www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
неделя, 18 март 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Цитат в десетката: Випаджии 2 – 10 ноември ли?

3 Април 2009

 

Тодор Славков в една от игрите в къщата на “ВИП Брадър”. Снимка: Нова ТВ

Реабилитацията на комунистическия режим в милото ни общество тече все по-откровено, арогантно и агресивно. Самите “бивши” напуснаха ъглите, в които засрамено и за кратко се бяха притаили, полекичка се приплъзнаха, в началото на малки групички, после по клубове по интереси и докато ние чоплехме сеирджийски слънчоглед или аплодирахме фалшиви демократи, те - фигурите на социализЪма, изпълзяха като плъхове от абонатните станции, за да се настанят на старите си или съседни им места, добре прeтопляни от брадатите им сини градски.

Саморазпускането на читавите елементи от десницата и самодемаскирането на уморените да се правят на демократи “десни” болшевици ускори този процес на реабилитация – тя се разпръсква по всякакви канали и медийни честоти, обзема поетапно квадратче след квадратче от координатната ни система и скоро вероятно предстои връщането на 9 септември като официален национален празник.

Едно от тези квадратчета, в което реабилитацията реши тия дни да се пробва, е благотворителността с мирис на смрад (или смрад с мирис на благотворене) Вип Брадър 3. Самият факт, че едно нещастно впиянчено същество, съдено (и оправдано, естествено) за изнасилване, желаещо по абсурден начин да бъде баща си - харизматичното леке Иван Славков, но лишен от неговите някогашни “плейбойство”, самоирония и ретбътлъровско самочувствие, и останал само леке, карикатура на карикатурата – фактът, че това момче е цанено да бъде сред много важните персони на днешната България, се мери по арогантност с поведението на това момче.

Смесените чувства, които голяма част от нас изпитват към казуса “медиците в Либия” и към самите медици, са на път, благодарение на внука на големия приятел на Кадафи, да се разсеят, за да кристализира единствено съчувствието към Кристиана Вълчева, която вечер след вечер посреща с усмивка потоците от обиди, нападки и необяснима самозареждаща се агресия на Тодор Славков към скромната й, но обстоятелствено калена личност. Трудно е да се каже, че тези потоци срещат някакви бентове по пътя си – съквартирантите или се покриват, или се обаждат с по някое “стига де, Тошко, какво ти е направила жената” - лидерът, макар и самозван, а и пиян, бива ли да се дърпа за опашката? Ами ако вземе, та скочи и разпердушини готиния ти имидж – я на секс символ (а те са толкоз символи в къщата, че секс не остана…), я на цивилизован, по американски възпитан политик, я на фолк или подиумна икона.

Това, колкото да не е без хич, вяло и свенливо обаждане, когато дама на възраст бива безпричинно и системно тормозена от вдебилен келеш, действа разстройващо. И говори ужасно много за малкия хал – този в Къщата, както и за големия ни хал. Защото това момче не е просто келеш - около него се стеле аурата на дядо му. Нея виждат съквартирантите, на нея реагират уплашените им, случайни слави, пред нея се строяват инстиктите им на слуги, роби, функции, дребни, обикновени хора. И няма 10 ноември. 10 ноември не е дошъл. Пронизани сме всички ние, които сме го гледали “на живо” по телевизията, пронизани сме от Тодор Живков, от комунизъм, от лъжа, от страх, от апатия. Дали когато и последният от нас, който е махал с балонче и е скандирал “веч-на-сла-ва”, си отиде от тая земя, на нея ще растат свободни хора? На това остава да се надяваме.

От в. Култура
Етикет: , , , , ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.
 1. 1) 123
  По-глупава и истерична статия от тази не бях чела доста отдавна. Какви са тези изводи, които вади накрая за сянката на Т. Живков, не мога да разбера. Малкият Тошко е просто един келеш и толкова. Какъв комунизъм, какви пет лева, бе госпожо?
 2. 2) FIRST 2
  Много правдива и смела статия.Чаках я.Надявах се че ще се появи.Мислех си:Бе мама ну стара,аз ли съм се повредил вече,защо този ВИП Брадър и главните му герои решително не ми харесват.И защо, на повечето българи им харесват?Пияният внук,"славеят" Азис,който в ефир разправяше как са го оправяли отзад с подробности,сърбина Саша - подходяща компания на жалкият Тодор младши - питах се това ли е днешният български ВИП(вери импортант пърсънт - особено важни персони).Силно се зарадвах когато разбрах че не съм единственият,който не смята горните персонажи за ВИП на горката БЪЛГАРИЯ.Браво на девойката.Смело и правдиво.
 3. 3) Anonymous
  Статията е смела, но и много злостна. Харесва ми противостоенето на тези пиман "особено важни личности", но обидите поставят авторката на тяхното ниво.
 4. 4) Anonymous
  Точно така, ние чоплехме семки, а те си припомняха, че "Властта с кръв са я взели, с кръв ще я дадат". И чакат удобен момент. И не са глупави. Бързат бавно. Днес ще възобновят някой паметник за тяхното минало. Утре ще възстановят "активните" борци. След това ще започнат да говорят за величието на техните величия - Тарабата Димитров, Змията Коларов и разбира се - Тошко-Галошко, полулегалния, целопроводниковия, закърпеното чорапче, патриотина, който само два пъти се е опитвал да ни направи 16-та република. Междувременно паралелно лижем леко (засега) ректалиите руски, като същевременно намразваме пак всичко западно. Скоро ще се извиси глас ...още

