www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
понеделник, 21 май 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Шефът на митницата Кулишев уволни служителка, разкрила измама с ДДС

10 Юли 2009

 

Шефът на митниците Христо Кулишев. Снимка: Сайт на митниците

Звучи невероятно, но е факт - шефът на митниците Христо Кулишев уволни своя служителка от Столична митница за това, че тя е разкрила нарушение на друга служителка, с което държавата е ощетена с повече от 1 милион лева, установи разследване на e-vestnik. Това става пред очите на множество свидетели и възмутени колеги на уволнената.

Уволнената е шефката на отдел „Приходи“ Янка Гечева, която работи в Столична митница близо 20 години, отначало като счетоводителка. През ноември миналата година тя решава да направи вътрешна проверка по повод работата на своя колежка, за която колегите й забелязали, че си купува скъпи неща и харчи не според заплатата си. И проверката установила как Юлияна Червенкова, служител от отдел „Приходи“ на митница “София”, с личния си подпис и печат е удостоверявала, че е проверила плащанията на ДДС на две фирми вносителки на кафе, за които обаче се оказва, че парите не са внесени в държавния бюджет. Става дума за над 1 млн. лева. Така тя давала зелена светлина да се освободят стоките на фирмите от митницата, без да е платено за тях ДДС.

Как се източва ДДС през митниците? Намираш доверен човек в отдел „Приходи“ на митницата, през която възнамеряваш да внасяш стоки. Той ти заверява митническите декларации без да си внесъл дължимото ДДС. Слага личния си подпис и печат, все едно всичко е платено, и стоката се освобождава. Така повече от година в България са внасяли кафе 2 фирми - „Елиа – 2“ ЕООД и „Кафина“ ЕООД. За това време те са „спестили“ на държавата 1 170 000 лева ДДС, като се предполага, че са ползвали и данъчен кредит за същата сума. Под документите, за които уж е платен ДДС, стои подписът и печатът на Юлиана Червенкова.

Уволнената шефка на отдел „Приходи“ в столична митница Янка Гечева. Снимка: e-vestnik

Вече уволнената шефка на отдел „Приходи“ Янка Гечева казва, че за измамата се разбира при вътрешната проверка. Прегледани са всички декларации, работени от служителите на отдела. Оказало се, че декларациите, по които не са преведени парите за ДДС, са заверявани само от една служителка – Юлияна Червенкова и то, когато Янка Гечева не е била на работа – в събота и неделя, в късните часове на деня и др., което лесно може да се провери и докаже.

Друг любопитен факт е, че от всички декларации на двете фирми - „Кафина“ и „Елиа-2“, няколко са били обработени от други служители на отдела и там парите за ДДС са постъпили веднага по сметката на митницата, казва Гечева.

Собственици на фирмите „Кафина“ и „Елиа 2“ са съответно Красимир Николов Граматиков и Иван Димитров Митев. Първият е около 70-годишен, а вторият – около 35. По неофициална информация те са свързани лица - Иван е зет на Красимир. С помощта на Юлияна Червенкова, за повече от година, те са източили над 1.4 млн. лв. ДДС (с лихвите).

„Когато установих какво е станало, веднага написах докладна за случая до началника на Агенция “Митници” – г-н Христо Кулишев. Това беше на 21 ноември 2008 година. Той се разпореди да се вземат съответните мерки. На 28 ноември и двете фирми си бяха платили всичко, което дължаха за ДДС, заедно с лихвите“, казва Янка Гечева. Собствениците на фирмите се оправдали, че били подведени от служителите си, които отговаряли за освобождаването на стоки на митницата.

Документите по случая са предадени на полицията. Когато нарушенията били разкрити и Янка Гечева попитала Юлияна Червенкова защо ги е извършила, тя си хвърлила печата и избягала от работа. Служители на отдел „Приходи“ казват, че Юлияна често демонстрирала връзките си с Красимир Николов, който сега е зам.-директор на Агенция “Митници”, и лично с директора Христо Кулишев.

