www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
вторник, 22 май 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Петков, Петров или коя мутра преби журналиста Стефанов?

24 Септември 2008

 

Настоящият министър на вътрешните работи Миков (вляво) и бившият министър Петков в дружески разговор. Снимка: Булфото

За пръв път у нас някой посегна сериозно на живота на журналист. 54-годишният Огнян Стефанов лежи в болницата осакатен с чукове и тръби, загубил 2 л кръв, с потрошена глава и крайници и лекарите не знаят ще оцелее ли.

Как България се превърна в място, където убийството и побоят станаха обичаeн метод за решаване на „проблем”? Какъв е „проблемът” с журналиста Стефанов?

Като прегледа човек темите, по които той е писал, трудно може да се разбере кой е отмъстителят или човекът, който иска да му запуши устата. Стефанов в статии във вестниците и в своето електронно издание frognews.bg е засегнал много интереси - на бизнесмени, мафиоти, институции. Публикации срещу корупция, ДС, контрабандни канали, МВР, Румен Петков, ДАНС, Алексей Петров. Дълъг списък. (виж тук справката в агенция „Фокус”)

Стана така, че журналистите се оказаха единствените, които противодействат на престъпността. Недостатъчно, но единствените.
Защо не пребиха прокурор?
Защо не пребиха съдия?
Защо не пребиха висш полицай?
Очевидно те не са заплаха за мафиотите.

Журналистът Огнян Стефанов. Снимка: frognews.bg

Полицията, прокуратурата и съдът са бутафорни. С тяхното благосклонно бездействие България стана страна на бухалки, мутри, контрабандисти и крадци.

Бившата ДС преля в мафията. След това и МВР преля в мафията. И години наред се преливат взаимно. Във всички мафиотски дейности са забъркани бивши полицаи и хора от службите. Сега берем плодовете на това преливане. Тези, които трябва да се борят с престъпността и корупцията, си сътрудничат с нея и получават „подаръци”.
Скандалът, който свали Румен Петков, го доказа. Висши полицаи разговарят със следени и подслушвани. Предупреждават ги, за да се измъкнат. Бившият министър се среща със сочени за главни мафиоти в България (Галеви - бивши барети, които са напуснали МВР, после са се върнали, после пак са напуснали). Министърът подава оставка, срещу него няма разследване. Освен за това дали е издал агента Петров или не.
Прокуратурата мълчи.

В София са взривени 2 публични дома. В новините репортерка съобщава, че единият от тях е собственост на бивша барета, „осветен” като сътрудник на службите. Не казва име. Кой е той? На описанието отговаря Алексей Петров. Бивша барета. Бизнесмен, собственик на една от таксикомпаниите в София, арендатор на спортния комплекс „Спартак”, съдружник в различни фирми – застрахователни, петролни и т. н. И агент на ДАНС. „Осветен” като такъв от бившия вътрешен министър Румен Петков. Важна фигура в агенцията, ако се съди по публикациите, включително и тези на Огнян Стефанов.

Бившата барета Алексей Петров, настоящ бизнесмен и съдружник в различни фирми, същевременно е агент на ДАНС. Заради публикации срещу него ДАНС започна разследване срещу журналиста Огнян Стефанов. Снимка: в. “Дума”

Е, как е възможно бизнесмен, за когото официално се знае, че има разнороден легален бизнес, а в публикации се твърди, че има и нелегален и е свързан с контрабандни канали, да бъде важен агент в ДАНС? Някой някъде да е видял агент на ФБР примерно с подобен бизнес? Ами ДАНС първо с Алексей Петров трябва да започне, а не да го отхранва като свой виден кадър, за да си развива той по-успешно бизнеса.
Прокуратурата пак мълчи. Сякаш това не я засяга. Тя чака. Някой да даде данни или да даде нишан.
Само в България съществува изразът „Ще те дам на прокурор”. Прокурорът седи и чака. И после казва „оферирай”.

И докато институции бездействат, само журналистите пишат. За Румен Петков, Алексей Петров, мутри и прочее - единственото, което могат да направят. Но не всички вестници се осмеляват да съобщят нещо. Повечето са „под контрол”, обвързани с различни „схеми”. В „официози” като „Труд” бившият министър Петков се появява през месец-два в обстойни интервюта. И средно веднъж седмично с изявления. Сипе обвинения. Вместо неудобни въпроси, получава трибуна. Медии му служат като мегафон.

