www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
петък, 20 април 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Как Шейтана чете Корана

27 Май 2009

 

Иво Инджев

Дори и когато иска да ни каже „ нещо мило” Доган се опитва да ни съобщи за своята историческа значимост, за което очаква да сме му благодарни. За пореден път, сега и в рамките на предизборната кампания, той изтъква своята важност по познатия ни „скромен начин”: „Ако съм искал да сбъркам само веднъж – съзнателно да сбъркам, България щеше да има друга съдба”, казал той пред свои избиратели в Хасково.

В това изречение се съдържат две послания: Доган е непогрешим и контролира „грешките си”, убеден е, че поне несъзнателно не е сгрешил никога. А пък съзнателно- хич! Той, свръхчовекът, греши само ако поиска! Но понеже не иска, никога не бърка. Как ли му казват на това психиатрите? Аз бих поставил диагнозата „ позволена, режисирана от друг мания за величие”.

Основното му послание обаче е в претенцията, че ако си пожелае, може да катурне мира като подучи своите хора да драснат клечката на етническото съжителство. Но понеже е добър, мъдър, миролюбив, отговорен, патриот (най-вече, пак ни поучава да бъдем патриоти в изказването си в Хасково) и изобщо е един чудесен вожд – не го е направил (но ако не слушаме, някой ден…).

Дали изобщо му стига до съзнанието какво говори? Той иска да каже, че като не посяга към кибрита, правейки най - нормалното нещо на света, ни пази от размирици и кръвопролития. За което трябва да му се поклоним и да търпим всичките му безобразия с обръчите от фирми, сараите, корупцията на неговата тайфа, надменния му личен бойкот на парламента (а иначе в същото изявление се хвали, как ДПС обучили 25 000 млади политици – чуден пример им дава!).

Това е все едно някой специалист от АЕЦ „Козлодуй” да ни шантажира с достъпа си до потенциалната ядрена бомба, какъвто е повереният му реактор и срещу обещанието да не ни взривява (от него да мине) да си поиска държавата да му слугува! Ако го направи, ще бъде обявен за особено опасен терорист. Но за Доган – може…

Аналогията може да бъде продължена до безкрай – служител с достъп до забранената зона с питейната вода за столицата може да си поиска същото с претенцията, че не ни е отровил. Лекарите – че не са резнали със скалпела малко встрани, или че не са предизвикали някоя пандемия – а биха могли. А военните – че не са ни подгонили по концлагери под дулата на автоматите. Нали си имат автомати, защо да не ги употребят. Ама не са – браво!

Доган си има етнически мир – поверен му е на „отговорно пазене” и той си го пази (слава на Аллах), защото му осигурява власт, пари и сладък (среднощен) живот и безнаказаност. Но периодично ни шантажира да не му придиряме много, за да не взриви етническата бомба (може и да може, знае ли човек?!).

Както каза наскоро в едно интервю Николай Слатински, бившият съветник по въпросите на националната сигурност на президента Първанов, държавният глава бил убеден във важността на Доган, без който едва ли не никой не можел да управлява (заради гарантирания му успех на всякакви избори именно чрез употребата на етническия вот - макар и относителна малка част от всички избиратели, контролираните от ДПС гласоподаватели имат непропорционално голямо представителство във властта заради своето единство).

В тази президентска мотивация няма и грам загриженост за някакви си етнически отношения (каквито лично той беше готов да пали, когато Партията го беше изпратила като свой емисар в Кърджали преди 15 години да отстоява като виден деец на ОКЗНИ червените позиции като в „Сталинград”, противопоставяйки българи и турци).

Човек обаче се чуди кой е кокошката и кой яйцето? Доган ли крепи Първанов, или обратното? Май става дума за „един ясен симбиоз”, както са изрази през 2007 г. в парламента от трибуната (по отношение на организираната престъпност) Сергей Дмитриевич Станишев.

Самозабравилият се Доган разиграва етническата карта за втори път от началото на кампанията за тези избори (след като още при старта й нахакано каза на всички несъгласни с него да си вървят, където искат, но той щял да си седи тук – нещо като „голямата екскурзия”, но с обратен знак), но я размахва така, сякаш ни прави услуга: не съм я разиграл, а бих могъл, внимавайте в картинката, ни казва той!

И още нещо смайващо по свето нахалство добавя в Хасково този самодоволен политик: силовите методи в политиката били изчерпали своите възможности. И това го казва, вменявайки другиму собственото си поведение, мандатоносителят на това управление, което не се спря пред нищо в силовото налагане на своите цели въпреки възраженията на опозиция, граждани (и тук-там медии). И за мажоритарния „елемент” във вота (изцяло в полза на ДПС – дори Станишев го призна), и за двойно вдигнатата бариера за коалиции с цел да бъдат препънати сините врагове и за какво ли още не.

Ей така шейтана чете Корана! Дали правоверните ще го проумеят все някога?

Още текстове от Иво Инджев в неговия блог

Книгата на Иво Инджев Мълчанието е злото ще бъде представена днес, 27 май, сряда, от 18 ч. в  Градската градина, на мястото на мавзолея (откъм БНБ).
Етикет: ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.
 1. 1) Y2K
  Доган е изключително опасен притежател на абсолютна власт. Опасен е преди всичко за себе си, а след това - и за всички нас. Той е много самотен, атомизиран, изолиран, нещастен човек. Неговото личностно развитие като социален индивид приключи през 1990 г. (За извращенията във възпитанието и поведението му преди това може да се говори отделно.) От тогава насам той живее в стъклената кула на несменяемия вожд, който снизхожда рядко за да се види и да поучи подведомствения си народ (или част от народ). Доган живее във вечен страх, без близък човек, без нормално общуване. Дори надперсоналните сфери на житейска промяна, ...още

