www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
вторник, 19 юни 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Не майката, а бащата е отвлякъл 2-те деца. Защо българинът не признава закона?

 

30 Май 2009

 

Възмутеният българин скочи в защита на две деца, които майката полякиня уж отвлича от баща им българин в Асеновград. Драматичен репортаж, рев и драми на улицата, подписки в Интернет, обсъждане в парламента, не знам си к’ви комисии щели да се заемат.

Ама защо? Въпросът е ясен и решен от българския съд, при това на две инстанции – присъдата на Софийския градски съд е потвърдена от Софийския апелативен съд. Децата трябва отидат при майка си, те са отвлечени от Полша от бащата преди 2 години. И, за разлика от бащата, който ги е отвел оттам без съдебно решение, майката две години се е борила с правосъдието и го е получила. Дочакала го е от български съд. И, според съдебното решение, е отишла със съдия изпълнител да си вземе децата. На нейна страна са и правото, и моралът. Ама бащата казва, че тя била алкохоличка и смята, че това е достатъчно основание да си вземе децата, без да я пита или да получи законно разрешение. Каквато и да е майката, това е произвол. И този същият човек сега разиграва сцени за пред телевизията в стил „Отвличат ги!”. Ами ти как си ги довел от Полша, бе българино? Пита ли майката, съда?

Да, това са малки деца, свикнали са сега с баща си, с баба си в Асеновград. Сигурно е, че няма да искат да отидат при майка си, която не са виждали 2 години, заради мудната българска съдебна система. А българските медии представиха случая манипулативно и пропагандно, без да дадат гледната точка на майката. Само Нова ТВ я показа и тя съвсем не приличаше на алкохоличка.
И сега цялото общество съчувства на бащата от Асеновград в неговото беззаконие. Защото българинът по принцип не признава закон. Той си има някакви представи за справедливост и се води по тях, не по законите.

Същият е проблемът не само с бащата от Асеновград, ами и с регистрацията на СДС, примерно. Там очевидно имат юридически проблем с устава, с процедурите по избора на ръководство, поради което се бави регистрацията им от съда. И вместо да си решат проблема, обикалят по чуждите посолства и се оплакват, че властта чрез съдебната система иска да ги отстрани от изборите.

Държавата е като детска градина отдолу догоре. Възрастни хора реват и тропат с крак, сърдят се на закона и не го признават. Първата стъпка към цивилизована държава, обаче, е спазването на процедурите и законите. От тази гледна точка България е още далеч от цивилизацията.
Етикет: ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.

Страници: « 1 [2]

 1. 51) ju
  @Anonymous: Мерси, отивам :)
 2. 52) pro-anti
  "19) ju 30 Май, 2009 в 3:55 pm @един баща: Аз не бих отвлякъл децата си освен ако няма опасност за живота им която да мога да до кажа лесно. Не може постъпките на един престъпник да се оправдават с това че той е страхотен баща. Той е един престъпник! " ............................................. А ако има опасност за живота на твоите деца и не можеш да го докажеш ЛЕСНО, значи не би ги отвлякъл? Звучиш много рационално и имаш много теории за деца, което е сигурен белег, че нямаш деца. А и нещо за закона искам да спомена-преди ...още

 3. 53) Полицая Милиционеров
  И двамата родители имат деца,тези деца- нали...
 4. 54) Jeronimo
  Разни хора разни коментари, едно нещо видях с очите си по ТВ --- малки деца пищяха на смърт, това е ужасно ,това е повече от от ужасно , каквото и да говорят разни компетенции за съдебна система ,за законова справдливост и бля,бля бля, НЕ ТРЯБВА ДА ИМА ДЕТСКИ СЪЛЗИ, още помня снимката на разплаканото голо виетнамче на прашния път след американските бомбардировки, тази снимка се е запечатала в мозъка ми преди 40 години и не мога да я залича и досега.Ако някой спомене ,че съм комуняга и антиамериканец ще му го начукам в задника, но тази снимка тогава ...още

 5. 55) ju
  @pro-anti: Здравей :) Думата която употребих "лесно" наистина не беше точна. Под лесно имах предвид, че е реално, защото винаги може да се каже че бащата го е било страх майка им докато е пияна да не им направи нещо. Опасност винаги може да бъде измислена, просто исках да кажа, че трябва да има такава реална. Да нямам деца, факт. И децата не са мой, ако бяха мой щях да преобърна света за тях, но това не ме прави прав. Жал ми е и за 2-те страни и ги разбирам кое защо са направили. Колкото до закона как присъждал децата, ...още

