в подобен тип шоу, моята работа е да водя. Това, че аз имам интуиция и шесто чувство, това си остава за мен.

- Експериментира ли със себе си да участваш в задачите за ясновидците?

- Случвало се е и съм се справял. Но е свързано е с предстоящи епизоди в шоуто и не мога да ти разкажа.

- Откри ли нещо ново за себе си по време на шоуто?

- Не. Участниците ми казаха, че съм много сложен, трудно им е да влязат в мен. Аз им казах, че може би просто съм твърде прозрачен и те минават през мен (смее се). Не открих нови неща. Бих бил доволен, ако някой, без да го питам, ми разкаже нещо, но нещо важно, а не какво ще правя другата седмица. Да ми разкрият евентуални пътища, по които аз ще вървя по-лесно в живота. Защото животът си върви така или иначе, аз мога да живея по различни начини, но сигурно има два-три пътя, които са най-добри за мен. Ако могат това да ми кажат – да. Но пък тези пътища от друга страна са свързани с някакво поведение, с някаква нагласа общочовешка. Ако аз съм търпелив, смел, толерантен, аз ще поема по един хубав път така или иначе. Но това се знае предварително.

- Каква ти беше нагласата за шоуто, когато се съгласи да си част от него?

- Това е работа. В началото имах притеснения, че това са много по-различни хора, но се оказа, че не е така. Това са нормални хора.. може някои да са ненормални, но в бита си са нормални. И се оказа, че притеснението е било по-скоро от тяхна страна, а не от моя. И оттук дойде трудното, защото аз не искам да ги притеснявам, аз искам да ги оставя да работят. Аз, камерите, екипът ги разсейваме, но постепенно свикнаха. И тези, които остават на финала са наистина способни хора, които се откроиха.

- Никой от участниците обаче не се справи с всички изпитания?

- Да, уменията на хората са различни и за това изпитанията са от различно естество. Един е по-добър в намирането, друг – в разгадаването, трети в разказването на историята. Сумарно се определя кой е добър и кой не. Те не могат да се справят с абсолютно всичко, но добрите се открояват и отчитат от журито.

- Какво ще се случи, според теб, с победителя? Може ли да направи бизнес от своите способности?

- Надявам се да внимава, защото може да влезе в някаква суета. И в бизнеса трябва да внимава, защото това е дарба. И ако навлезе в дълбока комерсиалност, може и да се загуби. Така че трябва да не се превъзнася. Защото той не е роден да бъде лидер, а посредник и да помага с каквото може.
Хората са наивни и доверчиви. Даже мои познати започват да ме засипват с питания към тези хора. Аз ги отклонявам, защото българинът е много самовнушаващ си тип. Той си вярва, че постоянно има проблеми. А реално няма проблеми.

- Ходил ли си на врачка?

- Не. Гледали са ми на кафе да речем, но не е било при специално ходене при някого. И аз мога да гледам на кафе, мога да виждам символи и да ги интерпретирам.

- Вярваш ли в предсказването на бъдещето?

- Трудно бих могъл да повярвам. Може да се предсказват тенденции, нагласи, но конкретни факти много трудно. А и целта на шоуто не е да предсказват бъдещето, което все още не е определено и недоказуемо. Те могат да кажат всичко, но аз не мога да го потвърдя. Те „виждат“ това, което е било, което се знае, че е така – документирано.

- А телепатията, с която Астор, член на журито в шоуто, си обяснява всичко?

- Астор между другото притежава не малко способности. Телепатия има – да. Вчера се убедих в това. Вчера очи в очи с един човек – той ми задава въпроси: какво си мисли, за кое число мисли. Аз уцелих две от три числа, уцелих името на жена, която е сестра на негов познат, даже я описах как изглежда. Това стана след лека подготовка, след като се абстрахираш от всичко е постижимо. Има такъв филм.

- Дълго време не сме те виждали на малкия екран?

- Да, защото животът е много по-широк от телевизионния екран.

- Зрителите свикнаха да се използват едни и същи лица в продължение на години…

- Да, това е една от причините, поради които аз не съм постоянно на екрана.

- Какво правеше в това време?

- Нормални неща – живеех, поработвах, обърнах внимание на себе си, като мисъл.

- Беше се изгубил?

- По-скоро се прибрах към себе си. Защото живота, който живеем, малко ни разпилява, пък аз не обичам да се чувствам разпилян. Обичам да се връщам от време на време, защото ако изгубя центъра, ще започна да се влияя силно от течението, пък аз не обичам да се влияя от течението, а от себе си.

