www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
неделя, 18 март 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Тодор Славков във „ВИП Брадър” и подвизите на фамилията Живкови

25 Март 2009

 

Какво не можах да кажа в „Голямата уста”*

Тодор Славков сниман от продуцентите на “ВИП Брадър”, преди да влезе в шоуто. Снимка: Нова ТВ

Малък Тошко – с това умалително име наричат внука на Тодор Живков, най-популярният обитател в къщата на „ВИП Брадър”. Мненията за него са разделени, но преобладават симпатиите. По-голямата част от възрастната аудитория на телевизията оценява положително времето на Живков, а на по-младата й е все едно - за нея внукът му е просто екзотика…

Дали помни някой какви ги вършеше ВИП фамилията Живкови в къщата „България”?
Преди 20 години за внука на Живков – Тодор се носеше слух, споделян само на 4 очи, че е изнасилил момиче. Никой не смееше да го коментира. Никой обаче дори не го е подлагал на съмнение. Неговият чичо Владимир Живков вече се беше прочул с алкохолни и сексуални подвизи. При напиване стигаше до буйства, мълвата говореше, че при пиянство отхапал бузата на едно момиче, което по-късно е било изселено от София и обезщетено, да не се разчува.

Тогава нямаше жълти вестници, никой не съобщаваше светски новини за височайшата фамилия. Затова слуховете бяха ужасяващи. Но няма дим без огън. Днес може да се пише всичко. Но за тогавашните подвизи на Владимир Живков се разказва не само в жълтите вестници. Буйният му алкохолен нрав е описан в документални книги на хора от службите. В мемоарната си книга „Шести отдел” бившият началник на отдел в Шесто управление на ДС Димитър Иванов разказва подробно какво се е случило с двама приятели на Владимир Живков – един архитект и един барман. Те били първо предупредени от службите да странят от приятеля си Владимир - някой трябвало да го отнесе заради постоянните му пиянства и буйства. Най-пострадал барманът – след разкарване по затвори и арести го пратили в Белене, при най-лошия режим.

Сега осиновената дъщеря и внучка на Живков - Жени (заради нея беше променен тогавашният закон, за да може дядото да осинови внучката си) е уважавана депутатка, дизайнерка. Неотдавна се изказа в студиото на Венета Райкова как преживявала с мизерна заплата в началото на 90-те години. Как започнала с плетене на пуловери. Умилително. Симпатична, като брат си. Но това ли е истината?

Жени Живкова в студиото на Венета Райкова неотдавна разказа колко скромно е живяла. Снимка: Нова ТВ

Преди година издателство „Труд” пусна документалната книга на ревизора Кирил Лалов. Той е бил натоварен като дългогодишен експерт, начело на екип от стотици други ревизори, да провери доходите и сметките на фамилията Живков, във връзка с прочутото дело Номер 1 (и във връзка с още няколко големи дела - до номер 4), около което доста се шумеше през 1990-1994 г. Някои цифри в тази книга са потресаващи.

Само за периода 1985-1989 г. т. нар. УБО (Управление за безопасност и охрана – V управление на ДС – който се е грижил за фамилията) е похарчило за Жени Живкова 467 900 лв. – това са успели да установят хората на Лалов при проверките. В тези разходи влизат предоставена валута за пътувания в чужбина, за строителство на вили (което по онова време е 20 пъти по-евтино от сега), за подаръци, автомобили, и (!) плетачна машина за 18 000 лв. Сега изглежда смешно, но тогава 18 000 лв. струваше тристаен апартамент, за който се чакаше с регистрации, комисии и т. н. по 15-20 години. Горе-долу толкова се чакаше и за купуване на автомобил лада – най-луксозната за онова време кола. По това време непълнолетната Жени Живкова се возеше на бял мерцедес и живееше в новопостроена 3-етажна къща с вид на резиденция срещу Докторската градина.

