www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
вторник, 22 май 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Какво искат жените за Коледа? 10 варианта за подарък + съвети

23 Декември 2008

 

снимка: e-vestnik

Много мъже признават, че са затруднени какво да изберат за подарък за половинката си. Мъжки списания и портали в Интернет се надпреварват да дават безполезни съвети. В menbg.com, примерно, авторите съветват мъжете да изберат подарък на жената според зодията й. Предложенията са абсурдни – на жената телец хубаво й опаковайте козметика, а на жената рак й подарете старинен предмет с антична стойност.

Другаде авторите препоръчват някакви прескъпи джаджи или бижута, сякаш за българската жена е нормално да се окичи с „платинена огърлица-уникат с 365 диаманта“ и т. н.
Повечето подобна информация е безполезна, но и вреди, защото дообърква мъжете и ги кара да се чувстват още по-несигурни. Последиците се виждат в женските списания и сайтове дни след празниците, когато може да се прочетат десетки статии от рода на „Кои са най-тъпите и безсмислени подаръци за жени“.

За да не попадне читателят на e-vestnik в някой от позорните списъци, разпитахме десетки жени на различна възраст какво най-много биха искали да получат за Коледа и сравнихме проучването с още стотици отговори на същия въпрос, публикувани в някои женски сайтове.

Най-желаните подаръци от жени за Коледа според проучването на e-vestnik:

1. Лек автомобил. Колкото и да е неочаквано, това е най-често споменаваното желание за подарък, дори от жени, които вече имат собствена кола и приличен стаж зад волана. Едни казват „Искам да е нова“, други държат да е „Смарт“, трети мечтаят за “малко розово бижу”, а четвърти искат в допълнение към подаръка и шофьорска книжка. Някои дори са намислили стратегия за начина, по който да умилостивят партньора си: „Той е запален цесекар, така че ще му кажа, че искам да е червена, за да показва кой е най-великият отбор“.

Кола за подарък не е по възможностите на всеки, освен ако не е втора употреба (5-10 хил. лв.). А да се подарява кола на старо, не върви много. За нова кола точно сега не е най-подходящият момент (между 15 и 100 хил. лв.). Предстои намаление на цените. Сегашните коледни отстъпки са нищо, пред това, което предстои поради финансовата криза. В Западна Европа автомобилните производители и търговци вече драстично свалят цените. Това идва и в България. Така че, ако искат да бъдат малко практични, жените трябва да изчакат, а умните мъже да убедят половинките си да не бързат.

2. Цял ден шопинг, в който жената си избира подаръци, а любимият плаща. Нестандартен, но много желан подарък, за който мъжете рядко се сещат. А на много жени им е неудобно да си го поискат. Във фантазиите им това звучи така: „И ще си купувам рокли и обувки от душа и сърце“, „Ще има разходки, бясно пазаруване и зяпане по магазини“. За такъв подарък мъжът трябва да приготви между 200 лв. за пазаруване в скромни магазини и няколко хиляди лева за по-скъпи модни образци.

3. Нещо, което жената отдавна се е навила да си купи и много иска, но не може да си позволи (по-скромен вариант на точка 2).  Другите отговори гласят: „Едно скъпо палто, което си го харесвам от 2 години“, „Като не може „Тойота“, поне един хубав сешоар“, казва читателка на rozali.com. „Искам едни бели ботушки „Адидас“, „Искам голямо легло с много възглавници“, „Онази чанта на „Наннини“ и т. н. В този случай мъжът трябва да прояви съобразителност и да научи какво е онова любимо, за което половинката му отдавна си мечтае. Ценовият диапазон е много широк - от 60-70 лв. до хиляди левове. Но! - Важен съвет:

Мъжът едва ли ще уцели сам точната чанта, палто или ботушки, така че трябва да попита жената какво точно иска, което се тълкува от много представители на силния пол като разваляне на изненадата.

За целта не се действа директно, както мъжът е свикнал. Вместо да пита направо: „Какво искаш да ти подаря за Коледа?“ (което принуждава жената да кърши ръце и да се държи лицемерно, защото не знае той с колко пари разполага и иска да отдели за подаръка), по-добре с известен ентусиазъм да й предложи: „Искам да ти подаря за Коледа нещо, което много си харесваш.“

Предложението само по себе си е изненада, което дава възможност на жената да си осъществи мечта. В него се съдържа и застраховка за мъжа срещу отговор от рода на „искам къща“, „искам кола“. Изненада №2 - Вместо да я пита: „Колко струва?“ и просто да й даде пари, мъжът да я заведе лично, за да й купи желания подарък, което е удоволствие и комплимент за нея. Изненада №3 – силните емоции от съпреживяването и от това, че случката се разказва украсена на други жени. Подаръкът служи за веществено доказателство, че всичко е истина.

4. Екскурзия до екзотична държава, до европейска столица или поне с кораб по Дунава. Сред най-предпочитаните места са Венеция, Париж, Карибските острови, Италия, Египет. Цената варира от 1000 до 4000 лв. на човек. „Иска ми се да отида някъде на топло, далече от всичко и всички, и да се разхождам безгрижно, да разглеждам, да си почивам и да се отдам на романтика“, казват много от анкетираните.

