www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
вторник, 17 януари 2017
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Какво лошо има ДАНС да следи депутати? Нали трябва да бори корупцията нависоко?

 

26 Септември 2008

 

На първата си страница в. “Труд” крещи, че имало скандал – ДАНС следи депутати (за съжаление, се налага да цитираме този вестник два дни поред).

Ами не пишеше ли същият вестник неведнъж, че трябва да се ограничи депутатският имунитет? Че полицията и службите трябва да ловят корупцията по върховете? Сега защо е против? Един от начините е именно да се следят хора във властта, да се подслушват телефоните им, ако трябва. А в случая дори не са подслушвани, само са проверени разпечатки с разговорите им (каквито всеки абонат получава по пощата). Поредната хипербола на вестника.

Разиграва се някаква оперета. И главният прокурор Велчев веднага дотича в парламента да изпълни арията колко е загрижен. Той обича да пее такива арии пред журналисти.

Оказва се, че всички искат резултати в борбата с корупцията, ама не искат ДАНС. И “Труд”, и депутати, и политици - в един хор.

И то точно, когато ДАНС започна да лови с подкупи съдии, областни управители, шефове в спорта. За какво вдига врява “Труд”?

Да, проблем в ДАНС има и той се казва например Алексей Петров – бизнесмен, милионер, бивша барета, мутра. Какво прави в ДАНС? Проявява съмнителна активност в разследване на медии. И на Бог знае още какво.

Сигурно в тази нова служба има и други проблеми. Но досега полицията и службите не е успяха за години да изловят толкова корумпирани, колкото ДАНС.

Така че – Петров и други мутри – вън от ДАНС. И агенцията да продължава да работи.
Законодателната власт е достатъчно силна да разтури тая служба, ако се окаже, че тя в нарушение на закона и без конкретни подозрения следи депутатите именно от комисията, която наблюдава МВР и службите. Или, ако се окаже, че службата вдига само шум и прави показни арести, пък няма доказателства или те са нагласени.

Не е страшно. Нека малко се почувстват следени депутатите. Да се огледат откъде какво взимат, кой какво им дава. За какво всъщност са в Народното събрание.

И, чудно - защо винаги, когато възникне неудобен за властта скандал, някой надува свирката, че имало подслушване и насочва натам общественото внимание.

Етикет: , ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.
 1. 1) чичата
  и да не си мият ръцете с футболните съдии, реферите не са магистрати а редовни запалянковци / ние чакаме да видим бригада прокурори с раирани костюми в дърводелския цех на централния
 2. 2) Anonymous
  Не е ли по-добре да ги видим на АЕЦ Белене? Или на друго място- сега щели да възобновяват уранодобива. Разбира се, че трябва да бъдат подслушвани депутатите и министрите. Веднъж ДАНС да си свърши работата.
 3. 3) Корупчо
  Напълно съм съгласен със статията. Много лицемерен е плачът на депутати, политици и медии, които на хартия се обявяват срещу корупцията, а всъщност тя е тяхната естествена хранителна среда!!! ДАНС през последните месеци наистина направи няколко сериозни удара и мнозина се опасяват, че се цели все по-високо! Затова е този смешен плач!!!
 4. 4) чичата
  време е обществена организация да внесе предложение за референдум по въпросите на правомощията на депутати и министри съобразно материалното ниво на страната и държавата/ сега това е едно недоразумение при което, напудрени селски стари моми лекувайки си комплексите лишават оскотелия от мизерия народ от средства за предвижване/ караш бентли - но плащаш 24000 годишен данък за бентлито и застраховка над 36000/ за опелче или рено 500лв
 5. 5) тъп,та тъп
  "Смешни плачове" станаха река,да построим язовир и да ги издавим.
 6. 6) Немо
  Не се притеснявайте за депутатите. Ще приемат един "хубав" закон за ДАНС и ще парвят каквото си искат.
 7. 7) вова
  Подкрепям идеята да се следят депутати, защото много крадът,така например депутата Венцислав Върбанов,крадец номер 1 на прехода.Открадна милиони от фонд"Земеделие" продаде"Добружанска гора"на поставени лица, 40000хектара гора за 175000лева,Геоводинженеринг, Сютка АД на съседа си,Плевенската мелница на кумът си,Червенобрежката мелница на братовчет си Данчо Кънев с който ще строи МОЛ в София.Делата му се точат десет години и накрая ще минат в давност.Няма съд и правосъдие в България.
 8. 8) ванко
  Защо Филчев поиска имунитета на ексминистъра Защо Филчев поиска имунитета на ексминистъра Венцислав Върбанов В 8,32 часа на 31 януари т.г. главният прокурор на страната Никола Филчев внесе в деловодството на Народното събрание искане за разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу народния представител Венцислав Василев Върбанов. Той прилага 98 материала, разпределени в 4 папки, съдържащи данни в подкрепа на направеното искане. Срещу народния представител Венцислав Върбанов са налице достатъчно данни за извършени от него тежки престъпления в качеството му на министър на земеделието, горите и аграрната реформа и председател на управителния съвет на Държавен фонд "Земеделие" през периода 1 ...още

