www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
събота, 24 март 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Петко Студеното сърба попарата на Вальо Топлото

 

29 Септември 2008

 

Новият шеф на Топлофикация Петко Милевски се сдоби с прякор – Петко Студеното. Спира топлото на сгради длъжници, опитва се да събере пари да плати за гориво.

При Вальо Топлото не беше така – парното работи, дългове се трупат, той кара джипове и се плацика в джакузи. Сега някой трябва да плати сметката. А тя расте стремглаво заради Румен Овч. В събота седмичникът „Капитал” изкара на светло договора с „Газпром”, подготвен и подписан от бившия министър на икономиката и енергетиката. Коментарите от страна на бизнеса са, че той е неизгоден. Цените растат стремглаво, това застрашава бизнеса и е като социална бомба със закъснител, заради опасността хора в големите градове да не могат да си плащат сметките. Възможно е масово да си спрат парното и да минат на ток. Което пък ще бъде енергийна бомба заради по-неефективното отопление с електрически печки.

И сега стана така, че новият шеф на Топлофикация София, който не се плацика в джакузи и не се развява с манекенки, е лошият Петко Студеното, а Вальо Топлото става добрият.

Топлофикация е голям проблем. И Господ да слезе от небето, едва ли ще го разреши.

Старите панелни и бетонни сгради в София са строени без всякаква енергийна ефективност. Загубите на енергия са големи, сметките – високи. Хората постепенно заменят дограми, слагат изолация. Но има загуби в сградите, които не могат да се решат на парче, а собствениците на жилищата не могат да се организират и да съберат пари, за подобряване на енергийната ефективност. Има и огромни дългове, които са трупани години наред.

Сега се пада на Петко Милевски да реши проблема като Господ. Но по-скоро ще се прочуе с новия си прякор.
Дано Петко Студеното не бъде последният директор, който ще хлопне вратата на фалиращата Топлофикация София.




Етикет: , , , , , , ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.
 1. 1) Гого Платилото
  А ние духаме супата
 2. 2) anonimen
  Аз предлагам,вместо зомбирания ни народ от медий-телевизия,нет и т.подобни да изпраща СМС-и на разни игри,Биг брадари,Денсинг стари,да изпрати по един СМС на топлофикация-2000000 души по 1.20лв.=на изплащане на длажниците.
 3. 3) емил измирлиев
  на петко студеното аз му измислих името по време на участето в сеизмограф- го обявих за първи път
 4. 4) емил измирлиев
  БАНДИТСКАТА ТОПЛОФИКАЦИЯ От известно време по Българска национална телевизия други подобни електронни медии се появява добре облечен бандит, изписван като шеф на “Топлофикация”, не му запомних името, който ме заплашва, че ще ми спре топлата вода и парното, ако не си платя сметките, които ми е изпратил. Стана ми драго! Комичното в случая е, че въпросният рекетьор от времето на мътните години на демокрацията, е пропуснал една незначителна подробност – аз не ползвам нито “топлата” вода му вода, нито “отоплението” на ...още

 5. 5) Anonymous
  този не е добре
 6. 6) Anonymous
  нещо му хлопа дъската малиииии има ли лудници възползвай се от тях
 7. 7) Anonymous
  Не можах да разбера нито от статиата, нито от дългия коментар на Емил Измерлиев, тази "бандитска" фирма, "Топлофикация", частна ли е, или държавна. Единственото което се вижда е, че това е една жестока студена капиталистическа фирма. Няма я онази нежна социалистическа топлина от времето на бай Тошо. Тогава отоплението до такава степен не беше проблем, както и всички потребности за нормалното човешко съществуване, че не си спомням с какво сме се отоплявали. За селата в които съм бил отоплението беше с дърва и въглища, но не си спомням за градовете. Интересно, че много от подробностите на онова време сме забравили, ...още






 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com