А само няколко издания пишат неудобни неща. Не правят пиар публикации. Затова е пребит именно Стефанов, а не Тошо Тошев - главният редактор на „Труд”. Или Венелина Гочева - главната редакторка на „24 часа”. (В един от форумите в Интернет някой написал, че сега ще пребият и Тошо Тошев. Следват куп подигравки и мнения, които се присмиват на такава вероятност.)

Коментирахме с колега как медиите са дирижирани и как манипулират, премълчават, прикриват скандали, корупция, градят имидж или спасяват задника на министри. И той спонтанно изрече много точна мисъл – един ден това всичко ще избие като запушен канал. Ще се излее цялата мръсотия и ще умирише всичко.

Румен Петков и главният прокурор Велчев. Бившият вътрешен министър подаде оставка, прокуратурата не започна разследване срещу него. Снимка: Красимир Юскеселиев в. “Дневник”

Наистина, рано или късно ще започнат да излизат любопитни факти, които няма как да се крият безкрайно – примерно за това как добре облечени бизнесмени като Маргините са били сътрудници на НСС (службата, на която ДАНС е наследник), поради което години наред са ги оставяли да си правят бизнеса. Например за ролята на винпром „Пещера” в скандала МВР и кой как толерира тази фирма с години (включително медиите). Или кой как толерира и контролира проституцията. Ще изплуват свидетелства как властта се е договаряла с мутрите (и още го прави) срещу услуги и пари. Как са купувани медии и е „запушван каналът”. Но мръсотията ще избие. Каналът не може да издържи на налягането.

Засега повечето медии замазват скандалите и единствено отделни журналисти остават на топа на устата - като Огнян Стефанов.
Дори да намерят конкретните биячи (това едва ли ще стане, като се има предвид каква имитация на полиция има в България), по важни са подбудителите. А те са ясни. Те са всеки ден на страниците на вестниците, усмихват се, изказват се важно. Те са онези, които с бездействие накараха бандитите да се чувстват силни. Сигурно някои от тях няма да пропуснат да се изкажат загрижено за вандалския акт срещу Огнян Стефанов.
Най-тъжното е, че след случая с него, чух съвети отляво и отдясно – я си трай, не гледаш ли какво стана.
Повечето предпочитат да си траят. Но мръсотията ще избие, въпреки това.

От запушената канализация, наречена медии.

