Фънки опроверга себе си – Мадона не е недостижима за България

Снимка: авторката

„Изпълнител като Мадона не е лъжица за устата на държава като България“ – това заяви пред e-vestnik шефът на София Мюзик Ентърпрайсис (SME) – Димитър Ковачев-Фънки в интервю през 2007 г. Тогава разговаряхме с него за това (виж тук), че изпълнители като „Ролинг Стоунс“ правят концерти дори в Черна гора, а заобикалят България. Според думите на Фънки тогава, страна като България не може да си позволи звезди от подобен ранг, тъй като няма кой да си купи скъпите билети, няма и достатъчно големи спонсори, за да покрият огромния хонорар на звездите. Организаторът изтъкна и като проблем също, че няма добри условия на стадионите ни, които да поемат техниката, с която идват изпълнители от този ранг.
Година по-късно Фънки опроверга собственото си твърдение, че Мадона в скоро време няма да дойде в България, като сам организира концерта й.

„Невероятно, но факт“, смее се сега на напомнянето на e-vestnik Фънки. Грандиозното шоу на кралицата на поп-музиката ще бъде на 29 август на стадион „Васил Левски“.
„Не удряме тупана“, шегува се той, като си припомни какво бе казал преди време. И подчертава: „Но да не приемаме случващото се за закономерност. Всичко е въпрос на много преговори и добре свършена работа. Аз винаги съм бил повече песимист, отколкото оптимист. Затова, когато се случи нещо такова, съм безкрайно щастлив.“

Турнето „Sticky & Sweet“ на Мадона подобри собствения си рекорд за най-печелившо турне на солов изпълнител. Обиколката спечели 280 млн. долара от продажба на билети. Мадона фигурира в Книгата на рекордите на Гинес като най-печелившата певица, със състояние от 490 млн. долара.
За изискванията на екипа на звездата към организаторите Фънки почти изкрещява: „Безобразно много са, описани в над 40 страници! Но това е нормално, все пак това е Мадона.“

Екипът, който пристига с Мадона е от 250 души. В цифри организацията изглежда така: 3500 аксесоари и дрехи, 36 дизайнера, създали сценичните костюми за турнето, 30 контейнера сценичен гардероб, 28 танцьори и музиканти на сцената, 12 батута за тренировки на Мадона и балета, 69 китари, 10 от които – специално за Мадона.
На въпрос дали след кралицата на попа да очакваме рок-легендите от „Ролинг Стоунс“ в България, Фънки отговори през смях: „Да не прекаляваме!“

Билетите за концерта в София ще се продават от 19 февруари. За терена на стадиона те ще са 100 лева, зона пред сцената – 150, Golden circle (непосредствено до сцената) – 200 лева. За седящите цените ще са съответно 110, 135 и 165 лева. „Шоуто ще бъде уникално“, категоричен е Фънки.

Виж тук интервю с Фънки

Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.