“Пресантимана ми говори, че много ще плачеш” - такъв есемес е пратила служителката, уличена за нарушенията, до шефката си, която Кулишев после уволнява. Снимка: e-vestnik

През април 2009 година Юлияна Червенкова решава да напусне и е освободена от Агенция “Митници” по взаимно съгласие. През юни шефката на отдела Янка Гечева научава, че в Агенция “Митници” в началото на месеца се е провел дисциплинарен съвет, на който са я предложили за уволнение. Вчера, на 8 юли, са й връчили заповедта за дисциплинарно уволнение. “Нямам пари да се откупя, нито връзки, разчитам на съда”, казва уволнената, визирайки практиката в митниците уличени служители да се откупуват пред шефовете си при нарушения.

Служители на отдел „Приходи“ в митница - София и началничката им недоумяват защо нарушителката Юлияна Червенкова е освободена от работа по взаимно съгласие, а човекът, разкрил далаверата – Янка Гечева, се наказва с дисциплинарно уволнение. Те подозират, че Гечева е засегнала високи интереси. „Доколкото имам информация, заведена е прокурорска преписка, но, като виждам сега, че се опитват мен да обвиняват, не съм сигурна докъде ще стигне прокурорската проверка и кой би могъл да влияе на тези неща“, казва  Гечева.

Ето как от Агенция “Митници” се мотивират за уволнението на Янка Гечева: „Янка Гечева, в качеството си на началник сектор „Приходи” в митница - София, не е обезпечила необходимата организация и ефективен контрол на работата в повереното й звено. В резултат са освобождавани стоки без да бъдат внесени дължимите митнически сборове и ДДС. Нанесени са щети на бюджета за 1 168 791,22 лева. Извършените от г-жа Гечева деяния се явяват неизпълнение на възложените по длъжностна характеристика задължения, както и нарушение на Закона за държавния служител и Кодекса за поведение на митническия служител. Отчитайки тежестта на нарушението и обстоятелствата, при които е извършено, дисциплинарният съвет е предложил на г-жа Гечева да бъде наложено наказание „уволнение”. Трябва да се отбележи, че през периода 2004-2005 година г-жа Гечева има наложено наказание за подобно нарушение“.

„За тези близо 20 години, които работя в системата на митниците, имам едно наказание отпреди 6 години. Да, имала съм пропуск, но не съм ощетила държавата. Понесла съм си наказанието, а случаят оттогава няма нищо общо със сегашния“, казва Янка Гечева.

От Агенция “Митници” обясняват напускането на Юлияна Червенкова със Закона за държавния служител, който дава право на служителите да напуснат по собствено желание, докато срещу тях тече дисциплинарно производство. „Г-жа Червенкова се е възползвала от това си право и е напуснала, докато г-жа Гечева е взела решение да остане на работа“, казват от агенцията. Те уточняват, че случаят е предаден на прокуратурата, а напускането на Червенкова не я освобождава от по-нататъшна наказателна отговорност.

Малко след като напуска отдел „Приходи“, Червенкова започва да изпраща заплашителни есемеси до шефката си Янка Гечева, която я е разобличила и до бившите си колеги. Те са написани неграмотно, на латиница. Ето текста на един от есемесите, изпратен до колега от отдела (б.а. - на кирилица и с поправен правопис):

Есемес на уличената в нарушения служителка Юлияна Червенкова, изпратен до неин колега, в който тя заплашително обяснява, че до края на годината в отдел “Приходи” ще останат само двама души. Снимка: e-vestnik

„Нещата не са такива, каквито ги представя Нейно Величество (б. а. - Янка Гечева), но вие й лижете задника и й вярвате. Целта й беше да ме изгони.  … Не аз съм вземала пари, но нищо m4 (б. а. - неразбираемо), защото заповедите бяха устни. … А между другото, заплатата ми е с нули, а до края на годината в „Приходи“ ще останете 2 бройки. Знаеш с кого си пия кафето. Съветвам те кореспонденцията ни да остане дискретна. Поздрави“.

Според служители от сектор „Приходи“ заплахата: „До края на годината в „Приходи“ ще останете 2 бройки. Знаеш с кого си пия кафето“ е поредната демонстрация на близките отношения на Червенкова с шефовете на Агенция митници. От агенцията отричат: „Нито г-н Христо Кулишев, нито г-н Красимир Николов имат роднинска или друга връзка с г-жа Червенкова“, казват от ПР отдела на агенцията.