Никой не може да сметне днес каква е стойността на тези 467 000 лв., взети от данъкоплатеца и похарчени за Жени. Но жилищата и вилите, в които живеят членовете на фамилията Живков, сега струват милиони. Простосмъртният българин не можеше да си купи жилище или да си построи където си иска, камо ли в представителен квартал. Друга една обитателка на къщата на “ВИП Брадър” 3, Аня Пенчева, през 80-те години е получила апартамент лично от Тодор Живков. Яви се като свидетелка по делото му през 1992 г. и му благодари пред съдиите, дори го целуна. Да, тя наистина трябва да е благодарна. Тогава жилище се получаваше с много унижения и ходене по мъките.

Тодор Славков в една от игрите в къщата на “ВИП Брадър”. Снимка: Нова ТВ

По данните на цитираната ревизия, за последните 5 години от царуването на Живков, УБО е доставило на фамилията 6 автомобила и 2 мотоциклета западни марки на занижени цени и без мито. По онова време вносът на западни коли в България се облага с 200 процента мито, с което на практика е забранен. Ограниченията, в които живее всеки българин, не важат за Живкови. За Владимир за същия период са похарчени 356 800 лв. Голяма част от сумата – за валута при пътувания в чужбина. По това време пълзят слухове, че Владко играе по казината в Монте Карло. Доколко е вярно, никой не може да докаже. Но това става във време, когато обикновеният българин живееше като в затвор, ограничен с изходни визи, без да може да купува валута, ако случайно го пуснат да пътува в чужбина.

За героя от „ВИП Брадър” Тодор Славков няма данни за харчовете в книгата. Отбелязано е само, че УБО му е доставило музикална хай-фи уредба, каквато тогава не се е продавала и във валутните магазини “Кореком”. Сега той ще спечели много повече от участието си във “ВИП Брадър” (според жълтите вестници хонорарът му е между 100 000 и 250 000 лв.). Но това, все пак, не са пари от данъкоплатците - той просто капитализира името на дядо си.

За шумния процес за изнасилване срещу него е изписано много. Съден, оправдан, пак съден, лежи последователно 8 месеца в швейцарски затвор (където го задържат, докато учи) и 13 месеца в български затвор. Общественото мнение го оправдава – бил жертва на клевета от момиче, което използва смяната на 10 ноември и предявява обвинения за случка отпреди година и половина. Дали е така наистина? По времето на Живков беше практически невъзможно момиче да отиде в милицията и да каже – мен ме изнасилиха внукът на Живков и двама негови приятели. Моментално ще я обявят за луда.

Официален портрет на Тодор Живков от 80-те години.

За случая се носеше мълва, че бащата на жертвата – телефонен техник, използвал повреда в телефоните на посолството на Великобритания, за да връчи там лично писмо, в което е описан случаят с дъщеря му. В медиите през 90-те години излязоха куп публикации, които оправдават Тодор Славков и косвено обвиняват жертвата в леко поведение. Публикуваха дори неин дневник, в който тя с кодови думи е записвала в кой ден с кого е спала. Тя отрече, че е писала такъв дневник (нещо лесно за доказване), но настроенията срещу нея вече бяха налице.

Обедняването и беззаконията в новото време обърнаха настроенията в полза на фамилията Живков. От омразния човек, чиято смяна на 10 ноември народът посрещна с ликуване, той стана симпатичен старец, признат за голям държавник, по чието време се е живяло добре.

Чудно, дали хората които го харесват, биха приели сега, примерно президентът Първанов да назначи, както Тодор Живков, дъщеря си за министър на културата, синът си за шеф в същото министерство, зет си за шеф на БНТ, шуреят си - за зам.-министър на здравеопазването и шеф на Медицинска академия и т. н. - безброй роднини и приближени на фамилията бяха на т. нар. отговорни постове. Иван Славков, например, освен шеф на БНТ, заемаше още поне 5 поста едновременно - член на ЦК на БКП, зам.-председател на тогавашната телевизионна организация на бившите соц.-страни, председател на Клуба на младата художествено-творческа интелигенция, шеф на дружеството на филателистите и нумизматите, главен редактор на сп. “Българско фото”… После пое и Българския олимпийски комитет, за да стане член на МОК - пожизнен пост, независещ от българските власти. Но, както се видя, беше изхвърлен оттам, без много да се церемонят с него.

Тодор Живков в края на живота си от омразен и омръзнал държавник с 33-годишна еднолична власт, се радваше на симпатизанти. Тази снимка стана особено популярна заради присъствието в кадър на Бойко Борисов, тогава охрана на бившия президент.

