www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
сряда, 25 април 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Докога СБЖ ще унижава професията с Блъсков?

 

19 Юли 2009

 

Журналистите от в. “Поглед” не са получавали заплати от 3-4 месеца. Вестникът се издава от фирма на Петьо Блъсков по договор със Съюза на българските журналисти, който притежава марката. Излиза, че една синдикална организация, каквато има претенция да е СБЖ, има издание, което се подиграва с журналистите, работещи в него. Трудно може да се измисли по-голяма гавра с професията.

Наред с това вестникът често пуска подигравателни коментари за журналисти от други медии и демонстрира доста ниско равнище за издание на професионална журналистическа организация.

Както e-vestnik вече писа миналата година, с решение на управителния орган на СБЖ, фирма на Блъсков взе под наем имотите на съюза за 10 години, с право да строи хотел на територията на Международния дом на журналистите край Варна (виж тук).

Оказва се, че СБЖ е обсебен от Петьо Блъсков. Той, от своя страна, се гордее със себе си и обяснява вчера в един сайт, че с имотите на СБЖ край Варна се случват “чудесни неща”. Според него имотът “20 години е тънел в разруха и мизерия” и нямало и “една стая, в която да влезеш и преспиш дори за една нощ като хората.” Това вече е гьонсуратлък в типичен стил за “негово превъзходителство” Блъсков (както сам се наричаше във вестника си “168 часа” навремето).

За последните 20 години много журналисти могат да свидетелстват, че са били в Дома на журналистите във Варна и са летували като хората. Нека каже сега СБЖ - кой летува там от членовете на съюза? А положението с имота се влоши, когато той беше даден под наем на приятелката на Блъсков Недялка Сандалска от “Балкантурист” (фирма, приватизирана от Мултигруп) през 2006 г. И след това Блъсков се яви като “спасител” и лапна апетитната собственост на СБЖ – чрез фирма на сина си Петьо П. Блъсков.

Самият Блъсков е член на Управителния съвет на СБЖ, а по устав той не може да е такъв, ако е издател и собственик на вестник. Поради това собствеността на неговите вестници е на сина му и др., за да влезе в управителния съвет. Защо му е било да влиза там, след като години наред той се отнасяше подигравателно с тоя съюз? Близо е до ума. Сега Блъсков е главен редактор на безплатния вестник “Новините днес”, чийто зам.-главен редактор е неговият син. Но не е издател. Всичко е точно.

Очевидно, че Блъсков управлява СБЖ, който има формален (или удобен) председател. Но няма ли поне от кумова срама някой в тоя професионален съюз да повдигне въпроса защо не получават заплати журналистите на неговото издание “Поглед”? Или поне да го закрият, като оставят Блъсков да продължава експериментите си с издателска дейност, без да срами съюза?
Етикет: , , , ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.

Страници: « 1 [2]

  1. 51) Захарчук
    блъсков е позор за професията журналист. Това е едно нелепо същество, в чиито ръчичики е поппаднала народна пара по линия на ДС. Това е човек без собствено мнение, а е подчинен на Гестапото и крадливите червени милиционерчета.Да не забравяме времето, когато блъсков лижеше миризливото междубузие на жан виденов и лъжеше колегите си да си внасят парите в пирамидата първа частна банка
  2. 52) Anonymous
  3. 53) колежка
    За радост на много от нас, след днешното Общо събрание на СБЖ, лицето Блъсков не само тотално не успя да се домогне до председателския пост на съюза ни(в който преди време забраняваше да членуват подопечните му журналисти), но не успя и да се купи място в Управителния съвет на СБЖ!

Страници: « 1 [2]


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com