 2. 2) Andrey Todorov
  Изглежда, че платения доносник който сам е предложил услугите си на ДС Иво Инджев (Ивайло) единствено разбира от психолгията на негоподобни съшества създадени от ДС. Това е причината, че писанието на Ивайло не изобилства с тъпотий както в останалите му пасквили.
 3. 3) Мурдар Мародеров
  Абсолютно точен анализ на част от идиотизмите на българо-съветската Мафия...бившия полковник от ДС, Марин Маринов призна (случайно или целенасочено),че Меди Доганов е готвен от органи на НРБ за н е л е г а л е н служител с политически задачи в Р.Турция, ако евентуално са го "изселили" но...д у г а н к а т а остава ТУК ииии...започва да р а з с т р о й в а политическия живот в България - той ТОВА ПРАВИ през цялото време и е к р а й н ...още

 4. 4) чичата
  м.инджев ни сеща за един основен въпрос касаещ евросъюза/ мястото на туркия в него/ сам той не си го задава и не се сеща за него, мерейки се с президента, премиера и валията на 10%от татковината/ всъщност това вече не е въпрос а решен отговор/ влезе ли високата порта в съюза - свъшва ролята на дпс/ фирма ли ще стане за недвижими имоти, секта ли в исляма - има кой да я подреди/ изводът е че имаме стратегически интерес от присъствието на турция в съюза, колкото и светотатствено да ни изглежда това преди годишнината от гибелта на Ботйова
 5. 5) Укята
  По лесно и по-д о х о д н о ,па и по практично за нас е да отидем и да г л а с у в а м е -мнозинството българи и този Анимационен герой ще придобие отново жалкия си вид
 6. 6) лелята
  Въпросът, за който ни сеща Ивайло, не е дали "Високато Порта" трябва да влезе в ЕС - тя отдавана е там и цяла Европа минава през нея. Въпросът не е и в това дали "имаме стратегически интереси" от присъствието на Турция в ЕС, а дали имаме такива от присъствието на една забранена от закона етническа партия в управлението на страната. Ивайло ни сеща, че службата, която създаде "агент Сава" вече не може да контролира дейността му (вж. коментара на Y2K)и той, самозабравил се, е вече опасен не само за себе си. Злият дух излиза от отворената бутилка... И, чича, кой ...още

 7. 7) чичата
  лелче, отмести очи от огледалото и виж как се е разписвало момчето тук:http://www.hristobotev.com/
 8. 8) М.Митев
  В едно от изказванията си доган казва, че е уморен от властта. Не знам защо, но се сетих, че уморените коне ги убиват, нали. Дали важи и за соколите!?
 9. 9) Депесарски
  Въй съкън,бе урсузлър, наш Ааметь сий лу кът цара без завист бе адамчета, тъ нъл вий си гу издигнъйти...
 10. 10) Anonymous
  9, бабо иванке, тоест дядко, криеш се, криеш, ама те знаем ние.
 11. 11) Киров
  Доган се самоизолирал и излезел ли от власт щял едва ли не да лудне. Вие нормални ли сте? С тази икономическа обвързаност, с приятелчета от различни политически сили и след сто години няма да му пука на х.. . Това е един от най-хитрите политици в България, но жалко че не е българин и не работи за интересите на България, даже не работи и за интересите на своите избиратели, а единствено за личния си икономически просперитет. Това става с подкрепата на политическите му приятели от практически всички парламентарно представени политически сили.
 12. 12) Бригудирник Аспаружен
  Наше куче е ама много се уля и...и време му е или...или.
 13. 13) Свакото
  Мислим си за пенсийката...иииииии много много нещата не стават,а кремиковски...
 14. 14) ДУДА
  НЕ РАЗБИРАМ КОЙ И ЗАЩО ОПРЕДЕЛИ ДОГАН КАТО НАЙ-ВЕЛИКИЯ ПОЛИТИК В БАЛГАРИЯ. ТОЙ НЕ Е ВЕЛИК, БЪЛГАРИТЕ СА ПРОДАЖНИЦИ, СЛУЖБОГОНЦИ И ГЪЗОМИЙНИЦИ - В ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ЛИЧНИТЕ СИ ИНТЕРЕСИ, ПОЗВОЛИХА НА ЕДИН ХИТРЕЦ ДА СИ РАЗИГРАВА КОНЯ. ДА - ХИТРЕЦ - ДА, НО ГОЛЯМ ПОЛИТИК - КАТЕГОРИЧНО - НЕ.
 15. 15) вуйчото
  чичко, Христо, синът но Ботьо Ботев и Иванка Ботева не се е "разписвал", а подписвал като Ботьов или Ботьова, неграмотнико!
 16. 16) чичата
  лелче, заради мустка си ли се правиш на вуйчо, вземи две контри от вътрешната страна на бедрото си, и погледни как се е подписал войводата Хр.Ботйовъ/ ееей не ги науихте тия пусти буквички
 17. 17) Димитър
  Лелче, чича, вуйчо... Той се е подписвал "Ботьйова" ни "Ботйова", ни "Ботьова", а вие се депилирайте не мустаците и туй и онуй, а седалищните си части...
 18. 18) Депесарски
  За наш Аметь стаа дума,а вий въртите ,въртити тъ в обратна пусокъ...нимойти тъка -къде е Б о т е в къдяй миризливътъ мишкъ Дуганов
 19. 19) skiloyan
  защо се спори за глупости,даите да си стиснем ръцете и да се съюзим срещу доганщината,тоя мизерник който несе знае какъв е,е тръгнал да ни заплашва за мира,абе хора ако това правителство невземе мерки време е да се отърсим от тоя сън и да вземем всичко в наши ръце.
 20. 20) Anonymous
  Крайно време е да се осъзнаем


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com