По едно от твърденията на Янка Гечева – че е наредила и извършила вътрешната проверка, при която са установени нарушенията на колежката й Юлияна Червенкова, също има несъответствие с официалната позиция на Агенция “Митници”. Оттам твърдят:

„Агенция „Митници” държи да подчертае, че Янка Гечева не е „нареждала” каквито и да е било проверки. Проверката, касаеща нейната дейност като началник сектор, е била извършена от инспектората на РМД София и Инспектората на ЦМУ“.

Янка Гечева казва: „Но аз имам свидетели, защото тази проверка не съм я вършила сама, а заедно с колегите, които работят в отдела. След това се назначи независима комисия, която също проверяваше по документи какво е състоянието. И те също трябва да имат констатации, защото са открили и други пропуски на същата колежка. Въпреки всичко, мен ме обвиняват, че не съм упражнила контрол и ме уволняват по Закона за държавния служител. А аз съм направила проверка в рамките на годината. Никъде, по цялата система точно такива проверки не са правени“. След случая е била викана при директора Христо Кулишев. Още там я обвинили в лъжа и твърдели, че не тя е наредила и извършила проверката, казва Гечева.

От Агенция “Митници” казват друго: “През първите шест месеца на тази година на територията на Регионална митническия дирекция София са направени 31 проверки, наказани са десет служители, девет от които с най-тежкото предвидено наказание. За същия период инспекторатът на Централно митническо управление е работил по над 100 преписки, наложени са 15 наказания в това число четирима служители са уволнени“. Но от агенцията не уточняват дали изредените проверки са за невнесен ДДС или проверки въобще.

“Регионалната митническа дирекция София е направила проверка и на двете фирми - “Кафина” и “Елиа -2″ - казва Янка Гечева. - Установено е, че фирмите имат и други нарушения. Те не са включвали в митническата стойност на стоките си разходите за транспорт и застраховки. Това също е установено впоследствие (както, че не са внасяли ДДС) и пак са им събрани допълнително парите, но няма други наказани служители по веригата, че не са осъществили контрол”. Според Гечева, последващите проверки са рутинна практика на митница - София, която не води до уволнения, камо ли дисциплинарни.

“Но нямам пари да се откупя, нито връзки. Това често се случва в нашата система - когато някой го набележат за уволнение, да се “откупува”. Но аз съм работила честно, разчитам на професионализма си, а не на връзки и затова единственият начин да се защитя е да говоря истината”, казва Янка Гечева. Тя пази копия от всички документи, докладни, сигнали до началника на Агенция “Митници” и др., които според нея доказват правотата й. Служители на отдел „Приходи“ в митница - София също застават зад шефката си и са готови да свидетелстват в нейна полза. „Ще осъдя системата, каквото и да ми коства“, казва Гечева.
Етикет: ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.

Страници: « 1 [2]

 1. 51) До # 50
  Клиент, чедо, клиент...И ти си в час колкото и Киров...
 2. 52) Miro - USA
  От памтивека е известно, че най-сигурния начин да се развращава един народ е, като в масовия случай се наказват и преследват честните, способните, принципните, а в същото време се прикриват и поощтряват подлеците, доносниците, бездарниците. От време на време се правят някои изключения от това правило, само за заблуда на "противника", който "противник" в случая е народът. Какъв е смисълът да се развращава народа ли? Ами много просто, такъв народ лесно се манипулира и съответно лесно се печелят избори. Комунягите прилагат успешно тази стратегия вече повече от 60 години в България на всички нива, но най-печални са последствията в средното ...още

 3. 53) pro-anti
  Христо Кулишев е в митниците от 30-ина години, бих казал със сигурност, че е от старата номенклатура, дори и да не е от ДС. В интерес на истината, имаше преди 1989 друг Кулишев (струва ми се, че това е рядка фамилия), който беше някакъв в управлението на БГ, а дори не беше комунист, и съм чувал, че е бил много принципен. Ама Ристето май е черната овца на Кулишевите:)
 4. 54) посланието на ОЛАФ е ясно
  Службата за борба с измамите и престъпността пише,че трябва да се се върнат средствата придобити с измама и корупция и да се възстанови с правосъдие справедливост...В другите държави вкл САЩ ,излизането от крезата бе съпроводено с повече назначения и то на по-високи заплати в публичния сектор-здравеопазване - има повече здравозловни проблеми,образование -за се повишават квалификациите на съкратените,още повече част от съкратените са онези ,които след спирането на помощите са били назначени на работа,но с ниски квалификации и ниска производителност и трябва да положат усилия за квалификации или се изваждат ,за да се ограничи престъпността и измамите от некоригиране,и администрация ...още