Виж тук коментар за сайта “Опасните новини”
Етикет: , , , ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.
 1. 1) Да
  Судан или Колумбия са много по-приятни места за спокоен живот. Нищо, че не са в Europe Union
 2. 2) хамалин
  преди да отида в министерството на здравето,за да получа разрешение да упражнявам професията си,което е с интервю за обща култура,един бг колга от клиниката ми каза,че германците обръщат внимание и на външния вид,на лицеизраза и т.н...и:в момента,в който се отвори вратата и изпитващия служител ме покани да влеза в кабинета му,още на прага възкликна;о,д-р хамал,вие имате вид на чист германец,на което му отвърнах на път към креслото,че имам вид на европеец и след още 2 приказки ми пожела всичко хубаво на тяхен терен...написах това само заради фотосите,които впечатляват с физиогномиката и които са достатъчни за латинското:intelligenti pauca
 3. 3) Дън Сяо Пин
  С две думи - дереджето на свободата в БГ интернета е силно подобно на това в Китай. Там поне знаеш кой и за какво те бие.
 4. 4) Слушател
  Къде е "Хоризонт" 24 септември 2008 Доживяхме програма “Христо Ботев” да излезе с декларация против побоя над Огнян Стефанов, а “борческата” “Хоризонт” да мълчи. Ами къде са революционерките Силвия Великова, с която лягахме и ставахме при големите протести в БНР; Лили Маринкова, която е вечно недоволна от всичко, освен очевидно от началническия си пост в момента; Катя Лещанска, която плюеше по повод и без повод в ефира всеки петък, а днес се държи като водеща на фолк предаване - усмихната и ведра…
 5. 5) Браво!
  Браво! Много добър и точен коментар!!!Положението в БГ наистина върви все по-назле! Май се връщаме в изходна позиция - от тоталитаризъм към тоталитаризъм и имитация на демокрация. Който каже нещо срещу партията-майка идват едни момчета облечени в черно и му запушват устата! Отвръщаваме такава държава...още малко и всички умни хора съвсем ще се изнесат в чужбина...
 6. 6) Кондуктора
  Все пак да не забравяме, че сайтът на Бакалов се издържа с пари на Антоан Николов, който пък е в симбиоза със софийските мутри.
 7. 7) Ватман
  В голяма грешка си, Кондуктор. Върви да дупчиш билетчето на Венелина Гочева.
 8. 8) 4udesna mlada jena
  Бакалов...почнаха и да ви бият-малкото останали устати,смели журналисти.Бих те посъветвала да си пазиш задника-щото ни следствие ще има за Стефанов ,ни последствие за биячи и поръчители.
 9. 9) Веселин
  Помните ли Анна Заркова?
 10. 10) Пешо
  Протестът, който би трямбвало да се проведе, би трябвало да бъде инициатива на цялото ни общество. Така би се случило в Италия, скандинавските страни, въобще в нормалните държави. Ние се оправяме горе-долу, кой както може-един по-добре, друг по-лошо, но като общество като цяло сме пълен кенеф! На обществено сме световна трагедия!
 11. 11) Георги
  Браво! Хубава статия, ясни думи, които са известни на всички!
 12. 12) С-300
  БРАВО НА АВТОРА!!Доживяхме и това,да пребият журналист заради това, което е негова работа:Да разобличава гнусотиите в мафиотската ни държава.И то пребит жестоко и безмилостно,не за сплашване ,а за отмъщение от дрогираните мутри на нашата жалка и смешна "демокрация".Очевидно е,че обществото което създаде бившата компартия не струва за нищо.И не чакайте от съдебната власт да разкрие извършителите.Не е ли време НИЕ да вземем закона в свои ръце??????!!!!!!!!!
 13. 13) Д-р
  България е много болна и нама лекарство за болестта й.
 14. 14) D-R
  ТОВА КОЕТО СЕ СЛУЧИ С ЖУРНАЛИСТА Е НЕДОПУСТИМО НО ЗАЩО НЕ СЕ ВДИГНА ТАКЪВ ШУМ КОГАТО НАСКОРО ПРЕБИХА ДВАМА ЛЕКАРИ ИЛИ ТОВА СЕ ПРИЕМА ЗА НОРМАЛНО
 15. 15) AZ
  Българиа на съд в Европа!!!
 16. 16) GB-(Гневен Българин)
  Много хубав материал! Браво! Какво мнение да добавя, всичко е казано. Всички го знаем, ама е добре да се посне в Интернет та и другите по света да го узнаят и да ни опознаят по-добре. Не, че ще ни разберат, то и ние не можем да се разберем, ама поне да си пообяснят за нас някои, на пръв поглед необясними неща! Ама това е в края на краишата змията като умира, най хапе!
 17. 17) Боротин
  Браво за материала. Поздравления!!!
 18. 18) Ime
  “Виждам, че всякакви кретени Ви пишат писма за най-различни глупости. Затова и аз реших да Ви пиша.”
 19. 19) В.А.
  Поздравления за смелата статия! Всички тези побойници, ченгета, управляващи са възпитаници на съветската човекоубийствена школа за комунизъм. Те още действат, а вие ги избирате на избори. Комуноидите могат да крадат, но не могат да управляват държава. Имат повреда в мисленето. Час по- скоро да ги изгоним от управлението на страната! Най- добри пожелания за Огнян Стефанов!
 20. 20) Пламен
  Статията е хубава. Смело са изказани неща, които всички знаем. Проблемът е, че "избиването на мръсния канал" е нещо като девствеността на циганката-младоженка: на всички им се иска да е така, но на никой не му се вярва. Като изгоним "тези", ще дойдат "онези" и какво?!?! Пак същото...
 21. 21) омерзен
  Материала е много хубав, подобно на множество други във он-лайн изданията и форумите. Жалко е, че всички тези добри материали не могат да излязат пред широката публика. Тогава ефекта би бил друг. Доста хора биха се замислили дали си струва да подкрепяш шайка негодяи, за които не съществува нищо свято.
 22. 22) arcantov
  Това е началото на края за мръсните ченгета.Или те или ние.
 23. 23) чичата
  като пребият някой самозабравил се с мутренски обноски и заприличваме на развита цивилизация/ дай боже повече пребити самозабравили се
 24. 24) uchenichka
  Админ: Кирилица! Четете! ................ ..................... ................ ................. .............. ..........Uchiteliu, tozi pat haresah texta ti ! Indentificiram se s teb! Dobri sa ti dumite...Saglasna sam...No,,,kakvo pravim???....ili da se snimame sami?
 25. 25) Huligan
  Абе другари...расата ни от мелези и е много ама бая долна, какво друго да очакваме от просташкият ни комунистически елит???Не,че Оги не може да се помине от инфаркт (две минути варху сарцето с електро шок)или да яде "гъби",целта е примитивна както цялата ни 1300 годишна овча история на Булгаристан/да се сплашва стадото...изпитана марка ощте от римляните. ПРОТЕКТОРАТ на ЕС....или балшой банкет с коктейли "Молотов" Гледам "транспортните-работници" са доста вещти по материята
 26. 26) вайк
  Опасните” възкръснаха Изпратено от кроманьонеца на 2008, September 24 - 17:47. “Опасните новини”, заради които по всеобщо мнение пребиха главния редактор на Frog News Огнян Стефанов, отново са в мрежата. Читател на БЛИЦ снесе тази новина и линк във форума ни с три удивителни. Заредени са всички текстове, които разбуниха духовете преди месец и предизвикаха разпити в ДАНС и публични декларации. Адресът е opasninovini.wordpress.com, а титулната страница предизвикателна: Opasninovini Reloaded! Водещата новина е “Първанов хвана трипер от 15-годишна ученичка“, следват “Алексей Петров превзе ДАНС, заплашва с гей компромати Сергей Станишев и Петко Сертов”, “Такситата 1280 станали шпионска мрежа за ...още

