www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
вторник, 19 юни 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Порно отмъщението завладява Интернет

28 Октомври 2008

 

Кадър от нашумелия клип на Галена

Клипчето с чалга звездата Галена във ваната и други подобни, които гъмжат из българските сайтове за споделяне на видео, оказва се, са позакъснял отзвук на мода, която набира сила в световната мрежа. За нея разказва в италианския вестник “Кориере дела сера” журналистът Давиде Казати.

Както става често, новата тенденция възниква благодарение на звездите. Започва се с Памела Андерсън - преди 10 години бившият й любим Тони Лий пуска в Интернет “горещо видео” от първите им брачни нощи. После в мрежата се появяват клиповете с Парис Хилтън - “Една нощ в Парис”, Бритни Спиърс и Камерън Диас. Но днес починът да се качват в Интернет порно снимки или видео с бивши гаджета и съпрузи - така наречената “порно вендета” - придобива плашещи мащаби. Толкова плашещи, казва Казати, че в САЩ се замислят дали да не  се противопоставят на това явление със специален закон.

Сегашното законодателство на САЩ не предвижда сериозни наказания за пускане в Интернeт или разпространяване на ДВД на “пикантни” снимки и видео на екс-партньори. Обидените и отмъстителни някогашни любовници обикновено се отървават с условни присъди.

Процъфтяващата порно индустрия в Интернет бързо улавя разрастващото се явление и създава специални сайтове с красноречиви имена като
revengeporn.net или някои раздели в ShooshTime. Директорът на Xtube, една от многото “порно” версии на YouTube, на които може да се качва любителско порно, Къртис Потек, казва: “За нас проблемът е в това, че идват многобройни клипове с име, адрес и номер на телефона на момичето от записа. И тези клипове много често стават най-популярни.”

Само миналата година Потек е получил над хиляда искания от мъже (съвсем малко) и жени (преобладаващата част) да бъде свалено от сайта “порно отмъщение”. Директорът на сайта отбелязва, че тенденцията е особено изразена преди всичко сред мъжете гейове. Заедно с това при нарастването на броя на порно вендетите намалява средната възраст на “актьорите”. Например 17-годишният Алекс Филипс от Уисконсин без никакви угризения на съвестта пуснал в профила си в MySpace голи снимки на бившата си приятелка, която току-що била навършила 16.

Майкъл Фертик, 30-годишният директор на ReputationDefender, адвокатска фирма, специализирана в защитата на правото на личен живот, смята, че подобни действия трябва да се приравнят към опити за шантаж или клевета. На въпроса как можем да се защитим, той отговаря: “Преди всичко, и това е очевидно, не трябва да се участва в такива откровени фото и видео сеанси. Порно отмъщението е като болест, която се предава по полов път: тя се проявява само, когато се смесят секс и безотговорност.”
Етикет: ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.

Страници: « 1 [2]

 1. 51) Anonymous
 2. 52) Anonymous
  ----------- ---------------- ------------ --------------- --------------- --------- iskam i as da ebu galena ------ ---------
 3. 53) Anonymous
  искаш, а имаш ли 13 години?
 4. 54) Anonymous
  радпечатай си я първо
 5. 55) Anonymous
  как мойе да има толкова грозни певици
 6. 56) Anonymous
 7. 57) hmmm
  to vseki iska da ebee galena :D
 8. 58) Anonymous
  не ти прелица
 9. 59) Anonymous
  такива като вас какво се мислете пазгонена куцка галена

Страници: « 1 [2]


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com