Наградите BRIT 2009 – фотогалерия

Престижните награди за поп музика BRIT 2009 бяха връчени в Лондон. Зрелищното шоу и церемонията откриха U2, които изпълниха на живо първия сингъл от най-новия си албум – Get On Your Boots. На сцената последователно с живи изпълнения излязоха още Coldplay, Duffy, Girls Aloud, Take That, Kings of Lеon, Ting Tings и Estelle.

Британската певица "Дъфи" получи три награди "Брит" - за най-добра британска певица, за пробив на годината и за най-добър албум. Снимка: Ройтерс

Британската певица "Дъфи" получи три награди "Брит" - за най-добра британска певица, за пробив на годината и за най-добър албум. Снимка: РойтерсБоно от групата "U2" изпълнява песента "Get On Your Boots". Това е първият сингъл от предстоящия им нов албум и с него откриха шоуто "Бритс 2009". Снимка: РойтерсАвстралийката Кайли Миноуг пее на връчването на музикалните награди "Брит" в Лондон. Снимка: РойтерсПетте момичета от "Гърлс Ълауд" пеят, облечени в розово, на връчването на наградите "Брит" в Лондон. Снимка: РойтерсКрис Мартин от групата "Колдплей" скача по време на изпълнението си на връчването на музикалните награди "Брит" в Лондон. Групата не успя да спечели нито една от четирите си номинации за награда "Брит". Снимка: РойтерсБританската група "Take That" пее на връчването на музикалните награди "Брит" в Лондон. Снимка: РойтерсАмериканските рокаджии "Кингс ъв Леон" пеят на връчването на наградите "Брит" в Лондон. Групата бе отличена за албум и група от чужбина. Снимка: РойтерсЖенската група "Гърлс Ълауд" спечели награда "Брит" за сингъл на годината с песента "The Promise". Снимка: РойтерсПевицата Флоранс Уелч от групата "Florence and the Machine" приема наградата на критиката. Снимка: Ройтерс "Пет Шоп Бойс" пеят с фронтмена на групата "Дъ Килърс" Брандън Флауърс (в средата) на връчването на музикалните награди "Брит" в Лондон. Снимка: РойтерсЕстел (вляво) пее с "Тинг тингс" на връчването на музикалните награди "Брит" в Лондон. Снимка: Ройтерс


Duffy се оказа кралицата на вечерта, след като спечели три статуетки BRIT – за най-добра британска изпълнителка, пробив на годината и най-важната – албум на годината – Rockferry. При последното си излизане на сцената тя почти се разплака: „Много ви благодаря. Трябваха ми пет години, за да стигна дотук. Свирих песните си по улиците, по спирките и кръчмите, докато някой ме забележи. Затова… дори и късно – много ви благодаря”.

Най-големите губещи тази година се оказаха Coldplay. Въпреки че до момента Viva La Vida е най-продаваният и най-награждаван албум от 2008-а,те не спечелиха в нито една от четирите категории, в които бяха номинирани.

Друга популярна група – Kings of Leon, победи два пъти динозаврите от AC/DC – в категориите за най-добра международна група и най-добър международен албум.

Elbow взеха статуетката за най-добра британска група, Paul Weller бе обявен за най-добър британски изпълнител.

Феновете на Острова чрез телефонно гласуване избраха The Promise на Girls Aloud за най-добър британски сингъл.

Katy Perry се окичи с титлата най-добра международна изпълнителка. Kanye West пък заслужено бе обявен за най-добър международен изпълнител.

Iron Maiden взеха наградата в категорията за най-добро изпълнение на живо, а Florence and The Machine – наградата на критиката.

Награда за цялостен принос в музиката тази година бе връчена на Pet Shop Boys. Те закриха и церемонията с впечатляващ микс от най-големите си хитове.

Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.