В сегашни условия такава семейственост на един президент или премиер е немислима. Оказва се, че това, което сега хората смятат за недопустимо, за Живков приемат като нормално. Целият този разгул на едноличната му власт ставаше във време на комунизъм - изключителна строгост, ограничения в разходите, пазарни дефицити, лишения, на които бяха подлагани обикновените хора и над всичко това - лозунгите за социална справедливост.

Сега има непоносимост към забогателите, но, изглежда, хората са благосклонни към харчовете на тогавашната върхушка… Висшият ешелон на властта тогава имаше специално снабдяване с храни и стоки, което се прояви особено уродливо след аварията в Чернобил. Тогава в правителствения хотел Рила са докарани храни от други континенти, за да се избегне замърсяването, докато за пред обществото се съобщават успокоителни новини, че замърсяването е в границите на нормалното, всичко е под контрол и може да се консумира млякото, месото и т. н.

Самият Живков се оказа първият социалистически милионер от издаването на своите речи и доклади, писани от екипи от хора - това е установила ревизията на Кирил Лалов и екипът му. Само през 80-те години Живков е взел хонорари над 1,2 млн. лева, много често без да се облагат с данъци, само разходен касов ордер. По подобен начин през 30-те години Хитлер е забогатял от преиздаването на своята книга “Моята борба” - библията на националсоциалистите. 1,2 милиона лева в онези времена бяха колосална сума, ако се измери в тогавашните цени на недвижими имоти, сега е приблизително 10 млн. евро. Все едно са откраднати от държавата (издателствата отделно са понесли загуби от над 2 млн. лева от издаването на съчиненията му).

Това, че сега крадците са повече, не оправдава тогавашния крадец, още повече във време на строгост на законите, когато се влизаше в затвора за най-дребно провинение. (И една забележка - сред крадците сега в първите редици пак се мяркат приближени на върхушката на тогавашната власт).
За т. нар. Тато може да се коментира дълго, в края на режима му държавата беше във фактически фалит, а той, осъзнал фалита, обяви социализма за “едно недоносче”… Но това е друга тема.

Критиците на Живков, които го отричат, не са само хора като Кошлуков. Комунисти също са критикували властта му и са били репресирани. Навремето генерал Цвятко Анев, който е лежал в затвора за опит за преврат, каза пред мен - “При социализма беше добре не благодарение на Живков, а въпреки него”.

Приказките за скромността на Живков и фамилията му са просто една голяма илюзия. По-точно лъжа, с която се приспиват симпатизантите по онова време. Човек идеализира миналото, спомня си хубавото - безгрижно време, в което нямаше отговорност. Над всички имаше една власт, която мислеше за всичко. Едни “те”, които спират и пускат тока, повишават цените, пускат банани, маратонки или бира “Загорка”…

Дълго трябва да се изучава този феномен на паметта. Споровете как е било при соц-а няма скоро да затихнат.

—————————–

* б. а. - В понеделник вечер бях поканен в “Голямата уста”, предаването, което коментира затворените в къщата на “ВИП Брадър”, за да кажа няколко думи за Тодор Славков и фамилията Живкови. Характерът на предаването е такъв, че нямаше как да се каже много по темата, а и водещата Камелия не прояви специален интерес към нея. Затова нахвърлях тук тези мисли по повод присъствието на Тодор Славков във “ВИП Брадър”.
Етикет: , , , , ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.

Страници: « 1 2 [3]

 1. 101) Станимир
  Абе пиленце пьрво никога не е имало комунизьм а социелизьм . Комунизмьт е доста висша форма при която хората не са готови психи4ески . Все ощте неможем да си представим с-ма без пари4на единица . Ощте не сме дорасли . Но Ванга е казал 4е това щте стане след 50 60 години . Аиде пиленце много поздрави на сел4овците у София !
 2. 102) чичата
  от години питам и няма човек който да ми обясни, какво е това нещо вмро/ тук от някакви неправилно изговарящи думите писатели преди мен, почвам да връзвам че: в=ванче; м=михайлов; р=радко; остава да натъманя и о-то, но може и да бъркам, защото има едни дето се дърпат и им викат омо с о, което е някакво недоразумение, предполагам като сърбомански диалект/ ако искате да имате нещо общо с българия, елате и ще ви изпитам да ми кажете наизуст: аз съм българче, жив е той жив е, стани стани юнак балкански, вятър ечи балкан стене, боят настана, химна, една българска ...още

