www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
четвъртък, 24 май 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Аре стига с това самоубийство и с тия истерии

 

30 Октомври 2008

 

Ауууу – дясната ръка на Сокола се самоубил. Далавера страшна се крие тук… Какво ли не се изписа за 10 дни по повод самоубийството на Ахмед Емин. Истерията бълва и от медиите, и от устите на политиците.

Емин е самоубит. Доган - в затвора.

Айде да помислим логично – ако някой е искал да убива Емин, едва ли е щял да го направи в сараите на Доган. Ако ДПС е чак такава страшна конспиративна организация, тя може да си позволи и по-перфидни методи за премахване на някого - я катастрофа, инцидент нещо, някой инфаркт… Съвременни методи много.

А това ритуално самоубийство и неадекватните предсмъртни бележки на жертвата само доказват, че човекът е бил лабилен. Да, наистина, ако вземеш някой човек от село и го направиш началник в софийските сараи, през ръцете му да минават много пари и информация за още повече пари, не е чудно в някакъв момент човекът да избръмчи и да се гръмне. Особено ако някакви хора от службите почнат да се въртят около него и да подпитват. Той дори не обвинява лидера си в предсмъртните си писания.

Ама истерията тече - знаел някакви страшни тайни и т. н. Абе к’ви страшни тайни, като в България всичко е явно. За Доган се знае, че е от най-богатите в България. Не е тайна. Притежава имоти, хотели. Не се крие, строи сараи, вози се на яхти. ДПС се възползва от властта. Законно. Като преметнеш едни земи край морето за едни гори някъде по балканите, ето ти грамадна печалба, законна. Като обърнеш едни земеделски земи (знаем как става) в парцели в регулация, за приятелски фирми от „обръча”, ще удариш кьоравото. Голяма тайна. Такива лапачи се срещат и с българско, и с турско самосъзнание.

В България конспиративното мислене е на почит.

Една от първите новини, свързани със самоубийството, беше за оня фалшив документ с подписа на Емин отпреди година, че ДПС финансирало с 1,5 млн. лева партия „Атака”. Тъп фалшификат, на който се хващат само лумпени. И от „Атака” подскочиха като ужилени и дори навремето нахлуха в редакцията на „168 часа”, щото там писали по въпроса. Сега обаче същите атакаджии ще се скъсат да измислят конспирации за смъртта на Емин. Вестник „Атака” от последните дни трябва да се изучава от студентите, които специализират психиатрия. Размерите на заболяването са сериозни.

Очевидно и Доган го е налегнала параноята (поне в момента – разбираемо). В интервюто си в „Труд” говори някакви страшни неща, сценарии, застрашен е етническия мир и т. н. Дрън-дрън. На народа, и българи, и турци, им писна от политическите циркове. Да, има маргинали, които само с такива новини се хранят, ама стига вече. Вестниците истерясаха повече от хората.

Каквото и да приказват и Доган, и Волен (който пък си поиска охрана, че щели да го убиват - завалията, кой ще се занимава пък с него), нито българи, нито турци днес имат някаква причина да се настройват едни срещу други. Еднакво страдат от недоимък. Истерията я създават медии и кресливи политици, обикновено с нисък ръст.
Етикет: , , ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.
 1. 1) Anonymous
  Каквото и да приказват и Доган, и Волен (който си поиска охрана, че щели да го убиват - завалията, кой ще се занимава пък с него), нито българи, нито турци днес имат някаква причина да се настройват едни срещу други. Еднакво страдат от недоимък....Това единственото ценно и умно нещо в тоя коментар!Може би и за това си заслужава коментаралллостаналото са общи приказки с дъх на жълт цинизъм и липса на истинна информация .
 2. 2) Що така?
  Убийството на "мъжката секретарка" е нарочно в сараите, за да бъде прикрито - няма камери, няма свидетели, подхвърли се някакво писмо, уж автентично. Убиецът се покри и на погребението не отиде. Изкараха жертвата лабилна, луд, стара практика на ДС към инакомислещите още отпреди 1989 г. Затова коментарът е безочлив и не прави чест на е-вестник.
 3. 3) Nd-nd
  Истерията около смъртта на Емин се разраства сред активистите на ДПС. Да не би да следват приказката за козарчето, дето видяло, че цар Траян има магарешки уши? В този аспект коментарът ви е явно поръчан и добре хоноруван.
 4. 4) nina
  Коментар без автор, на всичкото отгоре повърхностен и нищо не казващ, все едно е пиянско фъфлене след няколко ракии. Защо не коментирате, че Докан се е на..кал от страх в манипулираното в Труд интервю. Е-вестник, излагате се, ще престана да Ви чета!
 5. 5) O-па
  Нина, не се е наа-ал, а пос-ал.
 6. 6) Бае ви Ганя
  e-vestnik отново е с оригинална гледна точка в редакционния си коментар. Тоест на нормален човек. Аман от Емин и Доган и Волен. А вие по-отгоре какво искате - да ви пишат само неща, които ви се харесват? Да ви пишат как Доган е убил Емин, защото така ви изглежда логично? Да, ама не. В Атака така пише, четете там.
 7. 7) Айларипи
  Доган го е убил, разбира се. Много конфузно стана заради изцепката на тоя циганин с неговия харем, сараи и емигриращ електорат.
 8. 8) КОПРИВАРОВ
  Въпрос:Ще имат ли смелост разследващите органи да установят обективната истина по случая?Ако в пристъп на ярост Доган е застрелял Емин,не е ли по добро рещение да се потули случая и така да се продължи живота на това правителство,защото ДПС е мандатоносителя, а едно убииство в конкретният случай може да доведе до предсрочни избори.Знае се,че съдебната с-ма в България е неспособна да се пребори с "партиината с-ма".Все още посладната командва.Политическата целесъобразнист все още стои над всичко и в това е голямата трагедия на България
 9. 9) www
  Има нещо гнило в... ДПС и участието на Доганов, Меди или Ахмед както се титулува, в убийството на Емин.
 10. 10) Новите български демони /Юрген Рот
  Поредица: Документални книги „В тази книга предприемам рискования опит да разкрия колко дълбоко са проникнали криминалните структури в политическия, стопанския и обществения живот на България, както и от какво се храни този злокачествен тумор.” Така обобщава намеренията си авторът. И споделя, че той, който познава различните нюанси на структурата, която традиционно наричаме „мафия” и влиянието й в много европейски страни, все пак е останал изненадан от начина, по който България обогатява картината на корупционните практики, измамите и тесните връзки между организираната престъпност и държавния апарат. Всякакви други коментари в случая са излишни... http://www.sluntse.com/book.php?id=204&lang=bg
 11. 11) DjДжей Р.
  Този немец Юрген Рот ще го гръмнат, дето писал за Румен Петков.
 12. 12) ууу
  Румен Петков щял да съди германеца. Като че ли не си знае насрания гъз, ама ние знаем.
 13. 13) редовен
  излишна статия ми се струва.
 14. 14) чичата
  ако има смъртно наказание няма да има истерии/ просто идваш на власт и изтребваш опозицията


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com