www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
сряда, 23 май 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Коментатор във вестниците арестуван за корупция. Иде ред и на щатен журналист

 

27 Юли 2009

 

Петкан Илиев, преподавател в УНСС и коментатор на “24 часа” и др. вестници е задържан за схема за купуване на изпити. Самият Илиев е участвал в програми за противодействие на корупцията и е писал статии, в които анализира това явление.

Кой каза, че в България са корумпирани само лекарите, полицаите, съдиите? Хората, които говорят за корупция от медиите, също не правят изключение. Наближава, денят, когато не само автор на статии, ами и щатен журналист може да бъде задържан за корупция.

Още няма доказателства за вината на Илиев, той не е осъден, но никой не се съмнява, че в УНСС мирише. За купуване на изпити там и за рушвети, за да влезеш в университета, се говори като за нещо естествено. Един Петкан да е, на ръце да го носиш. Знаят се тарифи, явки, начини да стигнеш до нужния човек, кодови думи, с които да си поискаш.

Преди 2 години e-vestnik пусна материал със заглавие “Колко струва изпит в УНСС?”, в който се описваха подробности и тарифи. До момента този текст е четен към 40 000 пъти, което за нас беше изненада. Той се чете всеки месец, изровен от търсачките в Интернет, а щом дойде сесия, се прочита по още няколко хиляди пъти, и продължава да бъде актуален (виж тук).

Всички са против корупцията, а са готови да плащат. И най-страшното е, че тя е и сред хората, които говорят против нея от медиите.
Етикет: , , , ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.
 1. 1) Anonymous
  Парите корумпират. При комунистическата диктатура нямаше корупция, поне в тази форма и в този мащаб. Корупцията съществува във всички страни където имаме диктатура на капитала. Това са всички "свободни демократични страни". Разликата между комунизма и капитализма е тази, че при комунизма имаме диктатура на принципите, при капитализма е диктатура на парата. Стремежа към парите, унищожават всичко човешко у човека. За съжаление без тях не може, дори в социалистическите страни. За още по-голямо съжаление, те са градивната сила в съвременните общества.
 2. 2) e-mil
  Абе ти за социализма май само си чел книжки. Корупцията при беше в съвсем същата форма. И в още по-голям мащаб, защото хоратя бяха принудени да корумпират дори само за да купят дефицитни стоки: тухли, плочки, тапети, цимент, кола, апартамент, вносни лекарства, вносно обувки, валута, за място във ВУЗ, за откачане от казармата, разрешително за строеж... за какво ли не? Повечето работници гледаха да изработят нещо частно в работно време и с материали на завода: така наречения "частпром". Правеха го, защото и парите не стигаха, но това също е корупция.
 3. 3) Pepo
  А сага да му лепнат максимума по закон на тоя ,а на всички дето са му платили за диплома по една хубава условна присъда,да се вдигне шум и после следващите малко да се замислят преди да платят за изпит!
 4. 4) CityZzen
  Не мога да проумея какъв е смисълът да си купиш дипломата. Защо всички се напъват да стават вишисти като не им се занимава да учат?! Каквато и диплома да си платиш, ако си некомпетентен, неподготвен и леке, шефът ти няма как да не го забележи. А и колко хора в България работят според специалността, по която са дипломирани?
 5. 5) don`t hate the player, hate the game
  Какво сте се захванали с Петкан? Човекът помага на двойкаджиите, помага и на себе си. При условие, че цялата система на висшето образование е прогнила, тъпо е да обвинявате Петкан. Ако имаше изряден нов ЗВО и се влизаше свободен прием, Петкан нямаше да е необходим като корумпиран.
 6. 6) Anonymous
  Да, у нас започва поредната показна акция. За жълти стотинки в най-добрия случая. Едрите риби се прозяват на тълно сладко-сладко. Другите се настървяват - вижте го тоя Петкан, не го е срам, да печели тъй.
 7. 7) Филчев
  Някак си ме обзема съмнение, че точно Петкан Илиев излезе най-корумпиран в УНСС. Сигурно и той не е цвете, обаче съмнението ми се засилва още повече, че полиция и прокуратура са организирали цяла мащабна операция след сигнал на кондидат студент, на когото са поискали 2000 лева, месеци наред следили и накрая хванали със сересета. Много съмнителни работи има и да видим какво ще излезе накрая - а образът му на борец с корупцията, който изчислява размера на контрабандата по косвени данни много удобно се връзва за да бъде насран. Защоно тези косвени данни всъщност са най-точното измерване.
 8. 8) минаващ
  Много ме ядоса ректора на УНСС.Раздава интервюта насам и натам и през цялото време обясняваше,колко бил изненадан и колко били неподкупни преподавателите в УНСС.Цяла България знае,само ректора не знае.Хайде бе!"Ще бъде уволнен всеки който се е докосвал до тази афера"- това общо взето разправяше.Само не каза кога ТОЙ ще си подаде оставката.Такава е практиката в Европа.
 9. 9) гласоподавател
  "Ситизен" , нямаш представа ,колко е важна дипломата за "вишу" образование,що лайна и боклуци са назначени по партиина линия по държавните агенции и структури.Ако имаш само представа ,за какво става дума , свят ще ти се завие.Тука говорят за някакви купени изпити и дипломи, абе хора ,Даниел Вълчев обяви "Киевския " Тарас Шевченко в интернет официално за нелигитимен и , че дипломите му не важат , а Сотир УшеФ от изпъден военен стана шеф на НОИ с такава диплома ,бе хора имате ли си представа за какво говорим.Ами вземете "турските "министерства , пълно е с чиновници дето ...още