- Как попадна в телевизията?

- Телевизията е нещо, което се случва, ако си готов за нея. Аз отидох да проверя дали съм готов. Започнах с „Руска рулетка“ - беше много приятно, много интересно. Като мина известно време аз започнах да възприемам тези неща за работа, а не да изпадам в самоилюзия и самозаблуда, че това нещо ме прави популярен, да речем.
Но е хубаво, защото гледаш как много хора, работят в добър синхрон. Аз във всичките ми занимания съм бил винаги солист.

- Помага ли ти философията в работата?

- Помага много, тя помага на човека, а той е най-важното нещо – всичко е плод на човешкото усещане за живота.
Философията до голяма степен е философия на езика. Да умееш да разбираш думите правилно и да вадиш нови думи под формата на въпроси, заключения – в това много помага философията. За мен човек трябва да завърши философия и след това, ако иска, да се специфицира. Но като базово образование, никак не е зле човек да се занимава с такъв вид дейност, ако е такъв по натура. Защото философията не е дисциплина, тя е усещане, преживяване, по някакъв начин.

- Суетен ли си?

- Да. Във вътрешния си свят съм много суетен. Ако стана суетен по отношение на визията си ще изпадна в някакви трагедии, че никога няма да изглеждам перфектно. Много малко хора могат да се похвалят с визуално съвършенство. Изводът ми е, че аз съм щастлив човек, защото няма нищо по-скучно от красивите неща и от красивите хора. Винаги нещо е по-интересно, ако е интелигентно и ако в него има емоция.

- Какви са ти плановете след шоуто?

- Нямам планове в телевизията. Искам да поуча - да подготвя докторат. Защото, ако не съм доктор, няма да мога да преподавам…

- Искаш да станеш преподавател?

- Да, много искам.

- По философия?

- Не, чиста философия – няма смисъл. Защото минаваш по един път, нещо ти харесва в един момент и се развиваш около него. Аз не разбирам от всичко и така е по-добре. Насочен съм към обществото, хората, властта, медиите…

- Социалната сфера?

Думата социална ме плаши, вони ми на мизерия.
Хората не общуваме добре. Има само сблъсъци, допири, но няма нормално общуване. Сядаме в едно заведение и говорим не за нас, а какво сме видели, купили, чули и какво правят другите. Ние не общуваме с нашите Аз-ове, а с някакви заместители. И искам именно в това да се насоча.
Етикет: , ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.
 1. 1) рано,рано
  Моите уважения към водещия,който не би трябвало да изпада в трагедия по-отношение на визията,ако й обърне внимание,защото изглежда добре.Не зная за английското,но руското шоу не е по-скучно от нашето,а и огромната територия дава повече материал.
 2. 2) emilia
  водещия има оригинална мисъл . думите му провокират нова насока на осмисляне на междучовешките контакти. има магично излъчване и отлична визия.
 3. 3) Пламен Иванов (3,14)
  Може и да има ясновидци, но това предаване не може да го докаже защото е направено като шоу, а не като проучване. Само имитира такова. Първо, няма никаква методология, камо ли пък научна. Най-малкото нещо е, че при подобни случаи винаги има КОНТРОЛНА ГРУПА, от същия брой хора, която минава същите тестове. Резултатите им се съпостявят 1 към 1. Тук контролната група участва само понякога и не е съставена на същия принцип като основната. Второ, така нареченото ЖУРИ е съставено от съвсем некомпетентни хора, които не са учени-специалисти. (33% илюзионисти, 33% полицаи, 33% психолози - общо ТРИМА ДУШИ). Само вземете ...още

 4. 4) acho
  не прочетох статията...само исках да отбележа, че водещия ми е крайно неприятен.
 5. 5) Lilia
  ПРЕДАВАНЕТО Е АКТУАЛНО ЗА ВРЕМЕТО СИ, ВОДЕЩИЯТ Е МНОГО ДОБЪР И Е НА МЯСТОТО СИ, ЖУРИТО СЪЩО Е МНОГО ДОБРО И СЪВЕСТНО И БЕЗКОМПРОМИСНО ИЗПЪЛНЯВА СВОИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ, НО САМИТЕ УЧАСТНИЦИ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ НАРИЧАТ ЯСНОВИДЦИ, ЗАЩОТО ТЕ НЯМАТ И НАЙ-МАЛКО ПОНЯТИЕ ЗА ТОВА. ЕДИН ИСТИНСКИ ЯСНОВИДЕЦ НЕ НОСИ МАХАЛО ИЛИ КАКВИТО И ДА Е ПОСОБИЯ,КАКТО И НЕ ИЗПАДА В ПРЕСТОРЕНИ СЪСТОЯНИЯ, ТОЛКОВА ОЧЕБИЙНИ ЗА ВСЕКИ ЗРИТЕЛ И ЗА ГОЛЯМО СЪЖАЛЕНИЕ ОТ ИЗБРАНИТЕ ДО ТОЗИ МОМЕНТ ДЕСЕТИМА НЯМА НИТО ЕДИН ИСТИНСКИ ЯСНОВИДЕЦ. ЯСНОВИДЦИ ИМА, НО НЕ И СРЕД ТЯХ. ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ В ТОЗИ ДУХ, ДАНО СРЕЩНЕТЕ ЕДИН ЯСНОВИДЕЦ, ...още