 5. 55) Рапамицин
  № 45 , Ако не си нов по тия "места" ,би трябвало да ди си направил поне логически изводи за нас по -редовните чатъри в този форум...Аз съм си "селф"- работодател и никога не съм инал афинитет към работно място в бюджетната сфера ,особено към места за "шапкари", но аз плащам големи суми към бюджета и ме интересува какви типове е подбрала държавата за тези работни места като твоето и какво вършат Там ,както и как комуникират с Гражданите- понимайш?
 6. 56) Anonymous
  Рапамицин, ясно ми е, че във форумитге всички са по-по-най, така че ги остави тези приказки кой колко внася в бюджета за внучетата ти след време. За комуникацията - мога да ти кажа, че хора като въпросния (шефове на агенции, зам. министри и пр) рядко комуникират с гражданите. И точно това трябва да се промени
 7. 57) Alarming report
  №56, употребих думата "комуникират" защото сме на нивото на което шапкарите и др. администратори ( чиновници) не се държат като "с л у ж а щ и" ,а като г о л е м ц и - виж Data.gov и си опресни ,какво е направила една ог р о м н а държава за комуникациите с гражданите си за ихформирането им. А ние ( малката държавица) ,сме поставени пред идиотски процедури да минаваме през множество шапкари или големеещи чиновници , което от своя ...още

 8. 58) Anonymous
  # 57, тук си стискаме ръцете. Овършал съм доста и митници, и данъчни служби и всякакви други ведомства. И отоворно заявявам, че 90 % от хората, работещи пряко с клиентите са съвестни и огговорни служители, с мизерни заплати, които също се оплакват най-много от тези които са над тях - работещите в агенциите и министерствата.Там е истинския проблем
 9. 59) Киров
  До пълнещия приходи: Това да си пълниш джобовете не е приход освен в личен план. 400 декларации - страшна работа - толкова се мързеливи че дори не подозирате. Тъпаци като тебе ако влезете малко да поработите в частния сектор ще разберете какво значи работа. Сега като влезе електронното деклариране съвсем ще ви намалеят приходите и затова виете като вдовици за ... Да има и сред вас честни служители, на техния брой е колкото да потвърдят правилото че са изключение.
 10. 60) бай село
  ЗАЩО КРУМ ВЪВЕДЕ ЗАКОНИТЕ Когато българите сломили аварите,Крум запитал аварските пленници как си обясняват гибелта на своята държава. На това те отговорили: -Увеличиха се взаимните клевети,поради което погубени бяха по-мъжествените и по-умните сред нас. След това престъпниците и крадците станаха съдружници със съдиите. Прибави се и пиянството. Поради изобилие от вино всички станаха пияници. Притуриха се още подкупничеството и търгашеството:всички станаха търговци и взеха един друг да се мамят. От това дойде и нашата гибел.
 11. 61) Коста Иванов
  Ей, ама много е прост българския народ!
 12. 62) До Миро американеца
  Миро, миро, нищо не си разбрал. В САЩ както и у нас управляват тези които държат капитала. Те могат да назначават и да уволняват когото си искат. Те имат силата и правото дори да убиват президенти, както стана с Кенеди. Ако не искат да стигат до крайност, те просто те дискредитират. Така стана с Клинтън по време на войната с гославия. Понеже Клинтън беше пацифист, за да не пречи на войната го уличиха с Моника Лавинска. Това те го знаели много одавна, но го изнасят точно когато им трябва. От много години се знае, че между католическите свещеници има много ...още

 13. 63) Пълнещия бюджета
  Киров, Кироооов, Киров! Аз ли чедо, криво се молих или ти, чедо криво ме разбра!Аз работя в частния сектор, миличък. И не просто работя, а ДАВАМ работа на доста хора, дори и сега, когато пишман честниците вият от кризата. Ако искаш, можем да си мерим данъчните декларации, навит ли си? Преди да си напълня джобовете, пълня и хазната предостатъчно. И не ме открехвай как се работи с митници, защото с тях съм работил над 15 години поне по три пъти седмично и знам с пъти по-добре как се работи там от теб. И за твое сведение ще ти кажа, че ...още

