Кои са най-сексапилните блогърки?

Те пишат за финанси, шоубизнес и технологии, и в същото време са секси

Шени Жарден. Снимка: официален блог на Шени Жарден

Наскоро две от най-красивите Интернет лица на Америка – Шени Жардeн от блога „Боинг Боинг“ и секс колумнистката Вайълет Блу, се скараха публично в блогосферата, след като Жарден премахна всички връзки към Блу от сайта си, цензурирайки около 70 материала. Както писа и e-vestnik, свадата повдигна въпроси дали изтриването на постове в популярен блог е нещо, на което блогърът има право.

Кавгата обаче послужи за вдъхновение на американския „Плейбой“, който писа, че няма нищо против две секси, умни и активни в Интернет жени да са едновременно в светлината на прожектора. Нещо повече, „Плейбой“ си зададе въпроса кои са най-сексапилните участници в блогосферата? Списанието бързо откри предостатъчно прекрасни блогърки и видео-блогърки (или „влогърки“), които пишат за финанси, шоубизнес, технологии и секс. Запознайте се с жените, които най-много заслужават вашите кликове:

Шени Жарден

Коя е тя: Един от редакторите на Boing Boing, водещ и продуцент в Boing Boing TV

Защо ни харесва: Нейна запазена марка е платинено русата коса и хладният, ледено син поглед. Всеки сантиметър от Шени отговаря на идеята за футуристична красавица. Тя е перфектен водещ за Boing Boing TV, всекидневният онлайн видео канал, който свръхпопулярният блог за „странни и прекрасни неща“ Boing Boing пусна миналата есен. Без значение дали прави сериозно интервю или ни разсмива показвайки човек – проводник на електричество, Шени винаги е удоволствие за гледане.

Къде можем да я намерим: Boing Boing и Boing Boing TV

Вайълет Блу

Вайълет Блу. Снимка: Официален блог на Вайълет Блу

Коя е тя: Сексолог, автор и създател на Open Source Sex

Защо ни харесва: Има колонка в „Сан Франциско Хроникъл“ и е автор на няколко книги, но въпреки това намира време да пренесе сексуалния си живот онлайн. Водещ е на Open Source Sex, където дава уроци по целуване и чете еротика. Пише и в Fleshbot.com, част от империята Gawker Media, както и в собствения си популярен блог – TinyNibbles.com. Eдно от последните начинания на Вайълет е видео блогър Blip.tv, където се фокусира върху две от любимите си неща: технологични маниаци и секс.

Къде можем да я намерим: TinyNibbles.com и Blip.tv

Джулия Александрия

Джулия Александрия. Снимка: уолстрип.ком

Коя е тя: водещ на видео блога Wallstrip.com, където „борсовата култура се среща с поп културата“.

Защо ни харесва: Тя е красива брюнетка, която дава сериозни борсови съвети, разказва мръсни вицове и прави идиотски скечове в едно и също предаване.

Къде можем да я намерим: Wallstrip.com

Вероника Белмонт

Вероника Белмонт. Снимка: фликр.ком

Коя е тя: Един от водещите на видео блога за дигитални технологии Tekzilla, както и на Qore, където анонсира предстоящи заглавия за PlayStation

Защо ни харесва: Има много симпатични говорещи глави в онлайн шоутата за технологии и игри, но Белмонт е истински познавач с задълбочени знания. Започна кариерата си като влогър в CNET, но стана популярна повече с чудноватото шоу Mahalo Daily. Винаги е удоволствие да се гледат нейните коментари за нови джаджи игри по Tekzilla, както и по Qore, интерактивната програма за предстоящи PS3 игри.

Къде можем да я намерим: Tekzilla и Qore

Аманда Конгдън

Аманда Конгдън. Снимка: подкаст.сс

Коя е тя: Звезда и продуцент на Sometimes Daily, преди това репортер за ABCnews.com и водещ на Rocketboom

Защо ни харесва: Докато беше водеща на забавното уеб шоу Rocketboom, Аманда се доказа като едно от водещите лица в този нов тип медиа. След кратък престой в ABC News, тя отново се занимава с влогване с Sometimes Daily, сюрреалистично интерактивно предаване за живота на Аманда. Шоуто включва сънища, забавни скечове, интервюта с хора на улицата и живи включвания.

Къде можем да я намерим: Sometimes Daily

Бриджит Дейл

Бриджит Дейл. Снимка: Бриджит Дейл

Коя е тя: видео блогър, колумнист в Catty Girls Discuss, бивш водещ на PopCrunch.com и AOL.

Защо ни харесва: В скорошно свое предаване Бриджит казва, че никога не би се нарекла влогър. „Звучи като симптом на грип, обяснява тя. Не го използвам.“ И без да използваме това име обаче, е трудно да спрем да гледаме нейните клипове. Бриджит стана известна с TV Squad Daily with Brigitte на AOL, където тя правеше монолози за поп-културата. Те и донесоха наградата на Yahoo за Интернет личност на 2008 г. В момента работи соло и можете да се насладите на ежеседмичните и секси рубрики на сайта и или на Blip TV.

Kъде можем да я намерим: BrigitteDale.com и Blip TV

Сара Лейси

Сара Лейси. Снимка: зднет.ком

Коя е тя: Колумнист, автор и водещ на Tech Ticker на Yahoo

Защо ни харесва:

Сара беше първо репортер за издания като Business Week (където продължава да води колонката за технологии Valley Girl). После написа книгата Once You’re Lucky, Twice You’re Good , където проследява развитието на Уеб 2.0. Но зад всичкото това умно писане се крие красива брюнетка, която блогът Valleywag.com определи за „най-сексапилната репортерка в света на технологиите.“ За щастие Сара вече е и влогър за Tech Ticker на Yahoo, където можем да се насладим на журналистическия и талант от една по-визуална перспектива.

Къде можем да я намерим: Tech Ticker

Сара Остин

Сара Остин. Снимка: Поп17

Коя е тя: Водещ на видео блога Pop17

Защо ни харесва: Сара започна в Justin.tv, където предаваше на живо в Интернет и потребителите можеха да оставят коментари на момента. След това дебютира и със свое собствено шоу, Рор17, където използва журналистическите си умения, за да коментира изгряващи уеб звезди. Но като гледаме интереса от страна на мъжката аудитория, изглежда най-горещата звезда в Рор17 е самата Сара.

Къде можем да я намерим: Pop 17

Натали Дел Конте

Натали Дел Конте. Снимка: CNET TV

Коя е тя: водещ на Loaded по CNET TV

Защо ни харесва: Натали се появи за пръв път в предаването за технологични новини TeXtra, но стана известна с Loaded, където отвежда технологиите на улиците на Ню Йорк, за да види дали работят. Натали по чудесен начин запознава аудиторията с новите технологични джаджи и за това е чест и гост и по различни ТВ предавания на националната телевизия. Едва ли някой се оплаква от това: слънчевото и поведение и красота радват всички.

Къде можем да я намерим: Loaded

Здраве, Наука & Tex
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.