 6. 56) Трайо -пиниза
  "Съдебна власт", "Система"- вързали те се ,а ? Каква съдебна власт " Даже и "Система"--з а б л ю д к и просто ви манипулират за да не си поискате и с т и н с к о П р а в о с ъ д и е...
 7. 57) Eлена
  Истината е една- отвлякоха децата по най- нечовешки начин посред бял ден, дърпаха ги, влачеха ги, ,момиченцето пищеше и викаше "помощ" и това ли е режисирано г-жо министър? Къде е Агенцията е закрила на децата? Агенция без никаква реална работа да върши. Две трети от служителките са с небългарско самосъзнание и имена.Идете да Агенцията - на всяка врата им пише имената- три турски , едно българско.Как тогава ще защитават БЪЛГАРСКИТЕ деца? Абсолюнто неадекватна и престъпна акция - непрофесионално отношение на МВР, Агенция за закрила на детето, Представители на чужда страна и намесата им в нашите работи. Кой ще разреши това ...още

 8. 58) Хростова
  ju, ти си мърльо и смешко, едно. Второ, къде е Агенцията за закрила на децата наистина? Какво прави онази тъпа туркиня начело на тази агенция и всичките рязани-недорязани в нея? Трето, бех пред полското посолство и пак ще отида! Как така ще дават тия българчета на полската курва и алкохоличка? Няма то майстора!
 9. 59) Буба-пичиза
  Таа Агенция е при държавата -на кино от 6 до 4
 10. 60) У бре
  Нема полза от тая агенция - дупи се дупи на летящата чиния 24 часа денонощно. Всички да вървят и да сеят тютюня!Тютюня, оназ как се викаше Ширин Местан ли беше шевката, да не се шевка, (е ще я щевнат след изборите като тютюня, тютюня, селянката умна.
 11. 61) ju
  @Хростова: Расистките си изказвания може да си ги пазиш за себе си, за да не се излагаш
 12. 62) Хростова
  ju, да беше се засрамил, а не да ставаш адвокат на полякинята. Абе ти сто на сто си от ДПС.
 13. 63) ju
  @Хростова: Верно ли ходиш да протестираш с неционалистчетата и футболните фенове? Същите заради които беше големият бой по обикновенните граждани при последните протести пред парламента? Не видя ли тогава колко им е акъла? Кога ще протестирате за корупцията в държавата? За престъпниците на който нищо не се случва? За постоянните жерти по пътищата? Или просто там нямам българия срещу другите?
 14. 64) Пешев
  ju, комунистче недно. Станишев ли ти даде потъчение да мърляш коментарите ??? Ти не си от ДПС, а си някаква подагра от "Нова зора" !!!
 15. 65) Anonymous
  подаграта е отклонение в обмяата, характеризиращо се с повишена концентрация на урати в кръвта
 16. 66) Браво на автора!
  Подкрепям автора! Никой не попита защо бащата не е предал децата доброволно на майката и как така се получи половин махала да участва в принудителното предаване на децата? Да, принудително, защото някой не спазва закона! И този някой сега се прави на жертва. Ако иска да се грижи за децата си има път, по който би могъл да получи правото на попечителство и т.н. Но по-лесно е да се направи цирк и все някой друг да ти е крив. Защо да приемаме за чиста монета, че майката е алкохоличка? Ами ако не е? Тя е предприела стъпките съобразно закона, за ...още

 17. 67) ju
  Извинявам се на всички
 18. 68) ju
  Много съжалявам, че взех грешната страна и осъзнавам колко не съм бил прав. Моля изтрийте коментарите ми като крайно неуместни.
 19. 69) ju
  Искам да се извиня на хората от e-vestnik за ужасно многото коментари който написах в тази статия. Мислех да се откажа предвид, че мразя спам-а, но хората се обръщат деректно към мен и не ми е удобно да им мълча :) @Пешев: Хайде разберете се най-сетне от кои съм вече. ДПС ли е? БСП ли е? Нова зора ли? Поляк ли съм? Да не съм евреин? Станишев ли ми плаща? Доган ли е? От държавна сигурност ли съм?
 20. 70) ju
  Еее, време беше някой да се сети да пише от мое име ... еее, браво :)
 21. 71) Пешев
  ju, аз съм го написал.
 22. 72) чичата
  в полша по времето на гумулка са ме питали: при вас в българия кой е офицялният език, руски или турски/ така че нищо чудно че съдът се е загрижил за бъдещето на децата с полска кръв
 23. 73) Зденек
  Някои пият от мъка, другио от радост, трети от сутринта, а поляците - по рождение...
 24. 74) ru
  Само не разбирам що никой не се запита как всичките тия камери се озоваха на мястото на т.нар.отвличане. И как на никой не му хрумна че тези две деца вероятно са били манипулирани дни наред колко зле ще им бъде с майка им в Полша и защо никоя от всичките пишман бг медии не се опита съвсем безпристрастно да покаже и двете страни без да се опитва да изземе ролята на бг съдилищата... Пълен абсурд. Да не би това да е първия случай , когато отношенията при смесени бракове да се решават чрез децата, пък и не само при смесени... ...още