 14. 64) До пълнещия бюджета.
  Не се хвали с това на колко хора използваш труда. А що се отнася до митниците, та те са известни с това да вземат подкупи. Възможно е, те да делят подкупите с някой известен бизнесмен или политик. Във всеки случай няма да се отчитат пред някой прегладнял клошар. А за това, доколко такива експерти в митничарските дела пълнят бюджета, се вижда от това, колко е пълен, или празен този бюджет.
 15. 65) .dru
  До #52 Абсолютно си прав, според мен. Първият случай, за който си спомням беше, когато български съд осъди пенсиониран учител по физика, защото поставил взривно устройство в чекмеджето на бюфета си, който бил хола на къщата му, която била заключена, за да не влизат крадците. Една крадла предизвикала взрив (естествено защо), вследствие на което ръката ѝ била пострадала сериозно. Учителят беше осъден на затвор и да ѝ плати обезщетение!
 16. 66) Киров
  До пълнещия бюджета: Добре е че не си от нашата страна на барикадата, а не от онази на държавната ясла. Да защитаваш обаче няколко десетки мудни търтеи че им се наложило да обработят някоя и дружа декларация е поне необяснимо. А подкуп се налага да дадеш и за да активиращ някой от тези мързеливци да си свърши работата не за пет часа а за нормалното време от десетина минути.
 17. 67) Киров
  видях грешка в постинга - да се чете че си от нашата страна на барикадата
 18. 68) Пълнещ бюджета
  Киров, на път сме да постигнем единомислие. Обаче, да ти поясня пак. Между мен и ОБИКНОВЕНИТЕ държавни служители, барикада НЯМА. Барикада има между мен, теб, и тези хора за които спорем в момента от една страна, и този плужек горе на снимката, като олицетворяващ институционализираната корупция и институционализираното безхаберие. А дали там ще е снимката на Кулишев, на Мургина (опс, тя е бивша), на шефа на КАТ или на която и да било длруга клужба, агенция и прочие няма никакво значение. Пак ти казвам - обикновените слежители са не по-малко потърпевши от клиентите. И описания случай го доказва.Хубава вечер!
 19. 69) Пълнещ бюджета
  Сори, сега си видях правописните грешки....Срамувам се
 20. 70) Станимир
  България е митницата на Спартааааааа
 21. 71) Киров
  До пълнещия бюджета: Ако се видим и си изясним детайлите може би - все пак сме както разбирам от една "порода". сАМО МИ КАЖИ като как тъй всред, както ти ги наричаш, обикновените служители, със законните им заплати могат да си позволят да карат джипове, да посещават по няколко пъти спа центрове, скъпи заведения, жилища в елитни части на градовете, вили, за дамския състав - гардероб на който може да завиди вероятно и съпругата ти. Не ми казвай че това става със заплата около 500 лв
 22. 72) граждатит
  До Киров. Това което Вие пишете за джиповете и другите неща е вярно, но с това разполагат много малко от служителите в системата на митниците. Това са хора, които са вързани с управляващите системата и изпълняват определени поръчки, водещи до ощетяване на държавния бюджет и пълнещи касите на партии и джобове на възлагащи. Не бива под еден знаменател да се поставят над 3000 работещи в тази система. Бедата е в това, че никой от досега управляващите не е имал интерес да се сложи ред в тази система, както и в която и друга, реализираща приходи. Рибата се вмирисва от главата. ...още