 5. 5) чичата
  авторката и форумците,нарушавате правилата на форума и рискувате вездесъщия да ви го натресе
 6. 6) john
  Хубава статия, и точно написана. Но си мисля, че поредната криза докарана от комунистите ще ги измете от политиката завинаги. Ще останат техните креатури дпс-батман-болен-ковачки-гоце, но бсп(като партия) ще се прости и с малкото си останали избиратели. А без партията-майка тодор славков и сие нямат много шансове. Новото поколение продукти на "червената измама" са безкрупулни и алчни капиталисти, даже феодали. Нямат никакви сантименти за времето преди 10-ти, нито пък им пука за изтърсаците на правешкото прасе. Това в момента са последните издихания на бившата номенклатура.
 7. 7) Ентропия
  Да си представим за миг, че тоталитаризмът не се беше сгромолясъл. И както имаше склонност към онаследяване по права линия на пестола на генерален секретар (както в северна Корея например)и най вероятно сега това нещо Тошко балкански щеше да ни управлява още 40 години ... честито
 8. 8) Anonymous
  Опазил ни господ - по добре Азис да ми квичи с педераския си глас
 9. 9) чичата
  7-ми, , че нали пак тошко те кара да го гледаш, значи те управлява
 10. 10) ziguli
  Не знам защо се занимавате с този дебил,достоен потомък на дедите си.Ако се беше родил на село,в семейство на кооператори,какво щеше да е сега?Нали учи три години в първи курс в Швейцария.Не си губете времето с т.н.ВИП персони.Хеле пък с това едноклетъчно.
 11. 11) vale trefa
  Чухте ли вица, който Сашо Диков каза някъде? Какво щеше да е, ако не беше дошъл 10-ти ноември? Внучката на Тодор Живков щеше да е депутат, внукът на Борис Велчев - главен прокурор, а синът на Станишев - министър председател! Ама вие за каква реставрация говорите - всичко си е на мястото, където щеше да бъде. Я по-добре да се замислим как не бива да бъде и да си го направим.
 12. 12) Unconventional
  Тъкмо се бяхме вгледали в Европейската "работна обиколколка" на Президент Обама и хоп тъп виц за някакви граничари,милиционери и VIP-аджии...егати и Обществените приоритети и борбата срещу тях,егати...
 13. 13) Anonymous
  Абе я си го заври твоят президент Обама знаеш къде.Изобщо не ни интерсува.
 14. 14) хачу
  13, а ти си заври малкия Тошко, където намериш за най-добре.
 15. 15) 007
  Проблемът не е в личността на Т. Славков, или на останалите пишман ВИПове. По - отвратителното е, че с една благородна кауза се прикрива печеленето на пари от Нова ТВ и Олд Скул, в което само по себе си няма нищо лошо. Немислимо е те да продуцират и показват предаването от алтруистични подбуди. Така че като пускате есемсите, добре си помислете на кого помагате - на сираците, или на Силва Зурлева и Нико Тупарев. Всички участници, включително и Андрей Слабаков, се компрометираха, защото участват в омерзителна спекула с нещастието на сираците.
 16. 16) 008
  Е, горният ми ползва псевдонима или аз съм ползвал неговия преди, без да зная. Обаче подкрепям коментара му. Нито един есемес за Зурлата и сие! Купете две вафли и ги занесет в сирашки дом, ето това е по-добре, отколкото да пълним гушата на аткачалки с етикет ВИП.
 17. 17) Anonymous
  Нещо друго има, много лошо за сираците. Тези пари ще отидат за материални принадлежностти (храна, дрехи, широкоекранни LCD-телевизори), но дали ще се заеме някой да осигури образование на тези деца, и то не само на най-талантливи. Да напрви училище, в което те да получат знания, с който да имат възможност да се препитават, след това. И не само заради тях, разбира се, но и заради деца на бедни родители, без възножност да учат в голям град. И дали някой, ще се сети да задели пари за издръжка на токова учреждение, а не да го остави на държавата, пък после да ...още

 18. 18) Фавля
  С меламин ли?
 19. 19) ванито
  На мен ми хареса ТОШО,ВИНОВНИК да гледам този вип'БРАДЬР',а на когото не му харесва зашто го гледа,нали не е комунист/аз никога не сьм била и не сьм комунист/.А КАКЬВ Е БИЛ Т.ЖИВКОВ Е ЛИЧНО НЕГОВ ПРОБЛЕМ,А НЕ Е НА ТОШО!!!!!!!!


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com