 3. 103) Зрител 007
  Тодор Славков е копие на баща си - Иван Славков. Не само физически все повече прилича на него, но и по поведение - алкохол и безпардонно държание, лишен от елементарен морал. Има съмочувствие на "звезда".... Обаче кой му дава зелника (200 000 лв. хонорар за участие в това тъпо шоу!?)
 4. 104) чичата
  завист ли те дави ,именитий зрителю
 5. 105) фен
  Каква завист ще го дави човека, бе чича. Славков баща и син една стотинка не са дали за блягородна кауза. Какво ги правят тия пари - ядат, хойкат, лигавят маците и ... серат. Единствената що годе стока от това семейство беше покойната Людмила, обаче КГБ я удуши и тя, горката, си отиде безвреме.
 6. 106) чичата
  не наричай дрогата кгб, сине/ чекато е начин на мислене
 7. 107) SK до Ванчо
  А, като си говорим за икономика, комунистите не са ли експлоатирали хората като са ги карали да работят за жълти стотинки?!
  Ванчо явно ти не си съвременник на комунистическия режим. Използваш такова минало време, с което явно преразказваш. Затова правиш и грешка. В България хората получаваха в пари и придобивки много повече от поне 40% от населението на най-богатата страна. 40% от населението в Америка е без иншуранс за здраве. Иншурансът за здраве струва много пари. В България дори и тези които не работеха, като студенти, хронично болни, и пр., можеха да си го позволят. Не само иншуранс за здраве
  ...още

 8. 108) SK
  Ванчо, на въпроса защо хората при комунизма искаха да бягат, отговорът е сходен с отговора на въпроса: Защо комунизма пропадна. Дали защото той беше лош или хората бяха лоши? Ако погледнеш кой свали комунизма, ще видиш че това са мутри които ограбиха страната за нула време. С други думи най-лошите от народа проникнаха в партията извършиха преврат свалиха комунизма и с помощта на съществуващата организация ограбиха страната. Така че отговора ми е следния: най-лошите, тези които свалиха комунизма докопаха високи постове в партията, а останалата част от населението, които не можаха мечтаеха за бягство. Защо обаче въпреки управлението в последните ...още