 23. 73) DonTravizo
  Ако материалът е достоверен, защо тогава Кулишев не е подведен под съдебна отговорност?
 24. 74) информиран
  Всичко по случая е в покуратурата. Дано да си свършат обективно работата.
 25. 75) Constantly monitoring
  Прокура...турата...там има много материали по хиляди казуси, срещу много лица, ноооо...Държавното обвинение е УЖ"извън" изпълнителната власт, но е набъкано с партийни партизани и ятаци и не проявява воля да води досъдебни производства срещу "силните","властните" и богатите- въздействията в/у прокурорите е пресиращо и примамливо- има преписки няма резултати ...има тарикатски, театрални изчаквания и понякога "Фишеци". Общо взето там е големия ни проблем.
 26. 76) ЧИСТКА
  ВРЕМЕ Е ДА ИЗЧИСТЯТ МИТНИЦИТЕ...АМА ТОГАВА КОЙ ЩЕ ОСТАНЕ....
 27. 77) Д-р
  Аз съм готов да се преквалифицирам и да заработя в митниците. И аз, и хиляди други.
 28. 78) Anonymous
  Живял съм в България до 1968 година. Казват, че от онова време и сега в момента, нямало никаква разлика, същите хора управляват. Как тогава, по онова време, можеш да носиш хиляда лева вдигнати над главата си без никой да те обере, а сега да те е страх да се покажеш през нощта?
 29. 79) Agency
  абе кога наи накраиа ще ги махнАТ от властта тиа оиадени плуйези???всички ги знам какво представлават!Прикриват се зад отвлечени фрази а са некадарни а и елементарно необразовани! И с морал на проститутки, а всащност са ку вари!Кулишев вече отдавна е пенсиа но е послушен и го дарят-аха?Николов е хиена с благодушна физиономиа,само се прави на благодушна овчиза, а е толкоз гнусен Зиалата ч-ака горе са хвани едното удари другото!нищо чудно и да са си разчистили сметките с жената, ако е написала докладна!как ще прикрииат след докладната престаплението на слуйителката,приблийена на Шперплата?как се е осмелила таиа...то сада ще иа вазстанови но ...още

 30. 80) РАБОТЕЩ В МИТНИЦА
  АКО ПРОВЕРЯТ РЕГИСТРИТЕ НА РЕСИВЬОРИТЕ В МИТНИЦИТЕ- по плащанията на фирмите - ВЯРВАЙТЕ ЩЕ ИЗЛЯЗАТ ДОСТА НЕРЕДНОСТИ...НО, ЯВНО НИКОЙ ОТГОРЕ НЕ ГО ИНТЕРЕСУВА ТОВА...ДАЖЕ НАПРОТИВ...
 31. 81) Ресивьорка
  Краси, ти си осемдесети, нали? Хайде, започвай проверката....
 32. 82) вътрешен
  Прав е 80-ти. Но информацията в регистрите за деня е една, а на следващия вече друга, ако са правени корекции.Управляващите системата нямат интерес от проверки и затова в тези сектори такива не са правени. Изключение прави Митница София. Някой дали се е поинтересувал какви са резултатите от извършената проверка там. Освен случаите изнесени в статията има още два, три и пак декларациите са заверени от г-жа Червенкова, но виновна и уволнена е тази, която се е осмелила да провери. Има митници, в които секторите Приходи са като наказателни роти, там работят провинили се инспектори, няма отговорници и никой не го ...още

 33. 83) КЛИЕНТ НА МИТНИЦА
  РЕГИСТРИТЕНА ПЛАЩАНИЯТА В МИТНИЦА - РАБОТАТА НА РЕСИВЬОРИТЕ Е БОЗА И ПОЛОВИНА...АКО ИМАШ ПОЗНАТ МИТНИЧАР - НЕ Е НЕОБХОДИМО ДА ЧАКАШ ДА ТИ ДОЙДЕ ПОТВЪРЖДЕНИЕТО ОТ БАНКАТА...Е ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС - ЯСНО,ЧЕ МИТНИЧАРИТЕ СИ РАБОТЯТ КАКТО СИ ИСКАТ - ПРИЕМАТ ПЛАЩАНИЯТА ЗА РЕДОВНИ...А ДАЛИ Е ТАКА...КОЙ ЩЕ НИ КАЖЕ....ЩОМ ПРОВЕРКИ НЕ СА ПРАВЯТ НА ТЕЗИ РЕГИСТРИ...
 34. 84) до РЕСИВЬОРКАТА
  РЕСИВЬОРКАТА да не се перчи много, че всички сме ходили на Митница е знаем как работят, ако дадеш на ресивьорката 10-20 лева ти ресивира и не чакаш потвърждение от банката...ако не...си отвисяваш...може и цял ден...На мястото на тази нагла ресивьорница не бих си показал очите, камо ли да се зъбя в форумите...недосегаеми няма...няма и безплатни обеди...всичко излиза през носа...макар и със закъснение, така,че скъпо ми чедо, бъди така добра да се появиш във форума и след евентуална проверка - забавно ще е
 35. 85) Разочарован
  Надявам се наистина да има "голяма метла" в митниците,вие незнаете , но в Кърджали й казват "Първа частна митница" тук начлника се държи сякаш е частната му фирма. Извива "ръцете на фирмите " по всякакъв възможен начин, пиле неможе да прехвракне без той да е информиран. Дори и в отпуск да е - колегите му трябва да му звънят всеки ден и за всяка фирма която влиза в митницата за да бъде обслужена, ако на другият ден е на работа ги кара да изчакат, за да им "извие ръцете". Подчинените му работят в ужасна атмосфера. А той е единственият, ...още

