www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
понеделник, 21 май 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

ДАНС трябва да обясни защо си пъха гагата в медиите и какъв е Алексей Петров

 

8 Септември 2008

 

Държавната агенция за национална сигурност направи специална пресконференция по повод анонимния сайт “Опасните новини”, който спря работа миналата седмица. ДАНС били загрижени, че тази медия била анонимна и засегнатите от нея не могли да си потърсят правата. Също така друга причина за интереса на ДАНС била, че в сайта се промъкнала класифицирана информация.
Сайтът остави най-ярко впечатление с публикацията си, че президентът Първанов е хванал трипер от 16-годишна ученичка. Ако това е класифицираната информация…

Сайтът “Опасните новини” миришеше лошо на ченгеджийски мероприятия и пускане на слухове. Ченгетата – от бившите и настоящи служби, напуснали МВР и работещи за разни бизнесстурктури, са овладели съвременните методи за дезинформации и реконтрадезинформации. А те включват дори писане на коментари във форумите в Интернет. Примерно в Русия службите имат цели групи “читатели”, които пишат по форумите, за да пускат слухове и клевети за определени хора. Така е и у нас. И тук в много коментари под статии си личи почеркът на професионални ченгета.

Нещо такова се усещаше и от сайта “Опасните новини”. Някакви клюки за ДАНС, за Алексей Петров, информация, която намирисва на ченгеджийска. Защо тя не се появи в някоя нормална медия, а не в анонимен сайт? Това не е журналистика. Това е медия менте. Привидно наподобява другите. Но проблемът е, че и другите, които не са анонимни, са манипулативни и корумпирани. Сред тях също има медии менте. Поддържани само за да пускат по някой компромат от време на време.

ДАНС обаче извърши нещо, което минава границата. Те притискаха журналисти (Огнян Стефанов, редакторът на “Фрогнюз” съобщи, че са се обаждали многозначитено на сина му по телефона). По подобен начин са притискали и издателите на “Уикенд”, по повод публикации за любовна афера на президента Първанов с певицата Мариана Попова. Тоест ДАНС се вълнува от публикации против президента и против хора от самата служба, а не от анонимността на някакъв сайта. И кой е основното действащо лице в тази атака срещу журналисти? Алексей Петров, някакъв неясен субект, наричан мутра, с неясен статут на агент на ДАНС. От ДАНС със сигурност трябва да обяснят какъв е тоя Алексей Петров и какво работи. Не може един бизнесмен, бивша барета, съдружник на мутрите, който притежава няколко фирми (таксикомпания, спортни зали, басейни и др.) и върти бизнес, да бъде основно действащо лице в ДАНС. Или си информатор на агенцията, или си на служба в нея. Не се е чуло и видяло някъде агент на тайни служби да има няколко фирми и да върти бизнес. Той бизнеса ли си ще гледа или службата? Така че ДАНС дължи обяснение за служителя си и защо точно се бърка в медиите.

На всичкото отгоре от пресконференцията на ДАНС не се разбра кой стои зад “Опасните новини”. Някакви недомлъвки, неясни съобщения за хора от “Фрогнюз”. Егати националната сигурност с такава агенция.
Етикет: , , , , ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.
 1. 1) Домакиня
  Моля и е-вестник да не измества въпроса. Ченгеджийска или не, мен ме вълнува истина ли е или не изнесената информация. И ако все пак има класифицирана информация, значи има служители, които са я разпространили, кои са те и носят ли някаква отговорност.
 2. 2) днес
  не съм го чел това но обществена тайна е ,че тоя алексей петров е свързан с наркотрафика.
 3. 3) класифицираната информация
  Служители на бившата ДС в сегашните спецслужби. Людмил Ангелов, зам. -директор на НРС. Също кадър на Първо главно управление, известен като един от най-близките хора на ген. Бригадир Аспарухов. Ген. Иван Чобанов, директор на НСС. Има над 13 години стаж в структурите на ДС – започнал е като психолог във Втори самостоятелен отдел на Второ главно управление и е завършил през 1990 като преподавател по психология във факултет “Държавна сигурност” в школата на МВР в Симеоново. Племенник на ген. Стоян Андреев, бивш съветник на президента Желю Желев по въпросите на националната сигурност; практически цялата му кариера се дължи на протекциите ...още

 4. 4) Леле-мале
  То всичките изброени са мекерата. Ами въобще има ли някой от службите който да е чист?
 5. 5) SK
  Не се е чуло и видяло някъде агент на тайни служби да има няколко фирми и да върти бизнес. Той бизнеса ли си ще гледа или службата.========= ======= ======== ========== ============= ======= Ами аз ако не се лъжа, старият Буш преди да стане президент е бил шеф на ЦРУ. Предполагам, че не е разнасял пица или мил чинии, а е въртял някое и друго бизнесче преди и след като става шеф на ЦРУ-то.
 6. 6) Аnonymous
  Ами трябва ли да се напомня че ЦРУ е започнало бизнеса с наркотиците още през 1948 година.
 7. 7) 54
  Братя на следващите избори излезте и гласувайте,срамота е 20г.да ни правят на маймуни.Всичко е ясно на децата дори.Проблемите на България няма да свършат,докато не се изчистим от продажници,агенти,мутри и пр.Обединение ни е необходимо сега и веднага,за да си върнем България.
 8. 8) 2012
  Почти всички независими медии в бившата държава България имат сериозни проблеми в последните седмици и дни! Арести, пребиване с чукове, заплахи, проблеми с домейна, хакерски атаки... Кратък списък на атакуваните медии: Опасните новини, Afera.bg, Frog News, "Воини на Тангра", vestnikataka.com, Altermedia България... Съвпадението на повече от две неща не е случайност!
 9. 9) петър І
  Бойко Коцев, зам.-министър на МВР, отговарящ – забележете! – за международната дейност на вътрешното ни ведомство и координацията на работата му с НАТО. Той е син на генерал Васил Коцев – най-дългодишния шеф на Първо главно управление на Държавна сигурност. По информация на лондонския “Таймс” тъкмо ген. Коцев е човекът, утвърдил операцията по убийството на писателя-дисидент Георги Марков. Самият Бойко Коцев е завършил дипломатическата школа МГИМО в Москва, намираща се под контрола на ПГУ на КГБ. Прочее, това е човекът, който ще осигурява координацията на МВР с НАТО.


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com