 9. 109) Anonymous
  SK, сън не спиш и все комунизмът ти е в мислите. Е, писна ни от вашия комунизъм, от вашата Партия, и от добрите ви партийци, и от лошите. И знаеш ли какво е лекарството - масов разстрел на всички партийци.
 10. 110) Станимир
  СК така е социелизма пада по ред при4ини , но наи - голямата е ал4ността на хората и си го полу4иха 10 % сврухбогати и 90 гладни :)
 11. 111) Anonymous
  110, надяваме се да си между десетте процента свръхбогати.
 12. 112) Anonymous
 13. 113) Роси
  Искам да попитам зашо в рекламата за дарения вече не пише 400 000 лв а 300 000!?
 14. 114) Anonymous
  При соца държавата беше строго етажирана във вид на пирамида със точно определени места по етажите.Другарчетата,докдпали се до местата живееха според ранга.Разгулът и той беше според мястото.Но поне тези, които бяха по-долу от секретар на райком не можеха да крадат безконтролно.А сега от кварталния бандит до този от национално равнище живеят крадат безнаказано, щом обслужват управниците.Няма съд,няма полиция,няма държава.Криминални типове се обявяват за бизнесмени.Народът умира не толкова бавно,умира мъчително.И човешката памет е по-склонна да запомни доброто, затова при този непоносим живот забравя за изродствата на соца.Наглите кретени от живковата фамилия просто не си заслужава да ги коментирам.
 15. 115) Anonymous
  Малък Тошко!?От него смърди на пот и бира.И ми го представят за ВИП.Хора,не пращайте СМС-си,защото 15-20% от дарените суми може би ще отидат за оповестените намерения.Другото е за сценария,организацията и функционирането на цялата тази глупотевина с особено яките хонорари за безброй тутманици.
 16. 116) Anonymous
  С поведението си ще направи Кристияна любимка на хората.
 17. 117) Nekonventsionalen
  Нямам нищо против този човек,определям го като посредствено тарикатче,израснало изцяло като г о т о в а н е ц ,а другите от фамилията му...са си негови роднини и той с право ги защищава. Добре е,че времето на такива като дядо му си е отминало иначе вижте евентуалния му наследник-те се онаследяват вече като в монархиите.Не че и монарха е нещо повече-същата кратуна се оказа...
 18. 118) наблюдател
  Долу фамилията ЖИВКОВИ във всичките й разновидности и възрасти!!!
 19. 119) Anonymous
  Учудващо е,че е толкова невъзпинан.Имал е възможност да научи много повече.
 20. 120) Станимир
  - Учудващто е че е толкова невьзпитан . Абе ти си много навен бе човек тая София ти е размьтила главата !
 21. 121) Жоржи Ганчев
  На Балкански полуостров живее един много малък но много прост народ.
 22. 122) хахахах
  Този народ не беше прост, преди да го яхне за 33 години правешкият хитрец и простак.
 23. 123) каква помия
  Тия реалита които вървят на екрана в момента са насочени към много проста аудитория с цел да получеват повече смс .Сценаристите маниполират всичко и това се осеща. Всичко е целонасочено и дразнещо.
 24. 124) до хаховеца,изперкалия
  Хаховец,за такива като тебе и за такъв народ като нашия - само комунизъм,Белене,яко бачкане за 100 лева,никаква свобода,никакви избори и натискане с вилата към черната земя.Не разбираш ли че не заслужаваме нито свободата,нито паспорти,нито цениме демокрацията,никой не бачка в тая шибана държава а младежите искат да стават мутри и проститутки.Затова твърдя че комунизма беше най-походящият строй за тоя калпав народ,и затова само с помоща на камшика може да постигне някактв напредък.Ако можеш ме опровргай.
 25. 125) хахахах
  124), хахахах, дядка, ще ме умориш от смях. Леле че ми се пукне коремът от веселба. Не е ли мреме да гушнеш босилека и да се озовеш в комунистическите селения, а, хахахах!
 26. 126) Anonymous
  124=динозавър.
 27. 127) GIG 80 до 124
  20 години гледаме как съграденото от нашите ръце се разпилява и ограбва.Но ще дойде ден когато нещата ще се променят.Ще ги променят образованите и културни българи от следващото поколение.Ако не бъде унищожена дотогава България от такива безпросветни чалгаджии и мързеливци като сегашните пишман българи.Никакво чувство за национална принадблежност,ниска култура,големи претенции,много празни приказки и никакви дела,и мързел,мързел и пак мързел - ето това е днешното вредно поколение.За щастие,такива като ха..ха.ховеца отминават в безвремието безследно и на тяхно място идват новите необременени и талантливи българи.В тях ни е надеждата.
 28. 128) хахахах
  GIG 80, освен да гледащ, друго можеш ли да правиш? Какво си съградил, та ти да го разпиляли и ограбили?
 29. 129) Добавка хахахах
  Вместо да се вайкаш в деня на изборите не ходи за гъби.
 30. 130) Anonymous
  Мухоморка си ти,ХА...ХА...ХОВЕЦ.
 31. 131) хахахах
  130, по-лошо - арсеник.
 32. 132) бг
  отвратителен е този малък тошко!гнусен дебел шопар.
 33. 133) хахахах
  да ама... имал късмет да се роди в семейството.
 34. 134) Тошко е пич!
  Това е мнението за него,което непрекъснато насаждат сценаристите чрез Ники Кънчев. Нека Тошко-пича каже какво е сътворил със собственни ръце! Стига богославяния с чужди заслуги, ако тези на баща му и дядо му, могат да се нарекат заслуги!
 35. 135) Anonymous
 36. 136) Anonymous
 37. 137) хахахахахах
  Видяхте ли правнучката на Тато, много е грозно детето, мяза на макак, хахахаах
 38. 138) анти
  Самият факт ,че Тодор Славков е вътре е гавра. Какъв ВИП е той? Пияндурник, невъзпитан, шут, простак. Ами какво да прави човека? Едното е наследил от баща си- пиенето и тъпите майтапи, ама всичко при него е членоразделно.А простащината и първенющината от дядо си. Ако навремето Живков беше го сполетяла съдбата на Чаушеско сега малък Тошко щеше да е по-нисък от тревата, а сестра му нямаше да е в парламента. Тези сценаристи са извратени копелета- внука на човека заради който хиляди са лежали по лагерите и са избити с негово знание и благословия, този внук няма моралното право да е ...още