 36. 86) Найден
  "Първа частна митница" има и в София Калотина-Драгоман ...май всички митници са частни вече...егати държавата.
 37. 87) Найден
  "Първа частна митница" има и в София Калотина-Драгоман ...май всички митници са частни вече...егати държавата.
 38. 88) независим
  Новото правителство вече е факт. Интересно ще е да научим, какво обещават и как приклякват директорите /доста на брой/ на Агенция "Митници", на Районните митнически дирекции и началниците на митниците пред министъра на финансите, който е тръгнал на обиколка по приходните ведомства, същите тези управляваши системата митници, които обещаваха и приклякваха и пред предишното правителство. Нищо в митниците не става без знанието на началниците. Без тяхната блягословия фирмите не могат да се ползват с "привилегии". Нека господин министърът се поинтересува с какво точно се занимават над 500-те човека работещи в самата администрация на Агенция "Митници" и многобройните такива в петте ...още

 39. 89) ОСВЕДОМЕНА
  ДО РАЗОЧАРОВАН - Спокойно, от сигурен източник зная, че и на въпросния господин му идва края!
 40. 90) вузовец
  ха ха ха, на кафе или на боб го прочете?
 41. 91) РАЗОЧАРОВАН
  Надявам се източникът ти да е наистина СИГУРЕН , защото положението е повече от нетърпимо, пък и г-н Дянков ако обърне внимание може да помогне и на хазната като разреши въпроса С КОНФЛИКТА НА ИНТЕРЕСИ !
 42. 92) РАЗОЧАРОВАН
  ДО ВУЗОВЕЦ : ... може би ти гледаш на кафе и хвърляш боб ? Ако е така какво ти казват "ЗВЕЗДИТЕ"
 43. 93) звездите казват:
  asinus asini fricat
 44. 94) Чико
  От миналата седмица много се пише в пресата за митниците. Във вестник "24 часа" за далаверите на началниците на Агенция "Митници" и как се рекетират фирмите от това ниво, което е самата истина, в Монитор за изчезнали тирове с бира и кой е замесен. И какво от това. Едните набеждават другите и обратното за да си го върнат, но всичките са от една система, разликата е, че обслужват различни интереси, само не и държавните. Самите закони и за акцизите и за митницата са изработени така, че да обслужват интереси. Дали е променен законът за митниците, който на места буквално е ...още

 45. 95) Богин Ангелов
  Ела ми, ела, Чико...
 46. 96) песимиста
  И какво, като толкова много се изхписа? Кучутата си лаят, керванът си върви!!!!!
 47. 97) ОСВЕДОМЕНА
  До Вузовец - на кафе или боб- не зная, но от днес май взе да мусе вижда края!
 48. 98) вузовец до осв.
  е а раздуй де
 49. 99) Чико
  До Богин /гибон/. Ще дойда и ти ще си отидеш.
 50. 100) батко
  Днес във вестник Монитор пише за освободените зам.началници на Агенция "Митници" и за Красимир Николов, който евентуално може да остоне в системата. Защо ли? Та нали точно за него г-н Янев каза много верни неща. Дали пък не е заради връзките му с ДАНС и МВР. Прав е Ревизоро за началниците и зам.началниците на РМД и митниците. Много от тях лично той беше освободил, когото беше директор на агенцията. Прав е и за горивата.

Страници: « 1 [2]


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com