www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
неделя, 18 март 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Део – изненада във ВИП Брадър. Защото прекалиха с агитацията за Мария Гроздева

 

11 Май 2009

 

Победата на Део във “ВИП Брадър” 3 изглежда изненада, при това приятна. Сценаристите на шоуто някак преиграха с подкрепата за Мария Гроздева. В агитацията за нея бяха включени деца, кучета и Лили Иванова. Въпреки че участието на т. нар. прима на българската естрада беше представено като приятелство между нея и шампионката по стрелба, зрителят усети, че импровизираният концерт на певицата май е платено шоу. Гроздева започна да й говори на вие, сякаш я виждаше за пръв път на живо. Запалянковците по “Биг Брадър”, които по традиция се съмняват за манипулации при избора на победителя още от предишни издания на шоуто, изглежда се подразниха от толкова мощна подкрепа за един от участниците.

Део, въпреки цинизмите, които ръсеше в шоуто, не остави неприятни впечатления, защото не демонстрираше нахаканост и високо самочувствие. Изглеждаше искрен, за каквото и да говореше, и неуверен. А това повече се харесва от превзетостта и самочувствието на повечето участници. Освен това Део имаше подкрепа сред по-младата аудитория, която е по-склонна да праща есемеси, отколкото симпатизантите на Лили Иванова от по-възрастното поколение.

Същевременно има и друга версия – “Момчето на Нико Тупарев” беше изтикано до финала. Така се коментира зад кулисите в телевизионните среди. Трудно е да се каже доколко манипулации могат да решат гласуването. По принцип цялото шоу е една манипулация. Но хватките в подкрепа на един или друг участник често са непредвидими и могат да постигнат обратен ефект. Нещо подобно е и в политиката – комбинациите често се обръщат срещу тези, които ги замислят.

Но от цялата дандания “ВИП Брадър” 3 остана лош вкус в устата. Няма как да скриеш, че затрогващите призиви за подкрепа на благородни каузи са само параван за печалби.

И хленчовете да помогнем на страдащите бяха съчетани с постоянни обвинения към държавата, която не се грижи за сираците, за инвалидите и т. н. Но в цивилизования свят това не е грижа само на държавата. Безброй организации, фондации и доброволци са ангажирани с тази дейност. Без да вдигат шум и да се правят на герои в поза на благотворители. Но тук, по традиция от социализма, всички чакат от държавата и обвиняват нея. Слава Богу, и у нас вече има хора и организации, които са се посветили на благотворителността. Може би щеше да е по-полезно шоуто да покаже някои от тях с какво се занимават.
Етикет: , , ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.
 1. 1) Anonymous
  Вотът е бил манипулиран! Ако не беше, щеше да спечели принц Славков и само той!
 2. 2) Съмняваща се
  Не знам, не знам дали е изненада Део... Не гледах плътно целия финален цирк вчера, но включих когато главни редакторки задаваха въпроси на двамата финалисти (не беше обявен край на гласуването още). В.Г. попита нещо Мария Г. с обръщение от сорта "ти, която си втора...". Настъпи смут и Н. К. се обади - "ама как така втора, ти откъде знаеш, хората ще си помислят, че е нагласено...". (Цитирам по памет.)
 3. 3) FIRST 2 към 1
  Внука на тато ли?Тоя ли безмозъчен пияница ти е идола в живота?Ако дядо му можеше да види как внука Тодор играе шут по телевизията и изпива по 700 бири,щеше да се обърне е гроба.На бащата Славков обаче не му пука,защото и той е като своето отроче - пияница,курвар и без капка срам или морал.
 4. 4) проскубан
  Принц Славков не ми е идол в живота, даже ми се повръща от това, че по пиянството и простотията заприличвам на него. Освен това, нямам перспектива в живота. В последно време не пия активно но вчера вкарах половин шише ракия и две бири. Финала на шоуто слава богу изпуснах. Лили Иванова в подкрепа на оная дето изявява желание да сере на хората в устата щеше да ми дойде в повече. Изобщо, пълна порнография.
 5. 5) чичата
  за в бъдеще есемес-телевизионният бизнес ще се реализира, все повече, чрез раздаване на безплатни телефони и карти на циганското население/ после нещата ще прерастнат в парламентарно и всякакво друго гласуване, пак чрез раздаване на подобни бонуси/ накрая глобъл и м-тел ще си разделят партиите
 6. 6) aladin13
  ВСИЧКО НИ Е НАРЕД, КАЗАНО "ЧЕСТНО"...!!ПРОСТАШКА "НАЦИОНАЛНА" НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ,ЗА ПРОСТ НАРОД И ЗАБАВЛЕНИЯТА "ЕВТИНИ" И ШУМНИ,ЗА ДА ПРИТЪПЯТ ЛИПСАТА НА ОСНОВНИТЕ МОРАЛНИ ЦЕННОСТИ...."ПЛЮЛ СЪМ В ТАЯ ОРИСИЯ...ДИЙ ВОЛЕ, ДИЙ!!"


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com