www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
четвъртък, 24 май 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Дубай яхна мита за Атлантида

27 Септември 2008

 

Хотел Атлантида на дубайския остров Джумейра разполага с 1539 стаи. За тях се грижат 3000 служители, а нощувките стигат до 25 000 долара. Снимка: Ройтерс

В стремежа си към гигантски постижения и екстравагантност Дубай прибави нов коз, за да привлече богата клиентела: хотелски комплекс, вдъхновен от мита за изгубения остров Атлантида, където една нощувка може да глътне до 25 000 долара. Хотел “Атлантида - Палмата” (Atlantis - The Palm) отвори врати за първите си гости, за да им предложи, както твърдят собствениците му, уникално изживяване, съчетаващо небивал лукс и великолепието на морската флора и фауна.

“Атлантида - Палмата” наистина е почивен център, различен от всичко съществуващо от същата категория в района”, отбеляза със задоволство президентът и изпълнителен директор на комплекса Алън Либман. “Това ще е неповторимо преживяване” за клиентите на комплекса. Външният му и вътрешен дизайн е дело на най-престижни световни имена. Светила на готварското изкуство от най-висок ранг в туристическия справочник на “Мишлен” предлагат кулинарни изкушения, а най-луксозните му стаи гледат точно към огромния аквариум, където в 11 милиона литра вода, изпомпвани от Персийския залив, съжителстват 65 000 растителни и животински морски видове.

Със своите 1539 стаи и 3000 служители, изцяло розовият “Атлантида” прилича на гигантска крепост на входа на Джумейра - един от трите изкуствени острова във формата на палма, изградени край Дубай и допринесли за славата на емирството. Тук вече се издига Бурж ал

В аквариума на Атлантида има 11 милиона литра вода и 65 000 растителни и животински морски видове. Снимка: Ройтерс

Араб, един от най-луксозните хотели в света, построен на морския бряг като издуто от вятъра корабно платно, Бурж ал Дубай - най-високият небостъргач в света, както и десетки луксозни хотели и развлекателни паркове. С “Атлантида - Палмата” обаче Дубай - едно от седемте емирства в ОАЕ - потвърждава амбицията си да стане основна туристическа дестинация, с перспектива от 15 милиона туристи годишно към 2015 година.

Една от главните атракции в новия комплекс е откритият за широката публика увеселителен парк “Аквавенчър” (цената на билетите за възрастни е 60 долара, а за деца - 52 долара), с изкуствени бързеи, представления с делфини и спускане в тунел, пресичащ езеро, пълно с акули. Управата държеше да спази ангажимента си и да открие комплекса на обявената дата, въпреки избухналия неотдавна пожар, който унищожи част от входа. От пожара днес няма и следа, а ремонтните работи бяха извършени за рекордно кратко време.

Официалното откриване ще се състои през ноември. Комплексът, собственост на “Керцнер интернешънъл”, е втори по рода си след Atlantis - Paradise Island на Бахамите и струва 1,5 млрд. долара. С цена на нощувката между 700 и 25 000 долара, хотелът е ориентиран към най-заможната международна клиентела, затова рекламната му кампания е насочена към американския, европейския и азиатския пазари. Управата разчита на не повече от 23 процента гости от района на Персийския залив. Затова особено внимание е обърнато на гастрономическата част. Джорджо Локатели - един най-прочутите италиански майстор-готвачи в Лондон, оценен с две звезди в справочника на “Мишлен”, вече е запретнал ръкави в пицарията си “Ронда Локатели”, а испанецът Санти Сантамария (удостоен с три звезди от “Мишлен”) ще отвори първия си ресторант извън Европа именно в “Атлантида - Палмата”. Французинът Мишел Ростан (с две звезди), на свой ред, представя тук “една истинска френска бирария”.

По БТА
Етикет: ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com