 39. 139) явопицф
  На тия лайнца всичко им се позволяваше! И все пак НРБ беше държава.
 40. 140) Кой сте вие, другарю Марковски?
  [...] Да, за вас става въпрос. Вени Марковки. Интернет-пионерчето. Интересчия с неизяснен произход. Отроче от виден партизански род. Роден е в Скопие, защото родителите му се македонеели – такива били времената. И той като кака си Жени Живкова е осиновен от дядо си, известния едноименен партизански писател, с цел използуване на придобивките на активните борци (според тогавашните закони валидни до 2-о коляно, а не както повечето хора смятат до 3-то). Не е ясно дали това е причината, но пък родословието му е следствие да стане първо другарче на пияния ВИП, Тошко Славков, от това приятелство са и парите за развитие ...още

 41. 141) Кой сте вие, другарю Марковски?
  [...] Да, за вас става въпрос. Вени Марковки. Интернет-пионерчето. Интересчия с неизяснен произход. Отроче от виден партизански род. Роден в Скопие, защото родителите му се македонеели – такива били времената. И той като кака си Жени Живкова е осиновен от дядо си, известния едноименен партизански писател, с цел използуване на придобивките на активните борци (според тогавашните закони валидни до 2-о коляно, а не както повечето хора смятат до 3-то). Не е ясно дали това е причината, но пък родословието му е следствие да стане първо другарче на пияния ВИП, Тошко Славков, от това приятелство са и парите за развитие на ...още

 42. 142) чичата
  македонците са две породи българи; едните се дърпат и показват трудова книжка, че са работили на алексмакедонски в яхъра - по същество титови прагматици; от другите по-българи няма; нещо като божидим/ марковси е издънка на оня титан на македонското слово с аспирации към управлението на българската държава, който сътвори култовото изречение: тито и лазо да ми ядат газот/ българия го вписа в съкровищницата на македонското си наследство/ всеки има право да се определя за какъвто ще/ това е твърде хуманна практика изискваща определен интелект/ по балканите това се разбира по твърде особен начин/ тук и педераст да си, правиш нещо ...още

 43. 143) Anonymous
  ще му дам една държва с бухалка - живи да не сте
 44. 144) Вени Марковски
  [...] Да, за вас става въпрос. Вени Марковки. Интернет-пионерчето. Интересчия с неизяснен произход. Отроче от виден партизански род. Роден в Скопие, защото родителите му се македончели – такива били времената. И той като кака си Жени Живкова е осиновен от дядо си, известния едноименен партизански писател, с цел използуване на придобивките на активните борци (според тогавашните закони валидни до 2-о коляно, а не както повечето хора смятат до 3-то). Не е ясно дали това е причината, но пък родословието му е следствие да стане първо другарче на пияния ВИП Тошко Славков, от това приятелство са и парите за развитие на ...още

 45. 145) Distel
  Изчетох "мъдрите" мисли обилно споделени тук и стигнах до следното заключение: ПРОСТ НАРОД - СЛАБА ДЪРЖАВА!
 46. 146) No kidding, please!
  Тази фамилия, нейната партия, и онези ,който бяха на народната софра и изсмукваха ресурсецът и кръвчицата народни винаги ще намират фенове- измикяри, които са използвали измикярството и мижитурството и също са се блажили, както и гладкомозъчни дебили, които са мързелували в онова безвремие.Назначените за капиталисти също се обиждат на проглеждането на множеството, но...всичко тече.

Страници: « 1 2 [3]


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com