 27. 27) БАЛКАНДЖИ ЙОВО
  ДО КОМЕНТАТОР 23 - ЧИЧАТА.Отдавна те усещам че си мутра,но тоя път го прекали.Знай обаче,че и ти със сигурност ще бъдеш пребит и то от твойте хора.И ето тогава демокрацията ще се се за засили, а не като пребихте журналиста.Да го духаш бе, злобар такъв.
 28. 28) До Пешо #10
  Когато избият всички неудобни журналисти, и когато народа свикне с мизерията и беднотията, тогава и ние ще станем нормална държава. Света е пълен с такива нормални държавички, има ги в Южна Америка, Африка, Азия и къде ли не. Тези за които ти говориш са изключение. Тези държави които правят изключение грабят, директно или индиректно от нормалните държавички. България няма да навлезе в тази фаза и ще си остане нормална държавичка.
 29. 29) фофф
  не забравяйте Веселин Иванов, журналиста от НТВ който си "купи" колите на Филчев и Гоце чрез подкупен нотариус. два месеца по-късно взривиха апартамента му. Казаха че бомбата е била да убива ама е имал късмет че е бил на правилното място. естествено че не разкриха извършителите и БГ блатото не се размърда особено. май няма вече надежда ...
 30. 30) 54
  БЪЛГАРИЯ ЗАГИВА БАВНО И МЪЧИТЕЛНО.НАРОДА СПИ ДЪЛБОК ЗИМЕН СЪН.
 31. 31) уф,
  Не пребит, ами и убит прокурор имаше в България - Николай Колев. Ами военният прокурор по делото срещу Соломон Паси, който отдаде каналите за информационна връзка на Външно министерство на еврейска частна компания умря на 39 години от "инфаркт", а делото беше прекратено. Малко памет трябва, не много. Ето извадката от пресата 2005 г."Софийската военна окръжна прокуратура ще вика на разпит като свидетели в рамките на прокурорска проверка министрите в оставка на външните работи и финансите Соломон Паси и Милен Велчев по съмнение за шпионаж и престъпления по служба. Прокуратурата се самосезирала след публикации във в. „Земя", едната от които ...още

 32. 32) Оф
  Убития прокурор Николай Колев беше мутра и правеше далавери с мутрите. Взимаше пари от тях за услуги. Както впрочем превеше и битият журналист. Та убийство на прокурор.... Жената на Колев, също прокурорка, досега твърди, че Колев е убит по поръчка на главния прокурор Никола Филчев. Нека не сравняваме глупости. А онзи с инфаркта - пълни глупости. И частната компания не еврейска а е "Петрол". Малко памет трябва, не много
 33. 33) чичата
  ооо йовчо 27ми ти ли си ма майка/ за тебе всички станаха мутри след като яде от костовата баница/ дръпнаха ти я и мутри били - дори червените и жълти бабички от опашката в пощата/ бих ти отправил една сексуална закана, но тук администрацията е дамска и е чувствителна по въпроса/ не бой се толкова никой няма да те реже, къс по къс, зарад хубава яна/ тя отдавна е отвъд океана/ а любимите ти вестникари, когато не им обръщат внимание притаяват дъх и мине ли им критичното време, сами взривяват къщата на тъща си, която им гледа децата/ и после ...още

 34. 34) ех
  Оф - тъпо, тъпо - хората ти дават цитат от пресата, той вика глупости. Българска твърда глава.
 35. 35) светът е за всички
  тралала тралала да си представим че жорналиста е сворзан с мафията ко праим данеби да е недопостимо


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com