Петко Студеното сърба попарата на Вальо Топлото

Новият шеф на Топлофикация Петко Милевски се сдоби с прякор – Петко Студеното. Спира топлото на сгради длъжници, опитва се да събере пари да плати за гориво.

При Вальо Топлото не беше така – парното работи, дългове се трупат, той кара джипове и се плацика в джакузи. Сега някой трябва да плати сметката. А тя расте стремглаво заради Румен Овч. В събота седмичникът „Капитал” изкара на светло договора с „Газпром”, подготвен и подписан от бившия министър на икономиката и енергетиката. Коментарите от страна на бизнеса са, че той е неизгоден. Цените растат стремглаво, това застрашава бизнеса и е като социална бомба със закъснител, заради опасността хора в големите градове да не могат да си плащат сметките. Възможно е масово да си спрат парното и да минат на ток. Което пък ще бъде енергийна бомба заради по-неефективното отопление с електрически печки.

И сега стана така, че новият шеф на Топлофикация София, който не се плацика в джакузи и не се развява с манекенки, е лошият Петко Студеното, а Вальо Топлото става добрият.

Топлофикация е голям проблем. И Господ да слезе от небето, едва ли ще го разреши.

Старите панелни и бетонни сгради в София са строени без всякаква енергийна ефективност. Загубите на енергия са големи, сметките – високи. Хората постепенно заменят дограми, слагат изолация. Но има загуби в сградите, които не могат да се решат на парче, а собствениците на жилищата не могат да се организират и да съберат пари, за подобряване на енергийната ефективност. Има и огромни дългове, които са трупани години наред.

Сега се пада на Петко Милевски да реши проблема като Господ. Но по-скоро ще се прочуе с новия си прякор.
Дано Петко Студеното не бъде последният директор, който ще хлопне вратата на фалиращата Топлофикация София.

Малък коментар