 10. 10) Кльонков
  Според мен целта на мероприятието е ректорът Борислав Борисов, за когото отдавна се носят слуховете като за най-корумпиран. Затова днес физиономията му се появи във всички електронни и други медии, за да може да отбие атаките. Дай боже да го тикнат в затвора!
 11. 11) sdfh
  АБЕ НЕ УСЕЩАТЕ ЛИ ЧЕ ЦЯЛАТА БГ СМЪРДИ.НА ТРУП.ВРЕМЕ Е ДА СЕ ЗАКРИЕ ТАЯ СКАПАНА ДЪРЖАВИЦА.НЯКОЙ ДА Е ГОРД ЧЕ ЖИВЕЕ В БГ?АМА ЧЕСТНО.
 12. 12) Паисий
  Къде е коментатор Петкан Илиев? Във "24 часа". Съвсем естествено. Там шефката Венелина Гочева толкова е на "ти" с вземането на пари под над масата, че плаче за разследване. Това няма да го направи нейният вестник, който само я хвали, че била самоизградила се и най-стилна. Някой все пак трябва да покаже вилата и апартаментите й, които е невъзможно да бъдат купени със заплата от ВАЦ. та дори тази заплата да 20 хил. лева месечно. Имотите на Гочева надхвърлят няколко милиона евро. Всеки продава душата си за колкото сметне. Такива като Гочева обичат да се обграждат с плоски червеи, които ...още

 13. 13) Anonymous
  Който не взема подкупи, слугува и лае. Кучето си лае, керванът си върви.
 14. 14) Anonymous
  Горния е-мил сигурно си е купил дипломата. Ако беше се родил по-рано при комунизма сигурно сега щеше да мие кенефи или да рови в боклука за храна.
 15. 15) Wild Southeast Show
  Дивашкото шоу в нашата Страна придобива трагичен характер, огромен брой младежи са осъзнали,че най-ценния експорт на нацията се състои от човешки ресурси ,НО ооо, не каквито и да е ,а квалифицирани специалисти...Родителите им ,обаче по стар стериотип са си помислили,че дипломата е най-важния компонент на този р е с у р с , явно грешат и престъпват,което си е лоша шега.
 16. 16) бат Гошо
  Я всеки да си зададе въпроса дали няма да вземе пари,ако му предложат под масата.Сигурен съм,че 95% ще си отговорят в себе си положително.Така е защото в БГ заплащането е малко.Когато хората започнат да получават достатъчно пари,зада живеят нормално,тогава и корупцията ще намалее.Няма да изчезне,понеже я има в цял свят.Хубаво е обаче да има контрол,а за това спомагат много медиите.Така че,журналистите в БГ да запретнат ръкави,че маи много работа ги чака.
 17. 17) Киров
  11-ти - това да не е барчето в което работищ - закриваш го и от утре е плод зеленчук. Тук сме се родили и по-възможното е да издитнем нормални хора във властта, а останалото Бог ни го е дал.
 18. 18) До Бат Гошо и други заблудени
  Бат Гошо, бедността не е причина за престъпността. Когато Мао взе властта в Китай, повече от половината китайци бяха наркомани. Англия дори води война, безпрепятствено да си продава наркотиците в Китай. Щом обаче Мао взе властта, за две години Китай се изчисти от наркоманите и наркодилърите. Китай беше беден но нямаше престъпност, нямаше корупция. Там където има справедливост престъпност и корупция не съществуват. Затова при комунизма във всяка една страна нямаше престъпност, нямаше корупция.
 19. 19) байгу
  Точно така, да възхвалим духа на другаря Мао и му принесем цветя в Червения кът. Нека със цветя зачетем и портрета на другаря Ким и неговата пътеводна доктрина Чучхе.
 20. 20) "ТЕ"-комплексът
  "...лелий малий, ко'й туй нещу..." пред комунизмъ имълу беднус ,ъму немълу курупцийъ и присъпнуст...
 21. 21) бивш студент
  Преди 4-5 години се вдигна много шум, че от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ се продават дипломи на ДПС активисти.Започна някаква пушилка но всичко се размете.Трябваха за постовете които заемаха ДПС аверите висше образование и си ги купиха. Стана малко скандалче из местната преса, ама сега и СКАТ се скатава .Защо ли? Така ,че нищо ново -винаги е имало купуване -продаване. И за изпити и за дипломи.Защо всички се правят на ощипани?
 22. 22) Alarming report
  Депесарските функционери и активисти много ми приличат на едновремешните РАБФАГОВЦИ , ама яка прилика с тая разлика ,че много от тях,днес направо се "Дипломират" и управляват ли управляват...
 23. 23) до горния.
  Ако знаеш да работиш само с падащото меню си спести жестовете, латерно раздрънкана. Акълът ти е колкото на едно черно пиленце.
 24. 24) Always ready
  Отново още един рабфаговец...
 25. 25) Anonymous
  за образован ли се имаш? ходи да ти сменят очните ябълки и си купи огледало на връщане


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com