5. Годежен пръстен. Предложението за брак е сред топ желанията на неомъжените дами за коледен подарък от любимия. Онези, които нямат половинка до себе си, дефинират желанието с думите: „Годежен пръстен от мъж, с когото да се обичаме и разбираме, способен да обезпечи финансовата сигурност на семейството“.

6. Компютър, лаптоп, MP4-плеър, фотоапарат, телефон, преса за коса. Някои жени предпочитат да получат практична вещ, свързана с новите технологии, но и тук е важно да се уцели марката и модела, който жената харесва. За целта се прилагат съветите от точка 3. Ценовия диапазон също е много широк. За компютър и лаптоп от 600 до 2000 лв., за цифров апарат, подходящ за жена - 300-600 лв. и т. н.

7. Бижута и аксесоари. Много жени биха се зарадвали на красиви обеци, колие, гривна, пръстен, колан, шапка, шал, ръкавици и др. Най-важното при избора на бижута и аксесоари за подарък на жена е да изглеждат скъпо, да са модерни и да са в неин стил. Доста рисковано е мъжът да купува на своя глава някакви рисувани китайски шалове, плетени ръкавички с разноцветни „пръсти“, които му изглеждат забавно и др. Бижута и аксесоари не се купуват от базари, от Илиенци и др. подобни. Ако мъжът държи да е изненада, да посети някой дизайнерски бутик и да си приготви пари - от 70-80 лв. нагоре до безкрайност.

8. Скъп парфюм. „Има един парфюм на Келвин Клайн, който обожавам. Ако ми го подари, готова съм да направя чудеса за него“, казва 28-годишна служителка в столичен офис. Друга жена споделя: „Искам комплекта „My box“ на Манхатън и парфюм „Наоми Кембъл“. Но мъжът може да сбърка катастрофално в избора си, ако не знае предпочитанията на жената. Жените обикновено са много капризни и придирчиви по отношение на парфюмите и се водят по някакви моди, чуто и видяно от приятелки, предразсъдъци как ще й отива и как “ще седи” на кожата й един или друг аромат. Така че профанският избор по цена или звучаща добре марка може да влоши много настроението по Коледа и Нова година. За всеки случай мъжът да знае, че парфюм на цена под 50 лв. не е истински парфюм, от т. нар. категория “елитна парфюмерия”, а от категориите “супермаркет” и др. по-евтини миризми. Някои магазини за парфюмерия и козметика предлагат идеално решение за мъжа, който иска да купи подобен подарък на половинката си, но не знае какво ще й хареса. Те продават ваучери и вместо парфюм, той подарява ваучер в красива кутийка (например за 100 лева) и жената сама си избира парфюма.

9. Ваучер за СПА-център, козметичен салон, масажи и др. Много жени мечтаят да се поглезят с всевъзможни процедури, но рядко си го позволяват заради цената на услугите. Такъв подарък много ласкае женствеността.

10. Карта за фитнес-център, марково спортно екипче, хубав велосипед, домашен фитнес-уред и др. Жените, които обичат да спортуват, много биха се зарадвали на някой от изброените подаръци. Не трябва да се забравя обаче, че повечето са много чувствителни на тема килограми, така че „страхотен електронен кантар, който освен теглото, мери и съотношението между мазнини и мускули в тялото“, не е добро решение, освен ако жената изрично не е споделила, че много иска да има такъв.


Още няколко съвета при избора

Мъжете обикновено не знаят, че жените винаги тълкуват подаръците, които получават. Те се опитват да прочетат посланието. Жест като редовното подаряване на цвете без повод се възприема като романтична и приятна изненада от някой, който мисли за теб и те обича. Докато жестът - едно цвете по случай празника, се тълкува като отбиване на номера.

Има аспекти от мъжкото чувство за хумор, които никога няма да бъдат разтълкувани правилно от женския пол. Жената ще се зарадва и ще оцени стихотворение в хумористичен стил, в което тя е главната героиня, комикс или шарж с нейно участие, но ще изпадне в шок при вида на подарък от рода на пърдяща възглавничка или телефон със слушалка във формата на пенис, който вместо да звъни, пъшка. В този смисъл изобщо не се препоръчва подаръци за жени да се купуват от ку-ку магазини, секс-шопове и др.

Сред най-нежеланите подаръци са сувенири, рамки за снимки, малки фигурки-украшения и др. Възприема се като отбиване на номера (подобно на „някакво там цвете за празника“). Плюшените играчки събират прах, водят до алергия и са безполезни. Предизвикват размисли, тип “чудиш се къде да го сложиш, но ти е жал да го хвърлиш”. Домакинските принадлежности също са лош избор. Те карат жената се чувства подценена, все едно я третират само като домакиня или слугиня.