 6. 6) Mima
  ДРАГИ ВОДЕЩ, ВЪЗХИТЕНИ СМЕ ОТ ТВОЯ СТИЛ НА ВОДЕНЕ НА ПРЕДАВАНЕТО, НО ХОРАТА КОИТО СА ИЗБРАНИ И КОИТО СА СИ ВЪОБРАЗИЛИ ЧЕ ПРИТЕЖАВАТ НЯКАКВИ НЕОБИКНОВЕНИ СПОСОБНОСТИ СА НА СВЕТЛИННИ ГОДИНИ ОТ ТАКИВА СПОСОБНОСТИ
 7. 7) ива
  ...ВИКТОРИЯ??!!...АБЕ,МНОГО ПРЕИГРАВА ТАЯ ЖЕНА,БЕ,СТАВА АНТИПАТИчНА...
 8. 8) binglly
  Водещия е страшно секси! Ще го скъсам...
 9. 9) деси
  пълни глупости
 10. 10) Anonymous
  подкрепям водещия,че човек трябва непрекъснато да се развива.защото в един момент става скучен за самия себе си. харесвам хората с които можеш да водиш диалог дълго време и да не се оттекчиш.........
 11. 11) загадка
  "Хората не общуваме добре. Има само сблъсъци, допири, но няма нормално общуване. Сядаме в едно заведение и говорим не за нас, а какво сме видели, купили, чули и какво правят другите. Ние не общуваме с нашите Аз-ове, а с някакви заместители." Е, как няма да е оттегчително?!?
 12. 12) Мая
  И аз мисля че водещият е секси!
 13. 13) мария караколева
  много е секси водещия
 14. 14) ?
  В кой град е Морско училище бе, капути?
 15. 15) стефани
  Ники е прав за общуването....
 16. 16) стефани
  ...и нека знае,че изглежда страхотно,според мен.Може би е малко слаб...
 17. 17) Anonymous
  пъхнете вибратора в лубриканта и поканете водещия да ви го постави/ той това го може - за повече, ще ви трябва мъж
 18. 18) стефани
  ,,Anonymous,,...не така,не е честно просто...Всеки е свободен да пише каквото си иска по форумите,но това е най-лесното,да си мръсен(а) и долен(на).Повтарям;Николай е впечатляващ МЪЖ.
 19. 19) УМЕН ЧОВЕК
  Искам да разгледате сайта на Ивелина Христова ! БЕЗУМИЕ !! Разгледайте й форума, СОБСТВЕНИЯТ Й форум! www.ivelinahristova.com/forums/
 20. 20) съдист-рицидивист
  Видях го сайта. Отговорът е един: по чл. 209 от НК
 21. 21) Боби
  - Социалната сфера? Думата социална ме плаши, вони ми на мизерия. Хората не общуваме добре. Има само сблъсъци, допири, но няма нормално общуване. Сядаме в едно заведение и говорим не за нас, а какво сме видели, купили, чули и какво правят другите. Ние не общуваме с нашите Аз-ове, а с някакви заместители. И искам именно в това да се насоча. Нашия "философ" явно нещо е сбъркал себе си и обкръжението около него с повечето българи. Ако той и кръжеца му ги интересува всичко това -жалко за него. Оригиналничи, а неговото "вони ми на мизерия" вони на големи пачки от едно пошло предаване.Това ...още