 9. 9) Петко
  Кой и как ограби българската гора?- Приятелите и роднините на министър В. Върбанов. Четвъртък, 18 Август 2005 19:10 {mosimage}Кой и как ограби българската гора? Има ли надежда? Kой ще ни помогне? /Кратка историческа справка, без претенции за всеобхватност на проблема/ Периода от 1991 – 2003 г. е разделен на три периода в зависимост от социалната и политическата обстановка в страната. - 1991-1996г. Дърводобивът е монопол на държавата. Част от приходите влизат във Фонд “Лесокултурни мероприятия и строеж на горски пътища” /ЛКМСГП/. Властимащите ощетяват държавата с големи суми чрез предоставяне на поръчки от гореспоменатия Фонд на частни фирми на по- високи цени от пазарните. ...още

 10. 10) Anonymous
  Крадец на прехода номер1.Кой открадна мелниците- Заграбването на мелниците, силозите и зърното, което се съхраняваше в тях. Мелница "Плевен" Тази мелница беше едно много-добро предприятие от хранителната промишленост на България. То е проектирано и построено по най- модерните технологични изисквания за времето си. Разполагаше със съвременни железобетонни силози в които можеше да се съхранява 100 000 тона зърно. Освен това мелницата която обработваше зърното, позволяваше получаването на високо качествени брашна. Всички процеси бяха автоматизирани, ръчен труд не участваше в целия технологичен процес. Може би това бяха предпоставките, които засилваха апетита на министъра на земеделието да приватизира мелницата и силозите ...още

 11. 11) ВАНКО
  Заграбването на българските мелници. Заграбването на мелниците, силозите и зърното, което се съхраняваше в тях. Мелница "Плевен" Тази мелница беше едно много-добро предприятие от хранителната промишленост на България. То е проектирано и построено по най- модерните технологични изисквания за времето си. Разполагаше със съвременни железобетонни силози в които можеше да се съхранява 100 000 тона зърно. Освен това мелницата която обработваше зърното, позволяваше получаването на високо качествени брашна. Всички процеси бяха автоматизирани, ръчен труд не участваше в целия технологичен процес. Може би това бяха предпоставките, които засилваха апетита на министъра на земеделието да приватизира мелницата и силозите чрез РМД, ...още

 12. 12) тото
  Най-много сделки - 1110, за най-много декари - 68 637, министерството е направило през 2001 г. Тогава министър е бил Венцислав Върбанов в кабинета на Иван Костов.
 13. 13) Стоян
  Злоупотреба с финансови средства: ВЕНЦИСЛАВ ВАСИЛЕВ ВЪРБАНОВ – бившия министър на земеделието и горите, през периода 1998г. до 2001г. в качеството си на длъжностно лице – Министър на земеделието и горите и Председател на Управителния съвет на държавен фонд “Земеделие” умишлено неположил достатъчно грижи за ръководенето, управлението, стопанисването и контролът върху дейността на ДФ “Земеделие”, произтичащи от Закона за подпомагане на земеделските производители, нарушен е устройствения правилник на МЗГ, като е сключвал договори с лица, които се представяли за земеделски производители и е отпускал средства на базата на тези договори, без да посочва в договорите целта и предмета на изразходване ...още

 14. 14) d
  Тотю МЛАДЕНОВ - при конфликт на интериси: мина през: КТ"Подкрепа"-София-Враца,НДСВ-когато беше на власт,сега ГЕРБ. Като Изп.Директор на Изп.Агенция"Главна Инспекция по труда"-лицето - ТОТЮ Младенов НАЗНАЧИ за Директор на Инспекция по труда-ПЛЕВЕН лицето /Братовчед на Бившия зем.М-р Венци Върбанов/-ДАНЧО ВАСИЛЕВ КЪНЕВ - признат ВИНОВЕН за ПРЕСТЪПЛЕНИЕ по 313 от НК с Решение по НАХД№ 1024/2009г.,Та, назначи го "Уж-подведения-ТОТЮ Младенов/ при КОНФЛИКТ на ИНТЕРЕСИ! После- същото..и пак.."Подкрепаджии"..и с офиси на Частните им Фирми в Централата на КТ"Подкрепа": ГЕОРГИ МАРИНОВ ЕВГЕНИЕВ /по същото време-КАДРОВИК! на ИА"ГИТ"-София-при МТСП!..Директора на ..Д"ОИТ"-РУСЕ...Коментирайте, МОЛЯ - ицтирания пример на Конфлик на интереси / КИ/!


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2017® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com