Когато мъжът избира подарък за половинката си без нейно знание, трябва да мисли какво тя харесва, какъв е нейният стил на обличане, какво нея би я зарадвало, а не да купува нещо, с което той би искал да я види облечена или на него му се  струва подходящо, красиво или полезно.
Етикет: , , ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.
 1. 1) критика
  Егаси порнографията. Афторката се е оляла.
 2. 2) Ото
  Добра статия.Засегнати са почти всички мечтани от жените подаръци.Благодаря за съветите,помогна ми защото си жена,и може би имаш по-добър поглед за чувствителноста на по-нежната половина от народа.Може би си пропуснала една мечта,а тя е един готин пич като мен.
 3. 3) ok
  Много си е добра статията. Освен това явно всичките тия желания не са на авторката, а на онези, които са били анкетирани. Полезно е, защото мъжете ни имат нужда от ограмотяване - много са смотани понякога
 4. 4) KРАТУН
  СТАТИЯТА Е ПЬЛНА ПРОСТОТИЯ. ЧУДЯ СЕ КАК РЕДАКТОРИТЕ ДОПУСКАТ ТАКАВА ПОМИЯ. -------------------- Редактирано от Админ
 5. 5) до Кратун
  Кратуне, нищо им няма на малките цици, ако разбира се ги има. От гъза трябва да хартисва малко като го стиснеш в шепа, а пъпчивата физиономия, ако се дължи на свръхконсумация на екстази, може да е особено пикантна. Но не за това говорим. Става въпрос, че статията е супер тъпа, защото отразява действителността, но за съжаление всякаква сократическа ирония тук е неуместна, тъй като е абсолютно нерентабилна. Прав ли съм, или да се преформулирам?
 6. 6) CityZzen
  Статията е полезна, въпреки че ако всяка жена получаваше нова кола всяка Коледа... То едно е да искаш, друго да можеш... И една молба към редакцията: така, както сте започнали, моля продължете с темата "Какво искат МЪЖЕТЕ за Коледа". Струва ми се, че за жени има доста богат избор, докато за мъжете е по-трудно да се улучи с подаръка.
 7. 7) lale
  Sex!
 8. 8) ъхъ
  по вкус и цвет товариш нет,за другото можем да си пишем колкото да има писано
 9. 9) Коми
  "на вкус и цвет таваришей нет" се казва бе, маймуно
 10. 10) Еди Иванов Кой-си
  Мда, принципно това и преди статията си беше ясно - ако имаш възможност да заделиш сумА ти и пари за коледен подарък, нямаш никакви проблеми :) Чудиш се с какво да изненадаш любимата? Колко пари имаш? 60 лева? Продължавай да се чудиш... 15 хил. лева? Лесно и чудесно - няма какво да се чудиш, дори може да не си спомняш името на жената - и за нея няма значение, отиваш до магазина ... даже може и да не ходиш - едно обаждане и поръчваш нов автомобил, всичко е наред - любовта в семейството цъфти и връзва ... аа да, не забравяй, ...още

 11. 11) чичата
  изненадайте я анално/ гарантиран оргазъм и ще свикне лесно
 12. 12) Anonymous
  Статията не е цветуща, но поне дава повод за размишления и дано повече мъже се поинтерсуват от темата, защото голяма част имат нужда.Намеците въобще не функционират при тях... аз поне две седмици в сгоден случай повтарях колко ми харесва едно портмоне, което даже видяхме случайно заедно... което би улеснило избора за всеки, който поне малко се вслушва в това, което казвам... накрая получих блузка .....
 13. 13) ТАЯ дет РАЗИРА
  ИСКАМ ДА ВИ КАЖА ЧЕ: ЗА ДА СЕ ЗАРАДВА ЕДНА СРЕДНО СТАТИСТИЧЕСКА ЖЕНА НЕ Е НУЖНО ДА СЕ ХАРЧАТ МИЛИОНИ..... ТЯ БИ СЕ ЗАРАДВАЛА И НА: -ХУБАВА ЧАНТА (20-60 ЛВ), -БОТУШКИ (30-60/70ЛВ), -ВАУЧЕР ЗА МАНИКЮР (10/20-30/40ЛВ), -МАША ИЛИ ПРЕСА ЗА КОСА (ДО 200-300ЛВ-ПО-ХУБАВИТЕ ДЕ), -КОМПЛЕКТ ГРИМОВЕ, -КАЛЪФ ИЛИ СИЛИКОНОВ ГРЪБ ЗА ТЕЛЕФОН (АКО СИ ПАДА)(5-30ЛВ), -ЛЮБОВЕН РОМАН (АКО ИМА ВРЕМЕ ДА ГО ЧЕТЕ), -'REFAN' ПОСТОЯННО ПУСКАТ АРОМАТНИ КОМПЛЕКТИ (ПОЧТИ БЕЗ ПАРИ ,А С ИЗКЛЮЧИТЕЛНО МНОГО АРТИКОЛИ), ИЗОБШТО САМО С ВЛИЗАНЕТО СИ В МОЛА МОЖЕТЕ ДА СИ ОСИГУРИТЕ СТРАХОТНИЯ ПОДАРЪК КОИТО НИТО ЩЕ Е СКЪП, НИТО ЩЕ ВИ КОСТВА ЦЯЛ ДЕН РАЗМИШЛЕНИЯ ВСЕ ПАК ГЛЕДАИТЕ ДА ИЗГЛЕЖДА СКЪПО ДОРИ ...още


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com