 22. 22) до Боби
  Простотията ме кефи само от екрана, но не и на живо. А като седнеш на заведение с хора, трябва да гледаш да си бронираш Аз-а. Аз-а е като бъбреците, и далака. Задължително е да се пази от нараняване.
 23. 23) до 22
  От екрана се пренася в живота. Младото поколение подражава на това което вижда на екрана, а тези на екрана се вживяват като месия -примери колкото щеш - от Пъпеша по националната, през шоуто на Слави, разни градски легенди, ...да не изброявам- и всички тези предавания са с едни и същи продуценти , едни и същи-измекярски кланове се въртят и въртят парите. Дали не е време да се намеси някой да провери и тях? Ама СЕМ спи,защото до сега да си ги спрели за насаждане на простотии, за подстрекаване ,за опасност на живота -като сървайвър например, или насърчаване на ...още

 24. 24) отговор
  За съжаление е така: от екрана проститията се пренася в живота и славно си завоюва нови територии. Вместо да бъде обратното: от живота да се пренесе на екрана и като лъсне, да стане обект на масово поругаване, а младото поколение да си каже: не я искаме повече тая гадост. За съжаление обаче, крушката не пада по-далеч от корена си... Айде лека нощ, че ми се затварят очичките вече
 25. 25) отговор
  П.П. А, да и за сървайвър да кажа не го гледам, само видях как една напомпана счупи зъб в момента в който щраках с дистанционното. И некви деца да ми се бесят по дръжките на вратите под влияние на това - ПФУ,
 26. 26) УМЕН ЧОВЕК
  @ сьдист- рецидивист: А сега на бьлгарски за нас простосмьртните ?
 27. 27) съдист-рицидивист
  чл. 209 от НК измама справка лекс.бг
 28. 28) УМЕН ЧОВЕК
  Измама в какьв смисьл ?? Не разбирам, може би сьм прекалено тьп Моля те обясни ми, искам да знам !
 29. 29) съдист-рицидивист
  Ти си ясновидката, кажеш дай двеста-триста лева, ама не за да ти покажа пичка, а да и ти правя магия за едикакво си или ти познавам едикакво, това не е ясновидска услуга а измама по чл. 209.
 30. 30) УМЕН ЧОВЕК
  @ Садист- рецидивист Аз сьм КАКВО ?? Опитвам се да РАЗОБЛИЧАВАМ ТАЗИ ШАРЛАТАНКА !! Искам да покажа на хората, че сайта на Ивелина е пьлен с ПОРНО- САЙТОВЕ !!!! Понеже хората са слепи, аз им отварям очите, кликнете на неиния форум и вижте какво представлява сайта й !! Не разбрах много от твоя развален бьлгарски, но хората имат право да й видят официалният сайт на Ивелина ! Провьзгласява се за наследничка на ВАНГА, а в собственият й сайт има сумати ГАДОСТИ !!
 31. 31) съдист-рицидивист
  Аз проверих в сайта. Всичкия десет страници порноспам е натрупан, защото не е чистено откак е преключило шоото насам. Най-на дъното на разделите, къмто десетата страница назад има по няколко мижави теми за ясновидството с по едно-две мнения. Форумът явно просто не е стартирал, телезрителите не са проявили интерес.
 32. 32) УМЕН ЧОВЕК
  "Не е стартирал" ?? Много мили думи намери за неината нехайност ! Това е неиният форум, и тя трябва да се заинтересова поне малко ! Не им ли прави впечатление на хората ?? Тя ако уважава себе си, не би дппуснала подобно нещо, да не го погледне чак.. според мен НИЩО не я удобрява, а й сьм чувал и още по-лоши неща за нея, както и да е, явно тя си има тук ангелче- пазител..
 33. 33) съдист-рицидивист
  Състоянието на сайта си обяснявам с техническа некомпетентност, просташка неангажираност и подценяване на ресурса на мрежата. А за доброто име на въпросната гъдателка не мога да се произнеса. Не съм й аятолах.
 34. 34) Жорж
  Въпросната гадателка разчита на рейтинга който и създаде шоуто .Разчита че като мухи на мед ще накацат лековерни хора които ще дои. Тя не разчита на такива които ще се ровят в сайта и -не и пука кво ние дращим тук, тя си има клиентелата благодарение на такива предавания като Ясновидци.Това е толкова тъпо, съшито с бели конци предаване, че трябва да бъде спряно и да не се харчат грешни пари за него.Познаваемостта е около 30%- за какво ясновидство говорим? Що се отнася до сайта, въпросната г-жа е толкова немърлива че дори е стигнала до престъпно бездействие и наистина ...още

 35. 35) съдист-рицидивист до Жорж
  Жорж, няма основание жената да бъде подведена под отговорност, т.к. няма достатъчно данни и законен повод.
 36. 36) чичата
  изпочупи великденските яйца


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com