www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
събота, 24 март 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Вальо Топлото в затвора, никой не се радва

 

26 Юни 2009

 

Вальо Топлото - 14 години затвор. На по толкова приблизително са осъдени и двете му приближени в ръководството на Топлофикация. Тази хубава новина не развълнува особено читателите. “Аре, бе, осъдиха го предизборно - коментират по-обезверените – Сигурно след изборите ще го оправдаят.”

Първа страница на “24 часа” от 16 юни 2007 г.

Дали наистина ще стане така? Практиката показва, че когато едно дело отиде на горна инстанция осъденият може да получи по-лека, но и по-тежка присъда. В случая обаче няма как да скриеш, че в сметки и каси на Вальо Топлото са намерени няколко милиона лева и евро – вероятно малка част от онова, което е въртял. Намесени са австрийски служби, които извадиха на светло сметките на Топлото.

Какво обяснение може да има за тия пари? Вестник “24 часа” преди 2 години направи шумна и срамна пиар защита на Вальо Топлото, и поднесе абсурдни оправдания (виж тук). В очерк на 3 вестникарски страници, в който се обясняваше, че английската кралица канила на бал Вальо Топлото, че той бил добро дете, което като пионерче помагал на възрастните, после пял като бунтар с китара и т. н., някак нелепо се промъква следното: “Покрай тениса се запознал с австрийски банкери, които го въвели в бизнеса с инвестиционното посредничество… Прохожда и бизнесът му с доверително управление на финансови активи”.

Да държиш няколко милиона в брой в каси, дори и на името на майка си, било доверително управление на финансови активи? Българският съд може да е всякакъв, ама чак пък толкова да го вземат за мезе…

Според някои статии в e-vestnik Вальо Топлото беше издаден и хвърлен на медиите не случайно. Целта е с шумен скандал да се внуши, че той е откраднал тези пари от сметките на софиянци. В синхрон със скандала тогавашният министър Румен Овчаров внушаваше, че Топлофикация фалира. Неговата заместничка Корнелия Нинова твърдеше, че Топлофикация е откраднала 36 милиона от софиянци, което беше опровергано. Целият този шум подготви почвата за приватизация на Топлофикация. Хората спряха да си плащат парното. Както е известно, колкото повече дългове има едно дружество, толкова по-малко струва то. И в един момент преди около 2 години се обади кандидат-купувач от Русия – “Газпром” бил приготвил 100 млн. долара за Топлофикация София. Скромна сума за дружество, за което още няколко фирми се готвят да наддават за над милиард. Въпреки дълговете.
Както и да е. Вальо Топлото е само повдигнатият край на завесата. Какви ли пари се въртят около много други популярни личности?
Все пак Топлото в затвора е хубава новина. Дали шефове като него тук и там из държавата, след тази присъда, спокойно ще си премятат пачките?
Етикет: , , , ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.
 1. 1) ЕГАТИ
  А МЪРШАТА СОФИЯНСКИ , КОЙТО БЕ 'ПАТРОН' НА ТОПЛОТО? ТОЙ СЕ ОТЪРВА ЗАЩО ЛИ?
 2. 2) ебати
  Егати ,защо премълчаваш Р точка ОВЧ точка?Или ти си "червена каракуда" и плюеш само по сините лайна.
 3. 3) Anonymous
  Вальо излапа лайната, а покровителите му гепиха парите.
 4. 4) Егати ебати
  Егати ебати №2 е пример, че повечето форумци не четат, а само пишат под статиите.
 5. 5) ЕГАТИ
 6. 6) ЕГАТИ
  аз съм с леви убеждения с което се гордея, а колкото до овчаров всики и сини и другарите му са зависими и си го дондуркат.
 7. 7) ЕГАТИ
  http://levicata.org/
 8. 8) Lemmy
  Тук смърди на комунист. Марш в клоаката, ------ левичарска!
 9. 9) Буба-пичиза
  Отнесе го само Вальо, а останалите гяволи,дето му пробутаха "кокала" са си чисти като р о с и ч к а- приспаха ни отново. Сега "Топлото" щи бъде известно бреме привилегирован затворник и след две години вече ще е "законно богат Гражданин"
 10. 10) Уагабунга
  Е ,какво да се радва човек, а оня Р.овч, а Р.запалката ,ами Д Р У Г И Т Е бабаити и мафиозчета от Администрацията???
 11. 11) ДЕМОКРАТЗА СИНЯТА КОАЛИЦИЯ!
  Заради енергийната политиката на Станишев и Първанов, днес държавата ни е не Задунайска република (16-та държава от бившия Съветски съюз, каквито идеи имаше при комунизма). А гетото на Путин. Въпреки членството си в ЕС, което става все по-символично. В това гето, поднесено ни като Новогодишен подарък от БСП, НДСВ и ДПС: Икономиката ни е 100% енергийно зависима от Русия. Загубихме над 2 милиарда лева заради неизгодния газов договор на Румен Овчаров. Ужилиха ни с по 1000 и 1200 лева на семейство заради новите цени на парното. Големите предприятия агонизират. Но министър Петър Димитров им обещава газ с капкомер и крие ...още

 12. 12) EMIL IZMIRLIEV
  САГАТА МИ ЗА БАНДИТСКАТА ТОПЛОФИКАЦИЯ ИЗЛИЗА В КНИГА ПОЗ СЪЩОТО ЗАГЛАВИЕ С ИЛЮСТРАЦИИ ОТ КАЛИН НИКОЛОВ - МОЖЕТЕ ДА Я СВАЛИТЕ ОТ http://www.samsoft.eu/NOV2_S/SOCIALNI_01.htm


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com