 25. 75) ju
  Съжалявам за тъпият майтап, другият ju е бил мой колега :(
 26. 76) Хростова
  ju, да беше се зачервил, червенушко. Видя се, че семейството не е в развод, бащата има документ да доведе децата в България. Какво повече? БГ съдът е сгафил, не му е за първи път. Няма да протестирам за пътищата, защото разни келеши пияни, но мамини-татови дечица, карат като бесни и сами си го търсят. Няма да протестирам срещу корупцията, защото времето ми е ценно. Хайде, много ти здраве, недоносче.
 27. 77) ju
  @Хростова: Кога съм казвал, че са в развод? Къде прочете, че съдът е сгафил или сама прецени? Да не ти казаха футболните фенове? Аз пък разбрах, че бащата и роднитните ги грози дори влизане в затвора за опит за осуетяване на съдебно решение. Също така, че на МВР е казано да вземе мерки по повод заплахите на футболни фенове. http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=2191431
 28. 78) ju
 29. 79) ju
  ...
 30. 80) Мда,
  съгласна съм със статията, ама напълно. Това, което не мога да повярвам е колко елементарно се манипулира общественото мнение. Всички единодушно застават на страната на един мъж, който е разделил деца от майка им, настройвал ги е две години, не ги им е давал да говорят с нея..., понеже е устроил малко цирк.
 31. 81) Елена
  Хора, опомнете се! В днешния "Стандарт" прочетете статията на Карбовски. -Държавата машеха- ето за това става въпрас. Не оправдавайте българския съд! Колко от неговите решения са верни и колко време трябва да мине- един човешки живот за да се оправят неговите грешни решения? Бащата не бил зачел решението на съда!? Ами този съд защо всички приемате ,че е отсъдил правилно? Децата са деца- не заслужават такова отношение от Държавата мащеха с нейните бездушни и корумпирани чиновници.Какво да направи един баща като всички в тази сдържава по веригата показват бездушие , некомпетентност и си вършат през пръсти работата? Какво бихте направили ...още

 32. 82) У.Т.
  имах възможност да науча каква е засега реакцията на полската страна и с чувство на голям срам установих: 1, не се отправят никакви обиди към бг страна; 2, няма неадекватни протести пред бг посолство и странен патриотизъм; 3, отвсякъде личи желание да се реши проблем, а не да се разменят обвинения. видях и майката. дори и да е всичко това, което бащата, бабата и дядото на децата разказват в медиите, тя е търсила правата си по определения от закона ред и това е огромен плюс за нея. в съда твърденията на бащата ще се проверят буква по буква. за гадната ...още

 33. 83) Rumen
  Как не ви е срам. Третирате децата като безмозъчни същества, които могат да бъдат фабрикувани. Защо ли се учудвам, че възпитанието на децата е на такова ниво, че цари пълна анархия, че има насилия. Защото си третирате децата като опитни зайчета, които нямат право на мнение, нямат право на чувства, нямат право на собствен живот, нямат право да искат нещо по-различно от вашите закостенели мозъци. И друго, защо поляците не коментират грозните сцени, а възхваляват Тачева, която защитила полска майка. Шапка свалям на Гергана Паси, която не се показа йезуит като колежката си, не се хвана за буквата на закона, ...още

 34. 84) У.Т.
  едно от най-лошите неща, които могат да наранят чувствата на едно дете, е да слуша лоши неща за родителите си. ако бащата обича децата си, няма да говори пред тях така за майка им, а ще представи доказателствата в съда. поляците не възхваляват никого, не отказват родителските права на бащата, но на практика много повече пазят децата от стресове и няма да допуснат павел да бъде изведен от асеновград както сестра си, защото вече имат опит с нас. но ако съдът не постанови друго, няма да се откажат да върнат децата на майка им до навършване на пълнолетие. дано не ...още

