www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
четвъртък, 24 май 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Гръмна склад, телевизиите се насраха, Бареков – най

 

3 Юли 2008

 

Който е гледал в четвъртък сутрешните блокове на трите национални телевизии сигурно е останал с впечатление, че има авария по-страшна от “Чернобил”.

Бареков, Коритаров и прилежащите им Ани Цолова и Лора Крумова се надпреварваха кой ще се направи по-загрижен за хората, като с това само създадоха излишна паника.

Най-комедиен обаче безспорно беше Бареков. За негов късмет в този момент той предаваше от Русе и се опита да командва положението в държавата оттам. Първата грижа на двамата водещи беше да обвинят институциите, че нищо не правят. Държавата била неадекватна и т. н. Сипеха се заплахи под формата на въпроси – защо не се съобщава съдържанието на въздуха, кога ще евакуират гражданите и т. н. Започнаха да съобщават дори какъв бил радиационният фон, който, може би за тяхно съжаление, се оказа нормален.

И докато Бареков раздаваше команди от Русе – “Търсете бившия директор на “Пирогов” Спас Спасков, той е специалист по токсикология!” – бавно развиващата се БНТ вече беше пуснала картина на живо, в която скромен репортер беше намерил нужния експерт да обясни, че не е толкова опасно.

Гръмнал склад с класически боеприпаси – снаряди, барут. А в ефира валят въпроси, като че ли гърмят бойноотровни вещества и ядрени ракети. Характерен детайл беше трескавият въпрос на Ани Цолова – ама там имало стар барут, с изминал срок на годност. Демек – нещо страшно, сега ще изтрови хората. Абе, ти кажи колко е опасно, пък после остави специалистите да те опровергават, да видим някой ще им повярва ли.

След като разлаяха кучетата, двете комерсиални телевизии пуснаха сутрешните сапунки, а в това време БНТ даваше репортажи от мястото на събитията.

Наистина ли държавата беше неадекватна? Ако имат малко логическо мислене, обвиняващите ще разберат, че няма кой да даде точна информация половин и дори един час след ставащото. Складът продължаваше да гърми часове след първия взрив. Наоколо хвърчат парчета от снаряди и др., което е станало причина да затворят летището (аууу, колко страшно, затворено е летището). Районът е ограден отдалеч, лабораториите, които изследват въздуха, няма как да идат до там, да изследват и да дадат резултат за 15 минути. Защо тогава трябва да се сипят толкова обвинения? Това по същество е вид популизъм – да заемеш красива поза на загрижен за хората (разбира се, не мина и без изявления по телефона от дежурния говорител в сутрешните блокове - кметът Борисов – който също громеше политиците).

Но дали тия от сутрешните блокове разбират понякога колко са досадни и опъват излишно нервите на същите тези хора?
Етикет: ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.

Страници: « 1 [2]

 1. 51) МИТАКА
  Насрана Държава.
 2. 52) Лъчо
  Напълно съм съгласен със Митака.БТВ И НТВ не само се насраха но се и омазаха тотално.Освен водещите на тези две телевизий/Мазния Дудук,Ченгето със коритото и полуинтелигентните им половинки/екранни/,репортерите им задаваха възможно най-тъпите въпроси:"Защо не влизат във складовете специалисти да установят причините за взрива?"-А тя /тъпата овца/ би ли влязла там когато продължават взривовете?Имам чувството че те съжаляваха че нямяше жертви!Ех ако имаше убити,как щяха да се развихрят!Във други репортажи по други поводи те/псевдо журналистите/ със въпросите си подтикват към ескалация на насилие!Например "Вие сега : ще блокирате ли....,ще нападнете ли ....,ще се противопоставите ли със сила... и ...още

 3. 53) Salamandara
  БОЖЕ,БОЖЕ ,КОЛКО ПРОСТОТИЯ ИМА НА ТОЗИ СВЯТ.КАТО ЧЕТА КОМЕНТАРИИТЕ МИ СЕ СТРУВА ,ЧЕ В БЪЛГАРИЯ НЕ Е ОСТАНАЛ НИТО ЕДИН НОРМАЛЕН ЧОВЕК.Е-ВЕСТНИК СЕ ПРЕВЪРНА В КОШЧЕ ЗА ДУШЕВНИ БОКЛУЦИ , ИЛИ В ПОМИИНА ЯМА ИЛИ НЕ ЗНАМ ВЕЧЕ В КАКВО.
 4. 54) Anonymous
  Аз живея на 7-8 километра от мястото на взривовете и когато стана първата голяма експлозия, скочихме с жена ми от леглото и не знаехме какво става. Предположих, че са военните складове в Челопечене, но нямаше потвърждение от никъде. Чак 45 минути след това започнаха първите по-сериозни коментари по Нова телевизия, до тогава по БНТ ей така м/у другото споменаха, че нещо гърми и невъзмутимо продължиха с програмата си, по БТВ в новините в седем същата работа. В такава ситуация ИНФОРМАЦИЯТА и бързата реакция са най-важни, защото спасяват животи. В случая само късмета ни спаси. Нищо друго!!
 5. 55) Anonymous
  кво е гърмяло ?
 6. 56) anonymous
  ...ъзъ ти гърмял.
 7. 57) gledam_vi
  Админ: Кирилица! Четете!
 8. 58) gela
  Радвам се, че Ани се оттегли.Толкова изкуствена,толкова псевдо загрижена за всичко!Накъсанатa и мисъл в ефира няма да ми липсва никак.Не знам кой и как я е сложил там.... Лора,кой по дяволите те облича и гримира всяка сутрин?
 9. 59) Бял Бъбреков
  Божкеййй, каква излагация за Бареклов-Дудука! Веднъж да има истинска (неизмислена от него самия) НОВИНА и този бастун да се окаже в Русе:) Истински калъф: / А г-н бате Б. Борисов според очевидци е предотвратил ЛИЧНО 5-6 опасни взрива, със стоманен поглед и бейзболна бухалка. Пътьом също е загасил няколко пожара, с едната ръка.
 10. 60) истината
  Работата е в това, че шефа за складовите наличности си е правил далаверки и е продавал боеприпаси зад граница и са му подготвяли ревизия, та затова е бил този случаен взрив, за да се заличат следите или по-точно липсите!!!
 11. 61) Ако това е ИСТИНАТА
  Горкия шеф. Той като всеки истински антикомунист, решил да стане капиталист, човек за почит и уважение, когато внезапно се появяват някакви ревизори, които са могли да станат причина за много жертви.
 12. 62) един
  тенденциозен, неверен, подвеждащ, и най-важното - непрофесионален материал
 13. 63) Anonymous
  бареков, познах те, гнидо

Страници: « 1 [2]


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com