Цитат в десетката: Убиец с „Порше“

Катастрофиралото „Порше“, управлявано от 33-годишният убиец Н. Т. от София. Снимка: Атанас Чобанов

Агенция „Фокус“, Бургас: 21-годишната белгийка е починала след пътен инцидент по пътя Приморско-Созопол, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас. Около 13.54 ч. вчера по път ІІ-99 от Приморско към Созопол се е движел лек автомобил “Порше 911”, управляван от Н. Т. на 33 години от София. При навлизане в десен завой с несъобразена скорост водачът изгубил управление над автомобила, който навлязъл в лентата за насрещно движение, и със задната си част ударил движещият се в насрещната лента лек автомобил “Нисан Примера”, управляван от 36-годишната А.Ж. от София. Веднага след удара “Порше”-то блъснало и движещите пеш се от Созопол към Приморско две белгийски гражданки (на 20 и 21 г). След катастрофата 21-годишната белгийка е откарана в МБАЛ – Бургас, където е починала, а на втората пешеходка е оказана амбулаторна медицинска помощ. По случая е образувано досъдебно производство.

Истината
от очевидец

По пътя Приморско – Созопол, в района на Ропотамо, където има опасни завои се движеше убиец с „Порше“. Той с предумисъл изпреварваше на забранени места, без видимост и в завои. Засече ме, за да се прибере от едно такова изпреварване и набих спирачки, с риск някой да се вреже отзад, където седяха жена ми и синът ми на година и 5 месеца.

След това убиецът с поршето продължи бясното си рали по същия начин, докато намери жертвата си.

Не знам дали е съвпадение, че убийството, защото това не е инцидент при губене на управление, както явно го представя МВР, а си е чисто убийство, се случи съвсем близо до мястото, където пияният Стависки уби човек и вкара в кома друг.

Не знам дали е съвпадение, че информацията в медиите е поднесена тенденциозно с презумпция за непредумишлен акт. За убийството извършено от Стависки също имаше разни версии и опити за замазване на истината.

Повтарям, видях с очите си как този тип се изживяваше като шофьор на рали във видео игра и как изложи на опасност живота на много хора. Накрая свърши в канавката и пътьом отне един невинен живот. Но в момента, в който пиша тези редове, този убиец е на свобода и може би язди друго „Порше“ или Ферари по същия начин.
Във всеки случай вчера аз разбрах какво се е случило на това място със Стависки, който така и не влезе в затвора. И с чиста съвест мога да кажа, че прехваленият фигурист е един изверг и изрод, също като Н. Т.

Ще отида да повторя същото в съда и се надявам Белгия да бъде настоятелна и взискателна в искането за справедливост, за да не се спаси от правосъдието и този изрод с пари, както се спаси изверга Стависки.

От блога на Атанас Чобанов, българин, който живее в Париж

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.