 35. 85) iwanko
  Това не са коментари. Това са трактати. Ама той чукча не е читател, той е писател. .... Хора, не се хващайте толкова буквално за този случай. Авторът на статията го е дал единствено за пример, толкова ли не разбирате, не сте ли чували за "сравнение", "епитет", "метафора", "образност"!? Отчайвам се като чета какви глупости сте надрънкали тук, нямащи нищо общо със статията. .... Дано сте просто отегчени интернет тролове и не говорите сериозно. Със здраве
 36. 86) gg
  тъп и повърхностен коментар
 37. 87) Бенчо Тарабата от Перник
  Бащата се показа като тъмен балкански субект, но ако има право да изведе децата си до Б-я не ги е о т в л я к ъ л .Ако съд го намира виновен за това - греши...Този пич ако се държеше така агресивно в подобна ситуация в Щатите щеше още същата вечер да бъде осъден на "лишаване от свобода" и щеше да види много м ъ к а ...България отново влезе в г а д н и т е ХРОНИКИ по света
 38. 88) адвокат
  Зщо нашенеца се е оженил за жена,която според неговите думи е "алкохоличка". Много хиксове има тук.Ако беше мъж на място,първо трябваше да се разведе и да види с какво становище ще излезе съда.Ако присъдят децата на жената с която се развежда(майката на децата ),то той ще има право да го вижда всяка събота и неделя което е културно.А той,завалията ги отвлича,не къде да е,а при мама и тате в БГ.Това мъж ли е?!Чака мама и татае да го защитават,а и махленските клюкарки.. Той е погазил закона и трябва да бъде осъден:1-во.за отвличане на децата на майката,2-ро.погазване на закона. Защо ...още

 39. 89) Пламен
  Поръчкова статия...
 40. 90) Пламена
  АБЕ, ХОРА ВИЕ СЛЕПИ ЛИ СТЕ И НЕНОРМАЛНИ ЛИ СТЕ ВСИЧКИ? КАКВИ РЕШЕНИЯ НА СЪДА МИ ПЛЯМПАТЕ ТУКА БЕ? ВИЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕТЕ ОСЪДЕНИ!!! ЗА ВСИЧКИ ВАС ЯВНО ДЕЦАТА СА ПРОСТО ЕДИН ПРЕДМЕТ, ЗА КОЙТО МОЖЕ ДА СЕ ВОДИ ДЕЛО?! ТОВА СА ЧОВЕШКИ СЪЩЕСТВА БЕ, НЕНОРМАЛНИЦИ ТАКИВА! И БАЩАТА И МАЙКАТА СА ВИНОВНИ И НЕ Е ТРЯБВАЛО ДА СЪЗДАВАТ ИЗОБЩО ДЕЦА , АКО ЩЕ ГИ ОСАКАТЯВАТ ПСИХИЧЕСКИ! ТИЯ ДЕЦА ТРЯБВА НЯКОЙ ДА ГИ ПИТА, ТЕ СА ЖИВИ ХОРА, А НЕ ПРЕДМЕТИ! МЛЪКНЕТЕ НАЙ- ПОСЛЕ! има толкова мъка по тоя свят! ИДИОТИ!!! Децата изкупуват грешките на тъпите си родители, ...още

 41. 91) Roni
  Шок. Когато видя някой да тормози деца, за мен той е престъпник! Няма прав и виновен родител, винаги има начин проблемите да се решат без насилие! Но омразата в човешките души може да достигне безпределни граници! Целия свят се крепи на едното ебане, хораааааа.Млъкнете най- после и гледайте да се опазите добре или не ходете на чуждо, щото децата перат чаршафите ви после!
 42. 92) Пламена
  А ти, дето се наричаш Адвокат се скри някъде, щото един уважаващ себе си адвокат не се завира из коментарите, освен, ако не е останал без работа.
 43. 93) Бабет-о
  Пламено, децата са живи същества ,слаби и зависими, но се намират и родители,които не стават за това- ето при такива и подобни случаи се водят дела по целия широк свят- чувала ли си ...
 44. 94) до ПЛАМЕНА
  Съветвам те: неподготвена - не се изказвай писмено,та камо ли устно Простотията,ходи по хората....

Страници: « 1 [2]


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com